G4Media.ro

Verdict final: Primăria Capitalei e obligată să-i plătească lui Costică Constanda 76…

Verdict final: Primăria Capitalei e obligată să-i plătească lui Costică Constanda 76 de milioane de euro, omul de afaceri dă înapoi un teren în Satul Francez

Curtea Supremă a dat marți sentința definitivă în procesul dintre Primăria Capitalei și omul de afaceri Costică Costanda, păstrând decizia Curții de Apel din 2018. Potrivit minutei de ședință, Primăria București e obligată să îi plătească lui Costanda circa 76 de milioane de euro ca urmare a anulării contractului de schimb de terenuri agreat de părţi, în anul 2008, prin care Primăria Capitalei a oferit familiei Constanda un teren în Satul Francez, pentru terenul aferent Parcului Bordei. În schimb, Primăria București va primi înapoi terenul din Satul Francez.

Procesul dintre Primărie şi familia Constanda durează de peste 11 ani şi reprezintă o afacere imobiliară extrem de controversată care datează din mandatul de primar general al lui Traian Băsescu.

Practic, instanța obligă Primăria la plata către familia Constanda a contravalorii terenului din Parcul Bordei.

Minuta ședinței de la Înalta Curte:

Anulează ca netimbrat recursul declarat de reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Respinge recursurile declarate de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă şi a încheierilor din 13 iunie 2016, 25 iunie 2018, 4 iulie 2018 şi 10 decembrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondate. Respinge recursul declarat de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Respinge recursul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Irevocabilă.

Foto: Costica Constanda (Agerpres – Lucian Tudose)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. “Afacere imobiliara extrem de controversata” este o exprimare frumoasa pentru ceea ce este unul din cele mai mari tunuri de dupa 1990, posibil prin complicitatea mai multor primari si functionari publici. Parchetul, aveti cuvantul!

  • Serviciile Secrete nu stiu cine este Costanda ?
   Serviciile Secrete nu stiu cum a ajuns Costanda proprietar pe terenul din Satul Francez si din Parcul Bordei ?
   De ce sa-i plateasca Primaria ?
   Sa-i plateasca escrocii care au pus la cale escrocheria.

 2. nu mai fiti hoti! anii ’90 si 2000 sunt cronica jafului la romani si uite ce avem, o tara aproape complet disfunctionala

 3. Și cică să susții justiția „independentă”…

 4. Costica, Costica fa lampa mai…mare, ca doar din mosi stramosi ai teren in buricul targului!

 5. De la un Costică: FMMVOASTRE de japițe și hoți ordinari!
  Fanarioți împuțiți, cu neamul vostru de slugi la jupâni!
  Ne-am de neamul vostru nu o sa vă lecuiți de-alde Costanda, Lambrino, Manda, Vosganian… și alți români neaoși FANARIOȚI!
  MMVOASTRE SI NEAMUL VOSTRU!

 6. Numai in Romania s-a dat legea „restitutio in integrum” pentru ca alde Costica si Stelu sa fure parcuri si paduri. Imediat dupa caderea cortinei de fier toate celelalte tari au pus un plafon la restituire. Numai noi am vrut sa fim mai catolici decat papa de dragul pagubitilor.

  • De dragul „parandaratului”.

  • Securistul Petrov cu ANRP au jefuit țara .Toți au luat paraîndãrãtul PDL prin conducerea ANRP,SRI ,Justiția Independentã,Primari,Notari,etc .Așa au devenit proprietari mari excroci imobiliari .Așa au devenir proprietari clerici,FDGR ,Costanda,PuiuPopovici , chiar și moralistul Werner.

  • @Daca_ar_durea_ Suna a discurs de A3; ANRP-ul a fost creat de Tariceanu. Voiculescu e altu care a profitat de smenuri imobiliare, ai uitat sa-l mentionezi.

 7. Deci Primaria trebuie sa faca imprumut nu doar de 100 milioane pentru RADET, ci de inca 76 mil EUR pentru baietii destepti!

 8. Daca Primaria a pierdut si de data asta, si e obligata sa respecte sentinta, sa se ierarhizeze toate obligatiile pierdute in instanta de Primaria condusa de dna Firea si inainte sa plateasca din banii nostri gestionati extrem de prost 76.mil Euro dlui Constanda, sa demoleze cladirea turn de langa Catedrala Sf. IOSIF care este ca un ghimpe in coasta Bucurestiului, ca o rana necicatrizata langa sfantul lacas de cult catolic! Si se mai declara corecta,
  credincioasa si dedicata Bucurestenilor, dna F! Si mai vrea inca un mandat. Serios? Tot in Bucuresti? Sa incerce in IF daca dl Pandele candideaza la presedintie.

 9. Cod Civil, ?
  Art. 1349

  ,,(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.”
  ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.