G4Media.ro

Verdict final în dosarul hotelului Astoria de la Gara de Nord: un…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. ei, acu sa vezi „comentarii”! ieri astia erau singurii 3 magistrati cinstiti, „pacat” ca nu-i putem „clona” si alte ziceri „gretoase”.

    • Iar vine cu ” ziceri „gretoase” analfabetul hoț care ”clonează” numele bad@ și trollează pentru mafia PCR-FSN-PSD. Din ”comentariile” jegului se ”vede” unghia-n gât, că-i ”păcat” mare ca atâția infractori ” cinstiți” merg la pușcărie.

  2. Pentru unii muma iar pt altii ciuma!!!Pai cum sa-l condamne pe executor judecătoresc Dumitrache?!Pai este coleg la INM cu Ionuț Matei!
    Si plus de asta asta nu e un caz de Notorietate cum a fost cel cu Truica!

  3. Pedepse mici, decizii intarziate nejustificat, lipsa interesului instantelor de a se asigura ca prejudiciul este recuperat. Totul pe salarii imense. Blandete cu infractorii. Judecatori care „sunt de partea poporului”! Adica cu comportament de tip comunist.

    Se ia spaga si pentru a se da condamnare cu suspendare, pentru a se da pedeapsa mai blanda, pentru a se lungi procesul ca sa intervina prescriptia! Toti judecatorii sunt fie spagari, fie imbecili!….Fie si una si alta! Ma rog, nu toti! Doar 99,5%!

  4. Decizia de azi a ICCJ este una corecta si legala.

    Ca fapt divers va spun va „stabilirea cu intentie a unei valori diminuate” prevazuta in art. 10 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 78/2000 este o fapta absolut cretina si imposibil de a mai fi sanctionata legal.

    Este cretina pentru ca o licitatie in cadrul unei executari silite trebuie sa urmareasca realizarea unor obligatii impuse debitului printr-un titlu executoriu, adica debitorul care ajunge in situatia de a-i fi vandute bunurile la licitatie cu siguranta este o persoana de rea intentie care nu s-a preocupat sa-si stinga datoria fata de creditor actionand cu buna credinta si cu bun simt. In plus, in lumea civilizata licitatia are rostul de a scoate cat mai mult din vanzarea rapida a unor bunuri ale datornicilor, iar pe History Channel si pe Discovery oricine poate vedea cu ochii lui cum se desfasoara o vanzare de bunuri la licitatie prin SUA sau prin UK. Aia ar rade si cu curu de cum se pune problema in Romania.

    Este imposibil de sanctionat legal fapta de „stabilire cu intentie a unei valori diminuate” pentru ca ea a fost instituita in anul 2005 prin OUG nr. 124/2005 care a modificat Legea nr. 78/2000, iar din 2013 a intrat in vigoare Codul de procedura civila care stabileste exact in art. 836 cum se face evaluarea bunurilor scoase la vanzare prin licitatie, iar art. 83 litera k) din Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila stabileste foarte clar ca de la data intrarii in vigoare a Codului de procedura civila (adica incepand cu anul 2013) „orice alte dispoziţii contrare, chiar dacă sunt cuprinse în legi speciale”…

    Pana la urma, principiul constitutional este ca „nimeni nu este mai presus de lege” (art. 16 alin. 2 Constitutie) nu distinge intre cetateni si autoritati, institutii sau companii ale statului, asa ca aceeasi lege se aplica si cetatenilor, si autoritatilor, institutiilor si companiilor statului.
    Asadar, daca statul ajunge sa fie executat silit pentru ca functionarii lui sunt neaventi, nepotriviti cu locul in care muncesc sau sunt pur si simplu prosti si asta e cauza pentru care statul e executat silit, atunci raspunderea nu trebuie sa fie decat a celor din cauza carora statul ajunge in aceasta situatie, adica sa raspunde idiotii care ocupa scaunele si functiile si locurile de munca ale statului!

    • @A rea
      Cu asta i-ati dezumflat pe multi 🙂

    • @Area
      Imi permit sa mai adaug ceva la comentariul tau extrem de pertinent… In cadrul procedurii de executare silita dupa un anumit numar de termene (1 conform vechiului cod de procedura civila, respectiv 2 in baza celui actual), imobilul care face obiectul executarii silite SE VINDE CU CEL MAI BUN PRET OFERIT. Prin urmare nimic si nimeni nu il poate impiedica pe un doritor sa se prezinte la licitatie si, in conditiile legii, sa achizitioneze imobilul la un pret mai mic, daca desfasurarea licitatiei ii permite acest lucru. In acelasi timp, nimic si nimeni nu il impiedica pe debitor ca prin mijloace proprii sa gaseasca un cumparator care sa ofere un pret mai bun. Aceste doua aspecte fac ca valoarea de evaluare sa fie una irelevanta aceasta putand fi lesne depasita in cazul unui interes major pentru bunul care face obiectul licitatiei sau, diminuata, in cazul lipsei acestui interes!

  5. auzi….SFARAIALA….SI ASSOCIATI…avocati.de la ei a plecat toata sfaraiala cu pirderea hotelului.n-ui nici o,, sfaraiala aici,,….