G4Media.ro

Vera Jourova, comisarul pe justiție după validarea Laurei Codruța Kovesi la șefia…

Sursa: Facebook

Vera Jourova, comisarul pe justiție după validarea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European: Va face o muncă excelentă / UE pierde anual cel puţin 50 de miliarde euro din cauza fraudelor cu TVA

Comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, a salutat joi validarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va face o muncă excelentă pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, transmite Agerpres.

”Aş dori să o felicit călduros pe Laura Kovesi pentru că a devenit primul procuror-şef european. Această numire este un pas către operaţionalizarea #EPPO (Biroul Procurorului Public European – n.r.). Ea va face o muncă excelentă protejând interesele financiare ale UE. Dorim să trimitem infractorilor semnalul puternic că suntem serioşi în combaterea infracţiunilor financiare şi în protejarea banilor contribuabililor. UE pierde anual cel puţin 50 de miliarde euro din cauza fraudelor cu TVA, pe care #EPPO le va ancheta”, a scris Jourova pe contul său de Twitter, unde a postat fotografii de la întâlnirea avută joi cu Laura Codruţa Kovesi.

Până în prezent, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului Public European. Ţările care nu participă încă la această iniţiativă se vor putea alătura în orice moment. Vera Jourova s-a arătat optimistă faţă de o aderare viitoare a Ungariei, Poloniei şi Suediei la EPPO.

Conferinţa preşedinţilor din Parlamentului European a validat miercuri numirea Laurei Codruţa Kovesi drept primul procuror-şef european, acesta fiind ultimul pas în procesul de desemnare. Decizia Conferinţei preşedinţilor urmează după un acord din septembrie dintre negociatorii PE şi ai Consiliului UE privind desemnarea noului şef al Parchetului European în persoana Laurei Codruţa Kovesi. Echipa de negociere a Parlamentului a susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi în timpul negocierilor.

Consiliul Uniunii Europene a validat luni oficial numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracţiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.

EPPO va avea sediul central în Luxemburg şi va fi compus dintr-un procuror-şef şi un colegiu de procurori din toate ţările participante. Aceştia vor coordona investigaţiile curente desfăşurate de către procurorii delegaţi în fiecare stat participant.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. 50 doar din TVA . Si cate fraude mai sunt … Poate vorbesc si de alea de pana-n ’90 De pe vremea cand Belgia domina Congo. Istoria nu uita.

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/primul-genocid-a-avut-loc-in-la-belle-epoque-si-a-fost-provocat-de-regele-leopold-al-ii-lea-al-belgiei

  Cine crede ca timpul le spala pe toate nu intelege de ce inca se afla in mizerie, cu aceleasi probleme, aceeasi ura primordiala, lupta perpetua dintre ‘noi sau ei’. Primitivism.

  • *Cea mai mare frauda e a lua viata unei fiinte umane. Undeva se urla pt. dreptate. Ei vand arme, ii doare-n basca. De diamantele din Zimbabwe, nimic ? Timpul e doar mediul de propagare al informatiei. Sa vedem unde s-o ajunge …

  • Timpul nu spala absolut nimic , nu are ce spala ,doar intorcerea in timp a unora si nevoia de trecut a altora , se pare ca nu mai pot fi spalate si nici scoase din mintea acestor oameni Unii inca mai cred ca Germania de azi este aceiasi cu Germania de la 1900 , unii inca mai cred ca America de azi este aceiasi cu America de la 1940 si asa mai departe .Trecutul din mintea fiecaruia dintre noi nu are nici o legatura cu realitatea , iar pentru unii chiar prezentul este o mare necunoscuta si vorbesc doar sa se afle in treaba .

  • Unii reclama cum ca vinzarea de arme este acelasi lucru cu crima . Daca vinzi arme vezi doamne esti criminal .Nimic nu poate fi mai incorect . Intre vinzarea unor capacitati militare si folosirea lor nu poate fi pus semnul egal. Cumpararea de arme are drept tel descurajarea celor care vreodata (nu stim cind )ar dori sa atace.Folosirea armelor este insa o decizie de alta natura si implica situatii diferite dar evident altele decit cumpararea .Razboiul are alte legi decit pacea si daca nu le putem intelege , macar ar trebui sa le cunoastem .

 2. Forța LCK! Multă m.ie la pesede, hoți și curve. De asemenea, la fel de multă muie la troli și hateri postaci!

 3. Subscriu la urarea dvs!

 4. Cred ca hotii se vor adapta daca sunt urmarite fraudele de peste 10 milioane €.
  Vor face furaciuni mai multe de pana in 10 milioane.
  Vor gasi metode de splitare a furaciunilor ca sa nu fie luati la ochi!

 5. La nivelul actual de intelegere al infractionalitatii economice si nu numai L.C.Kovesi poate controla si demantela orisice tip de frauda , orisice manevra de eludare a legilor facuta cu scopul fraudarii unor bani europeni . Isi va forma o echipa din procurori ce vor fi specializati pe modele de frauda si pe modele de recuperare de bani fraudati , in functie de modalitatea de fraudare . Mai mult va avea si departamente ce vor prelua si transmite celor in drept situatiile conexe rezultate din anchetele proprii . Cred ca deja TINTELE cele mari au fost descoperite si vor fi rapid identificate solutiile in toate cazurile de frauda la nivel european .

 6. Este inca un pas in ceea ce UE propune lumii -transparenta totala , totul la vedere , nimic ascuns – si politic si economic ,ca singura solutie pentru bunastarea tuturor .

  • spune povestea asta minorilor. ue este cea mai obtuza organizatie din punctul de vedere al transparentei.

  • Balonul a inceput sa se dezumfle si nacela sa scirtie . Atentie la aterizare , majorule de peste 80 de ani . Inca iti mai arde sa sufli in baloane

 7. fraudele cu tva sunt permise de chiar sistemul de tva actual. se trateaza efectele, nu problema. dar altfel cum ar mai fura multimilionarii legali din vest? sistemul a fost gandit de francezi cu dedicatie pentru stapanii lor, acei 1% si asa a ramas pana astazi!

 8. UE nu stie ce dosare grele a tinut la sertar(eads/bechtel/mineriada/revolutia) Laura Codruta Kovedi,dar n-a vedem ce ne convine.

  • Se pare ca este valabil doar pentru tine , adica vrei sa vezi doar ceea ce crezi sau spui ,chiar daca nu stii nimic despre cele scrise .

 9. Le face si astora dosare la hectar pana cand prinde un german sau un francez si dupa aia invata si Kovesi ce e aia justitie europeana in care acuzatul are prezumtie de nevinovatie si scapa.
  De abia astept sa dea de mafia italiana .

  • Kovesi nu prinde pe nimeni , ca doar nu ii ia la oaste cu arcanul ,doar aduce in fata publicului UE fapte de coruptie ce produc pagube , pagube ce trebuiesc recuperate .Daca nici asta nu va convine mergeti in alta parte , lumea e mare ce cautati in UE.