G4Media.ro

Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele

Sursa foto: G4Media

Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele

Noi reguli, prin care sunt interzise difuzoarele şi se limitează dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane, au intrat în vigoare la Veneţia, transmite News.ro. Măsurile au fost introduse pentru a se limita impactul turismului excesiv asupra oraşului italian, spun oficialii locali, și fac parte dintr-un pachet mai larg de decizii menite să reducă impactul turismului de masă.

Canalele din zona istorică a Veneţiei fac din acest oraş unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Veneţia a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro la începutul acestui an, după ce iniţial a interzis navelor de croazieră să acosteze în 2021.

Turismul excesiv este considerat ca fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneţia, care are o populaţie de aproximativ 250.000 de oameni şi a avut peste 13 milioane de vizitatori în 2019.

Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se aşteaptă ca în anii următori să depăşească nivelul de dinainte de pandemie.

Veneţia a înregistrat un exod al localnicilor din cauza temerilor că turiştii ar putea copleşi oraşul istoric.

Modificările aduse regulilor privind turismul vin după ce experţii Unesco au avertizat anul trecut că Veneţia ar putea fi adăugată pe lista siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi turismul de masă ameninţă să provoace schimbări ireversibile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Numărul de 250.000 de locuitori se referă la municipalitatea Veneției ce cuprinde zona lagunară și Mestre (zona terestră). Practic turiștii vizitează laguna (și de acolo în principal insulele mai importante – Murano, Burano, Torcello, Lido, Chioggua, San Giorgio Maggiore etc ) și orașul istoric în sine ce are 55.000 de locuitori. Această limitare de grup nu va reduce aglomerația ci o va accentua. Aglomerate sunt câteva zone venețiene (Riva dei Schiavoni și gara Santa Lucia pe unde se ajunge în oraș, piazza san Marco și traseele dintre aceasta și podurile Academiei și Rialto. În rest, nu veți găsi multe „hoarde de turiști”. Iar venețienii nu se plâng deloc când își taxează turiștii cu note exagerate de plată în localuri.