G4Media.ro

Vecinii unei pensiuni din comuna timișeană Giarmata acuză faptul că trăiesc un…

Sursa: Facebook

Vecinii unei pensiuni din comuna timișeană Giarmata acuză faptul că trăiesc un coșmar: chefuri nocturne la care participă polițiști și interlopi. Patronul pensiunii: ”Există un grup de vecini care au făcut o pasiune din a reclama”

Un grup de vecini ai unei pensiuni din comuna Giarmata, județul Timiș, acuză faptul că, de aproape doi ani, nu mai au liniște din cauza chefurilor zgomotoase care au loc în imobil, deseori în cursul nopții. Nici în pandemie petrecerile nu au încetat, participanții fiind amendați, în mod repetat, de polițiști. Anul trecut, locuitorii din zonă au intrat în panică după ce mașina unui participant la un astfel de chef, luptător de kickbox, a fost incendiată.

Sutele de sesizări trimise autorităților au rămas fără rezultat: unul dintre vecini ne-a declarat că au avut loc chefuri și zilele trecute, inclusiv cu participarea unor polițiști. Patronul pensiunii recunoaște că ”au existat câteva sesizări cu privire la deranjarea liniștii publice, iar în urma sesizărilor persoanele aflate în locație au fost sancționate de către agenții de poliție”, dar susține că ”există un grup de vecini care au făcut o pasiune din a reclama activitatea aceasta de închiriere la toate autoritățile posibile, autorități care de altfel au venit în control și au constatat că activitatea se desfășoară în limitele prevederilor legale.”

Laurențiu Ștefănescu, unul dintre cei mai vocali contestatari ai modului în care este administrat imobilul din Giarmata, povestește că, în urmă cu doi ani, vecinul său Ovidiu Oprea s-a mutat în Timișoara și a început să închirieze clădirea și împrejurimile ”cu ziua, pentru activități de clubing, nunți, botezuri și alte paranghelii. (..) Ei nu au decât autorizație de pensiune, restul activităților desfășurate neavând un statut legal. În sezon se organizează petreceri cu DJ, boxele fiind afară. În ultima perioadă sunt petreceri aproape în fiecare zi. Zgomotul e infernal, de la manele la muzică house, cu strigături și dedicații.”

Înregistrări realizate cu telefonul de Laurențiu Ștefănescu pentru a capta zgomotul perceput în vecini de la pensiunea lui Oprea:

 

În acte, proprietarul pensiunii Kubiq este Ioan Nechiti, fost polițist, socrul lui Oprea, cel din urmă susținând că activitatea sa se derulează legal: ”Puteți să vă adresați oricăror autorități considerați că este necesar în cadrul investigației dumneavoastră, cred că în acest moment au fost toate în control datorită vecinilor cu care sunteți în contact.”

Sursa: Facebook

Ștefănescu afirmă că locul a devenit ”spațiul de întâlnire al polițiștilor și procurorilor, dar și al interlopilor din Timișoara. A devenit o locație în care mișună dealerii de droguri și peștii. (…) Acum două săptămâni au făcut petrecere polițiștii de la secția 4 Timișoara. În urma apelării poliției am fost invitat de unul dintre ei la negocieri, moment în care s-au făcut presiuni asupra mea să renunț la plângere. Nu e prima dată”. Despre această petrecere, Oprea spune că ”nu cunosc informația dacă au fost sau nu polițiști de la Secția 4 în incinta imobilului, dar nu îmi dau seama cum pot să răspund la această informație fără să fiu ironic. Probabil că au fost invitați la piscină de clientul care a închiriat imobilul.”

În același context, Ștefănescu amintește și un incident care a avut loc anul trecut și care a fost în atenția presei din Timiș mașina unui luptător de kickbox din Timișoara, care participa la o petrecere la pensiune, a fost incendiată în fața imobilului. ”Proprietarul acelei mașini era invitat al unui chiriaș. Știu că s-a deschis un dosar penal pentru acel eveniment, dar nu cunosc dacă este finalizat sau nu”, afirmă Oprea.

Referitor la presupusele fraternizări dintre polițiști și infractori din Giarmata, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a transmis într-un răspuns către G4Media.ro, că ”nu sunt înregistrate sesizări cu privire la comiterea unor fapte de natură penală sau contravențională în care să fie implicați polițiști.”

La rândul său, Ovidiu Oprea spune că ”noi nu suntem organizatori de petreceri și nu suntem prezenți fizic în imobil în timp ce acest imobil este închiriat. Imobilul se închiriază în regim self-service, iar clientul are dreptul să utilizeze imobilul în limitele prevederilor legale, inclusiv să fie vizitat de alte persoane. Sunt absurde afirmațiile din cadrul întrebării (participarea concomitentă a unor polițiști și interlopi n.r.), dar sunt deja obișnuit cu aceste afirmații neadevărate și defăimătoare.”

Sursa: Laurențiu Ștefănescu

Ștefănescu ține un jurnal al apelurilor la 112 și Poliția Locală făcute de el și de vecinii săi (foto sus) și se plânge că, în ciuda repetatelor sesizări, ”polițiștii de multe ori refuză să intervină, iar atunci când intervin dau amenzi de o sută de lei. (…) În ultima perioadă am început să fiu amenințat chiar de polițiști să nu mai sun la 112. Am făcut o mulțime de plângeri la Primărie, poliție, mediu, etc. Am făcut plângere penală. Nimic! Fiecare pasează responsabilitatea pe alții.”

În iunie 2021, 20 de vecini au semnat o petiție (foto jos) pe care au adresat-o autorităților locale cu solicitarea de a lua măsuri, fără rezultat.

Sursa: Laurențiu Ștefănescu

Primarul Claudiu Mihălceanu, pe care Ștefănescu l-a filmat în luna august 2022 (foto jos) după ce a intrat în imobil, la o petrecere, și care are în subordine Poliția Locală declară că ”Știu despre această problemă. Poliția Locală, din punctul meu de vedere, face tot ce poate. A dat sancțiuni. Sunt situații în care cei care reclamă nu au dreptate”. Referitor la prezența la pensiune, primarul afirmă că a fost în trecere, pentru câteva minute.

Sursa Foto: Laurențiu Ștefănescu

În anul 2020, în campania electorală, Ovidiu Oprea a postat pe Facebook faptul că îl susține pe Mihălceanu în cursa pentru Primărie. ”Nu cred că trebuie să îmi justific opțiunile mele politice. Iar prezența primarului în pensiune în calitate de invitat al vreunui client nu cred că este interzisă de nici o lege. (…) Trebuie eu să dau explicații de ce Poliția Locală nu își face treaba?? Nu sunt în măsură să dau asemenea explicații.”

 • Inspectoratul de Poliție Timiș confirmă faptul că există o problemă la Giarmata și susține că a luat măsuri: ”În perioada anilor 2021-2022, la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, au fost înregistrate mai multe sesizări de la o persoană care locuiește în apropierea pensiunii (…) cu privire la faptul că este deranjată de zgomotele produse de muzica la intensitate ridicată ce se aude din interiorul imobilului respectiv. În urma sesizărilor primite, polițiștii s-au deplasat la fața locului, luând măsurile legale de sancționare față de persoanele implicate, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, având în vedere multiplele sesizări cu privire la perturbarea liniștii publice a locuitorilor din zona pensiunii respective, proprietate privată, locația a fost inclusă în intinerariul de patrulare a efectivelor de poliție, în vederea prevenirii încălcărilor normelor legale.”

În replică, patronul Ovidiu Oprea declară că ”Locația se închiriază fără personal, în regim de self-service. Din păcate, în cursul anului trecut au existat câteva sesizări cu privire la deranjarea liniștii publice, iar în urma sesizărilor persoanele aflate în locație au fost sancționate de către agenții de poliție.

Există un grup de vecini care au făcut o pasiune din a reclama activitatea aceasta de închiriere la toate autoritățile posibile, autorități care de altfel au venit în control și au constatat că activitatea se desfășoară în limitele prevederilor legale. Același grup de vecini, în acest moment sună la poliție pentru deranjarea liniștii publice cred că aproape zilnic, agenții de poliție vin la imobil și constată că nivelul de zgomot este unul în limite normale, motiv pentru care nu aplică nici un fel de sancțiuni.

Sunt convins că se poate afla care este numărul de reclamații lunare și care este numărul de sancțiuni aplicate, iar în acel moment o să ajungeți la concluzia că acești vecini își exercită drepturile în mod abuziv. Într-adevăr anul trecut au existat câteva momente regretabile legate de deranjarea liniștii publice, care din păcate nu au fost sub controlul nostru, iar organele de poliție au aplicat sancțiunile prevăzute de lege persoanelor vinovate, așa cum era și normal. (…) consider că fiecare trebuie să își facă datoria, dacă persoanele aflate în imobil deranjează liniștea publică aceștia trebuie să fie sancționați și credeți-mă că au fost sancționați atunci când a fost cazul.”

Conform portalului instanțelor, în pandemie, la această pensiune au fost aplicate mai multe amenzi unor persoane care participau la petreceri și nu respectau restricțiile impuse de autorități. În mare parte, magistrații au redus cuantumul sancțiunilor sau le-au transformat în avertismente.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Suntem niste „tarani”, de ce au pus boxele afara? De ce nu po asculta muzica in pensiunea respectiva? Din pacate mai ales prin zonele rurale unii cred ca asa arata ca s-au realizat, facand zgomot.

 2. De cate ori sa va mai spun ca „Banatul este fruntcea”?

  • esti naiv, asa e peste tot
   TRAISCA PSDNPNLUDMR

  • Ce treabă are sula cu prefectura?

  • Probabil un oltean care nu a prins o functie de mini sef pe undeva prin timisoara si are frustrari. Nu-i nimic, mai incearca, dar da-ti silinta. Aaaa si apropos, Fritz mai prinde un mandat fara probleme, asta daca vrei sa iti faci bagajul sa mergi inapoi in regatul pzd, la tine la videle.

 3. Cine sa ia masuri si sa inchida mizeria aia de pensiune/crasma? Spagarii si fripturistii din politia nationala, locala, mediu, primarie etc? 🙂
  Toti parazitii astia bugetari sunt mana-n mana cu infractorii, nu cu oamenii cinstiti care incearca sa doarma, ca au de muncit a doua zi.

 4. Multe localitati si chiar judete din Romania au ajuns sa fie sat fara caini.
  Motivul? Fosti „speciali” care intra in afaceri care sfideaza legea si bunul simt si nu patesc nimic din cauza cardasiei dintre diferitele autoritati ale statului pe plan local, respectiv politie – primarie. In esenta despre aceasta este vorba si aici.
  Disolutia autoritatilor, disolutia statului, iar cetateanul ramane singur fara nicio protectie in fata celor certati cu legea.

 5. Le recomand dopurile de urechi😆

 6. Foarte aproape de Giarmata, tot asa un caz, de militieni/armata/interlopi, panarama incepind de seara pina la 3 noaptea; telefon la 112, ca sa reiasa apoi ca erau ei intre ei.
  In tara asta interlopii sint chiar militia si armata. Cine le face plingere este in mare pericol. Militia este specialista in kompromate, ca mijloc de razbunare pentru cei ce fac plingere.

 7. Cat de plictisitoare trebuie sa-ti fie viata ca sa te apuci sa tii un jurnal cu chefurile din vecini?!

  • Astă ai înțeles bă tu?

  • @Cristi
   Chiar asa😆

  • Ai vrut sa zici obositoare dupa nptile nedormite si imposibilitatea de a asta linistit in propria curte de joi pana luni… eu locuiesc la 10 case distanta, si tot aud muzica in casa in noptile mai „salbatice”. Pe mine nu ma deranjeaza din somn, dar de as fi in locul celor de peste drum…

 8. Peste tot este așa! Primează șpaga, relațiile, nicidecum legea!Primarul din Curcani, Călărași, a avut dosar penal pentru abuz în serviciu, referitor la autorizațiile pentru un restaurant , dar Parchetul Oltenița l a închis, cum face cu toate dosarele acestui primar!Nimeni nu face nimic! Totul este în interesul lor și al acoliților lor!Țară condusă de incapabili și șmecheri!

 9. Și în Ghermănești, județul Ilfov, aceași situație la pensiunea Motanul Galanton.

 10. natiunea sub indrumarea psdnludmraur infloreste :))

 11. Cea mai tare fratie din Romania, cea dintre militieni si interlopi, de fapt dintre interlopi si interlopi.

  • Pentru a se intra in legalitate ar trebui facuta o institutie comuna> POLILOPI, asa ar putea cere pensii speciale la 40 de ani si „baietii care nu e saracanii ca noi”!

  • Stefan > extralopi si interlopi

 12. nimic mai adevarat. Exceptiile sunt atat de rare ca nici nu pot fi consemnate

 13. Exista si un grup de politisti care si-a facut o pasiune din a chefui cu banditii.Cunoastem si alte cazuri…..Dati-le pensii speciale baieti !

 14. Parerea mea e ca smiorcaitul ala se joaca cu focul. 🔥😁🔥
  Revino-ti inconstientule pana nu e prea tarziu! 😁

 15. Și în Alexandria este la fel! Se aduna „crema” societății la cârciumile de la Pădurea Vedea unde patronii sunt prieteni ai PSDistilor , le canta muzica la blana in fiecare sfârșit de săptămână terorizând toate cartierele din împrejurimi și nimeni nu se leagă de ei!!!