G4Media.ro

Vasile Bănescu, despre intrarea lui Babasha pe scena Coldplay: ”Acces de milă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Vasile Bănescu, despre intrarea lui Babasha pe scena Coldplay: ”Acces de milă ideologică” / Publicul de manele ”votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii, pociții și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook despre polemica iscată în urma concertului Coldplay de miercuri seară, din București, comparând publicul de manele cu votul ultranaționalist și antieuropean.

”Maneaua (turcă, „mani” – importată, degradată, puternic etnicizată, a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române și din imaginarul grotesc al textierilor) e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, direct din rafinata bătătură a petrecerilor lăutărești pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat – ca o nucă pe un perete – la conținutul evenimentului parazitat.

Ceva caracteristic societății care se dă în spectacol și al cărei nivel cultural culminează în idolatrizarea extatică a divertismentului bășcălios, cu „dujmanii” nemilos.

Aceeași societate votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii, pociții și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean, adică riguros antinațional.

„Patriotism” zgomotos și bine remunerat. Manelizat”, a scris Bănescu.

Cântărețul de manele Babasha a urcat pe scenă, miercuri seara, la concertul Coldplay de pe Arena Națională din București, însă publicul l-a huiduit după ce a spus: În seara asta încercăm să spargem niște bariere.

În deschiderea concertului au cântat alte 2 trupe anunțate oficial, iar acest moment, în care Babasha și-a făcut apariția, a avut loc în mijlocul concertului cu o improvizație.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Zi-le ‘Sile!

  Betia betie de cuvinte a lui Banescu despre toate mondenitatile e de-a dreptul penibila.
  Initial am crezut am incurcat tab-urile si citesc de pe Times New Roman

  • Și eu cred ca în deschidere ar fi fost mai potrivit un cântăreț de operă.

   Iar dacă erau în program și manele normal era să scrie pe afiș și în programul evenimentului, pentru ca spectatorii să știe pentru ce plătesc.

 2. ”Maneaua [..] a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române [..] e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, [..] pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat – ca o nucă pe un perete – la conținutul evenimentului parazitat”

  Excelent zis, concis si cu o doza de sarcasm dar si de resemnare ca astia sunt ei,dar nu noi, nu toti.
  Uite de asta citesc mereu cu placere zicerile distinsului domn Banescu.

 3. Nu eram convins ca n-au facut nimic gresit ca l-au invitat pe babasha sa cante. Dar acum ca am citit ce a vomitat mizerabilul asta sunt convins ca au facut chiar bine.

  Ascult manele. Am votat REPER.

  • excepție, excepții
   substantiv feminin

   1. Abatere de la regula generală; ceea ce nu se supune normei generale.

   Dacă nu te considerai o excepție, nu ai fi declarat asta.
   La 150 euro biletul pentru un concert de manele, dacă iti aduceam Sepultura pe scena pentru 3 minute, fugeai văzând cu ochii si cereai si banii înapoi.
   P.S. vezi ca ai si Sepultura pe YouTube.

 4. La urmatorul concert sa recite Banescu din Eminescu, cu un sobor de preoti care face a capella pe fundal 😉 Cat elitism dom’ne! nu mai ai loc sa tragi o besh..

 5. Daca ar fi dupa banescu si prietenii, n-am avea voie sa facem multe (sa votam, sa ascultam ce vrem, sa bem, femeile ar fi acoperite ca in afghanistan). Am fi toti niste furnici obediente care traiesc exclusiv ca sa-i slujeasca pe cei „alesi divin”. Prefer existenta in care babasha canta cu coldplay.

  • Nu, asta cu inutilitatea votului este de la PSD PNL.

   Ei câștigă oricum votează alegătorii . La Sectoare 1 și 2 numără de aproape o săptămână ca să le iasă ai lor câștigători. Și la fiecare numărătoare a buletinelor iese altfel decât numărul de alegători.

 6. Nu e putin aiurea ca omul care reprezinta biserica face afirmatii publice pe contul lui, dar nu permite nimanui sa comenteze? Cum se potriveste cenzura asta cu libertatea de exprimare, cu iubirea pt aproape etc.?

 7. Curat bisericesc domnule Bănescu, nu de alta dar biserica a fost ultima care a renunțat la sclavii țigani…

  • Corect. Doar ca in discuție nu este o chestiune etnica, ci de preferințe muzicale și înșelarea așteptărilor.

   Spectatorii au plătit să asculte opera și au avut surpriza să audă în difuzoare manele. Are vreo cu sclavagismul?

  • Cam are, se face referire la lăutari care au cantat pe mari scene. Din câte știu eu singurii lăutari de la noi invitați sa cante pe mari scene au fost de etnie. Poate vi tu cu alte exemple. Ca referirea a fost voalata în spiritul expresiv al domnului Bănescu și nu ai prins-o tu….

 8. Extrem de bine punctat!

 9. Cand esti la nivelul manelei e absolut imposibil sa intelegi ce simte un ascultător de muzica la auzul miorlaitelor triluri cu texte inepte.

 10. Pai, cum asa ?!?
  De ce n-a fost prezent si Gheboasa ca sa se sparga mai bine barierele ?!?