G4Media.ro

Varianta Omicron ocoleşte cu uşurinţă imunitatea creată de o infectare anterioară. O…

sursa foto: Universitatea Johns Hopkins

Varianta Omicron ocoleşte cu uşurinţă imunitatea creată de o infectare anterioară. O nouă subvariantă a fost detectată în India

Varianta Omicron a coronavirusului are o capacitate ridicată de a ocoli anticorpii generaţi de o infectare anterioară, o posibilă explicaţie pentru actualul val de infectări apărut în pofida unor aşteptări privind crearea imunităţii de turmă în urma valurilor anterioare, relevă un studiu efectuat în Elveţia, citat de Agerpres.

Studiul mai arată că imunitatea obţinută prin vaccinarea anti-COVID-19 este superioară celei date de infectare, dar şi în cazul persoanelor vaccinate varianta Omicron are o capacitate semnificativă de neutralizare a anticorpilor.

Cercetarea, efectuată de Universitatea din Geneva şi de Spitalul Universitar din acest oraş, a analizat prin probe de sânge capacitatea de neutralizare a anticorpilor în cazul a 120 de persoane (vaccinate sau nevaccinate) infectate anterior cu una dintre variantele precedente ale coronavirusului SARS-CoV-2 – respectiv tulpina originală sau variantele Alfa, Beta, Delta şi prima subvariantă a Omicron (BA.1) – şi care s-au infectat din nou.

Concluzia cercetării este că varianta Omicron ”este foarte eficientă în ocolirea imunităţii naturale preexistente şi, într-o mai mică măsură, a celei induse prin vaccinare”.

În India, unde a apărut varianta Delta, dislocată între timp de Omicron, a fost detectată o nouă variantă a acesteia din urmă, denumită BA.2.75 şi pe care experţii o monitorizează cu atenţie, transmite Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Probabil ca de aia tari ca Portugalia, vaccinata integral, a avut o medie mobila de 25K cazuri pe zi in valul curent.

  2. Daa! Facem gripa, nici vaccin nu e bun (cel putin, bine ca n-o mai dati pe aia ”In Romania, unde nici jumate din pop nu e vaccinata, etc”). Asta e. Ne mai bateti mult la cap? Noroc cu covidu’, ca aveti si voi o paine de mancat, iar! In cazul vostru ma refer la trafic si click uri!

  3. Vaccinurile si-au demonstrat eficienta. Ratele mari de infectare ale tarilor vaccinate sunt niste anomalii. Repetate.

  4. Iar cancerele ocolesc cu ușurință imunitatea naturală distrusă de vaccin!
    Frățiorilor din presă, vi s-a întâmplat să vă treziți noaptea și să vă lovească gândul că poate ați făcut campanie pentru distrugerea sănătății oamenilor?