G4Media.ro

Varianta columbiană de coronavirus (Miu) a fost identificată în 43 de ţări…

Varianta columbiană de coronavirus (Miu) a fost identificată în 43 de ţări şi prezintă o contagiozitate puternică/ Varianta Miu, responsabilă de cel mai sângeros val COVID-19 din Columbia

Noua variantă SARS-CoV-2 denumită ”miu”, identificată prima oară în Columbia în ianuarie şi care potrivit OMS ar putea prezenta riscul rezistenţei la vaccin, a devenit în prezent varianta predominantă în această ţară şi se află la originea celui mai sângeros val al pandemiei COVID-19, cel din primăvară, potrivit autorităţilor sanitare, relatează AFP.

”Miu este efectiv varianta predominantă în Columbia, iar ea este resposabilă de al treilea val” de contaminare – din aprilie în iunie 2021 -, a anunţat la un post local de radio o reprezentantă a Institutului Naţional columbian de Sănătate Marcela Mercado.

”Mai mult sau mai puţin de 60% dintre decesele pe care le-am secvenţiat sunt din această linie”, a precizat ea.

Contaminările şi morţile au atins, în perioada arilie-iunie 2021 un nou nivel-”record”, de 700 de morţi pe zi, iar sistemul spitalicesc s-a aflat în pragul colapsului.

Varianta B.1.621 – denumirea sa ştiinţifică – a fost clasatăîn august drept ”variantă de urmărit” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ea a apărut pentru prima oară pe coasta la Atlantic a Columbiei (nord) în ianuarie.

Potrivit OMS, această varantă prezintă mutaţii care ar putea indica riscul unei ”scăpări imunitare”, adică o rezistenţă la vaccin -, iar studii suplimentare sunt necesare în vederea unei mai bune înţelegeri a caracteristicilor acesteia.

”Ea a fost identificată deja în 43 de ţări şi a demonstrat o contagiozitate puternică”, a anunţat Marcela Mercado.

Columbia a depăşit, în prezent, faza cea mai critică a pandemiei, însă înregistrează în continuare sub 100 de morţi şi 2.000 de infecţii pe zi.

Această îmbunătăţire are drept cauză campania de vaccinare anticovid în curs, potrivit reprezentanei Institutului, în contextul în care 29% dintre cei 50 de milioane de columbieni au fost vaccinaţi.

”Am putea avea un vârf în octombrie”, a avertizat ea, ”pentru că există în continuare persoane” susceptibile să se contamineze şi să ”alimenteze epidemia”.

Variantele indiană (delta), britanică (alpha) şi braziliană (gamma) circulă, de asemenea, în Columbia.

Începând din martie 2020, Columbia a înregistrat aproape 125.000 de morţi din cauza covid-19, la 4,9 milioane de contaminări.

sursa: News.ro, sursa foto: MedLife

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ieri-alaltăieri era „Mu”. Azi e „Miu”!?
  Mâine cum va fi?

  • „Mu” e in engleza si alte limbi, „Miu” e in limba romana. Daca ti-ar fi placut scoala, ai fi stiut. Se foloseste foarte mult in matematica.

  • De acum inainte vor tot scoate variante de tuloini, cam de 4 vaccinuri pe an.
   Astfel imunitatea oamenilor va fi compromisa si vo fi dependenti ď medicamente.
   Si pasaport ko vid si adio drepturi

  • Abc, e deja compromisa, romanii iau antibiotice pentru orice. Si consumul de faringosept ca e mai mic decat cel de antibiotice.
   Miu e litera greceasca, in alfabetul grec dupa miu: niu, fi, csi, omicron, pi …..

 2. Nu vă sună cam nefiresc „sângeros” când e vorba de ceva care nu se lasă cu vărsare de sânge?

 3. Stai linistiti si nu va vaccinati, poate asa scapam de voi! Din pacate, mafiotii mari sunt vaccinati deja si aia primesc oricum cele mai bune locuri din spital.

  • Daca este intr-adevar o varianta cu rezistenta la vaccin, vaccinatii s-ar putea sa aibe din cauza ei probleme mai mari decat nevaccinatii…

 4. Ca sa-ti dovedești cu el supușenia, dependenta de activitățile de „socializare”, ca ești în trendul globalist-progresist.