G4Media.ro

Vânzările de mașini electrice și hibride înregistrează record de vânzări în Europa…

Vânzările de mașini electrice și hibride înregistrează record de vânzări în Europa / Tesla conduce detașat clasamentul producătorilor, urmată de Renault și Nissan

După principalele piețe europene (Germania și Marea Britanie) tendința de creștere a vânzărilor este păstrată și la nivel european, piața de autovehicule electrice (BEV) și plug-in hibrid (PHEV) stabilind noi recorduri în anul 2019, conform insideevs.com.

Piața europeană doboară record după record pe toate palierele: vânzări lunare, vânzări anuale, cotă de piață.

În ultima lună a anului 2019, vânzările de autovehicule electrice și plug-in hibrid au crescut cu 88%, față de ultima lună a anului precedent, fiind vândute 77.248 de unități.

În total, pe parcursul anului 2019, au fost înmatriculate 564,206 de autovehicule electrice și plug-in hibrid, o creștere de 45% față de anul 2018. Cota de piață anuală a ajuns la 3,6%, din care 2,2% pentru mașini electrice.

Anul 2019 este primul an în care vânzările de autovehiculele electrice (BEV) depășesc vânzările autovehiculelor plug-in hibrid (PHEV).

Foto: insideevs.com

În topul vânzarilor în funcție de producător, compania Tesla, la fel ca în cazul piețelor belgiene și a celei olandeze, conduce detașat. Prin cele două modele ale sale, Model 3 și Model S, Tesla a depășit pragul psihologic de 100.000 de unități, fiind prima companie care reușește această performanță anuală. Podiumul vânzărilor mașinilor electrice este completat de Renault Zoe și de Nissan Leaf.

Foto: insideevs.com

Sursa: insideevs.com

Foto sus: Tesla 3

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sunt si oameni care isi permit jucarii scumpe. Din pacate in momentul de fata un posesor de masina electrica este doar un tester pentru actuala tehnologie care cu siguranta va fi schimbata cat de curand (in caz ca se gasete alta) pentru ca nu este fiabila.

    • Sunt la a doua mașină electrică. E ca atunci când a apărut smartphone-ul acum vreo 12 ani sau aparatele foto digitale acum vreo 20. Sunt incredibil de fiabile, de ușor și plăcut de condus, iar senzația mea e că peste un deceniu, mașinile cu combustie internă vor fi așa cum sunt astăzi aparatele foto pe film sau telefoanele cu taste și fără net.

      Trendurile din articol exact asta confirmă. E vorba despre cei care au avut deja experiența asta. Îți garantez că nici tu nu vei avea altă părere dacă încerci una și înțelegi cum funcționează lucrurile, în general.

  2. Nemtii vor scoate cele mai performante masini, dar deocamdata nu au asamblate toate liniile de productie. De ce sa-ti iei masina americana sa platesti dublu piesele cand poti lua europeana si gasesti piese peste tot. Cele americane sunt facute diferit de europene astfel incat trebuie sa cumperi numai piese originale. La fel cum este iphone-ul , toate accesoriile costa mult si fac accelasi lucru ca si cele de la samsung.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.