G4Media.ro

Vânzările de mașini electrice și hibride înregistrează record de vânzări in Belgia

sursa foto: Jumptosmart

Vânzările de mașini electrice și hibride înregistrează record de vânzări in Belgia

Vânzarile de autovehicule electrice și hibride au înregistrat un nou record în ultima lună a anului pe piața belgiană depăsind pragul de 2000 de unități, ajungând la o cotă de piață de 6.3% (1 din 16 mașini vândute este ecologică). Vânzarile anuale au crescut cu 32%, pâna la 17766 de unități și o cotă de piață de 3.2%, scrie insideevs.com

O altă premieră este reprezentată de faptul că vânzările mașinilor electrice BEV (Battery electric vehicle) au ajuns la egalitate cu masinile hibride PHEV (Plug-in hybrid) , în comparație cu anii anteriori, când mașinile hibride aveau o pondere mai mare a vânzarilor in sectorul mașinilor ecologice (82% in anul 2017 si 72% in anul 2018).

Sectorul autovehiculelor electrice BEV(Battery electric vehicle) este dominat de Tesla, cu al sau Model 3 care a inregistrat in ultima lună din an vânzări de 457 de unități cât si vânzările anuale de 2633 de unitati, cifre ce înseamnă un total de 15% din vânzări.

În clasament urmează Audi e-tron cu 129 de unități in luna decembrie si 991 de unități anual si de Nissan Leaf cu 30 de unitati in luna decembrie si 757 unitati anual.

Sectorul autovehiculelor PHEV (Plug-in hybrid) este mult mai strâns, acolo unde companiile Bmw si Volvo, ambele cu mai multe modele, înregistrează cife apropiate.

external_image

Sursa: insideevs.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Parca Vaslui era județul cel mai înapoiat, ultraortodox, unde când nu se bat cu topoare sau violează se ocupa cu exorcizari. Si totata lumea e mereu beata. Ce cauta transportul „verde” acolo?

    • Pai uite asa se mai civilizeaza lumea. Si totusi sa pui etichete asa de repede, cum ca toti sant intr-un fel, denota multa ignoranta si prostie. Lumea nu se desteapta daca stai pe margine si arunci cu pietre, mai productic e sa faci ceva. Arata ca esti mai prost ca ei. Dar cum santem per total cel mai destept popor, expert in toate de pe lumea asta, da drumul la gura, ca nu costa nimic.

    • Punctele alea de incarcare nu sunt doar pentru vasluieni, ci și pentru cei care tranziteaza orasul.

  2. La fel de utile precum locurile de joaca din camp la sate !
    Cate masini electrice or fi in Vaslui ? Doua ?