G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Johnson&Johnson, folosit pentru imunizarea persoanelor private de libertate

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Johnson&Johnson, folosit pentru imunizarea persoanelor private de libertate

Vaccinul de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, va fi utilizat pentru imunizarea persoanelor private de libertate, dar pentru acestea vor putea fi folosite şi alte seruri, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix, după modelul vaccinării în centrele sociale şi rezidenţiale, se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului, în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, iar adeverinţa de vaccinare se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane. Se va distribui vaccin de la compania Johnson&Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Vicepreședintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu, a precizat că miercuri va sosi în România prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson.

sursa foto: jnj.com/ Johnson & Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Normal când ai un om în detenție trebuie șters la dos cu pampers nu cu șervețele umede marca hipermarketului

  2. Înseamnă că pușcăria din libertate e mai bună ca pușcăria din detenție, trebuie să fim solidari să iubim și să iertăm aproapele nostru care a jmenuit, gami aș p la n m și creierii cu mare statut în societate

  3. Americanii tocmai au sistat folosirea vac. J&J

  4. RELE TRATAMENTE!

  5. Experimente pe detinuti? Vaccinul e oprit in populatia generala… Coruptii au cam iesit de-acolo, ce-i drept.

  6. Scandalos, D-le Gheorghita!!! J&J a fost sistat in USA, temporar (risc tromboze). Detinutii nu sunt oameni, ca d-voastra, ca mine si ca altii ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.