G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: Există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări…

Sursa foto: G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: Există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări cu COVID în perioada următoare

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în perioada 11-17 iulie, săptămâna 28, au fost cu 38,9% mai multe cazuri de COVID faţă de săptămâna precedentă, subliniind că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări în perioada următoare, relatează Agerpres.

„Datele din România ne arată că în săptămâna 28 avem o creştere a numărului de cazuri pe săptămână, media cazurilor săptămânale cu 38,9% faţă de săptămâna 27, faţă de săptămâna precedentă. Practic, estimările pentru rata bazală de reproducere a cazului ne arată că în momentul de faţă acest coeficient este în jurul valorii de 1, chiar 1,1, însă există o uşoară tendinţă de a înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, ceea ce, desigur, este un lucru care este foarte important şi supravegherea epidemiologică rămâne determinantă pentru perioada următoare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă la Palatul Victoria.

El a precizat că media cazurilor din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 40,7 cazuri.

Acesta s-a referit şi la prevalenţa variantelor de îngrijorare în momentul de faţă, precizând că sunt confirmate „101 tulpini variante virale Delta, ceea ce reprezintă 6%” din totalul variantelor de îngrijorare diagnosticate în urma secvenţierilor, conform raportului săptămânal prezentat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„S-au efectuat până la acest moment, până în săptămâna 28 inclusiv, 2.415 secvenţieri şi s-au identificat într-un procent de 75% variante virale de îngrijorare. Din aceste variante virale de îngrijorare în valoare absolută 1.817, 101 sunt variante Delta, ceea ce reprezintă 6% din procentul variantelor de îngrijorare din ţara noastră, cu 1% în plus faţă de săptămâna precedentă”, a arătat Gheorghiţă.

Acesta a menționat că, din cele 101 cazuri confirmate în România cu varianta Delta a coronavirusului, opt persoane erau vaccinate, ceea ce reprezintă 8%, din care şase cu două doze. „Intervalul de la momentul efectuării celei de a doua doze şi până la confirmarea testului pozitiv este între 11 şi 125 de zile. Practic, avem 6% persoane vaccinate cu schemă completă din cele 101 cazuri confirmate cu infecţie cu variantă Delta”, a explicat Gheorghiţă.

Citește și

Varianta Delta în România: 101 infectări și 4 decese / O treime dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată / Peste jumătate sunt în 23 de focare din 7 județe

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. da, daca creste de la 1 la 2 creste cu 100%…aceasta mafalda a virusului romanesc