G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Circa 3.500 – 3.600 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2…

Valeriu Gheorghiţă: Circa 3.500 – 3.600 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin / Imunitatea dobândită prin vaccinare se va menține probabil mai mult de un an

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, până la acest moment, circa 3.500 – 3.600 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus după ce au primit prima doză de ser.

„Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Şeful CNCAV a precizat că sunt foarte puţine cazuri de persoane care s-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce au primit a doua doză de vaccin.

„Sunt câteva, foarte puţine cazuri. Dar, din punct de vedere al numărului, cu totul sunt, practic, 3.500 – 3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu aproape 700.000 de persoane deja vaccinate„, a explicat el.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, dozele de vaccin declarate pierdute reprezintă 0,2% din totalul celor distribuite.

„Din toate dozele distribuite până la acest moment, sunt declarate doze pierdute 2.273, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul dozelor utilizate. Este mult, practic, sub ceea ce noi ne-am asumat 0,5% şi, respectiv, dacă ştim foarte bine, 10% conform Hotărârii de Guvern. Din punctul de vedere al gestionării dozelor, noi am considerat o limită de circa 0,5% în care am putea să ne încadrăm ca număr de doze pierdute, pentru că se pot întâmpla anumite incidente care compromit lanţul de frig şi pot, evident, să invalideze un număr mare de doze. Din acest punct de vedere, atenţia noastră e una cât se poate de bună şi, în baza procedurilor şi instrucţiunilor, încercăm să reducem la minimul posibil riscul de a se întâmpla asemenea evenimente, dar evident că acest risc nu poate să fie 0”, a indicat preşedintele CNCAV.

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că datele la opt luni privind răspunsul imun pe care îl oferă cele trei vaccinuri puse pe piaţa din Uniunea Europeană la acest moment este anticipat la „cel puţin” un an. El menţionează că toate cele trei vaccinuri sunt similare din punctul de vedere al răspunsului imun.

„Avem date disponibile la 8 luni, care arată cât se poate de bine. Practic, răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puţin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum ştim, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depăşeşte această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege aceste date şi pentru a veni cu dovezi în acest sens. Nu anticipăm ca după opt luni să înregistrăm o scădere abruptă a răspunsului imun, deci probabil răspunsul imun se va menţine mai mult de un an, vom vedea cât după această perioadă”, a declarat Gheorghiţă, citat de News.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Da? Putini? Sigur!

  • Putini statistic! Da clar sau infectat pentru ca după vaccin minim 10 zile trebuie sa te protejezi pana faci anticorpi! Nu a precizat însă cât de gravă a fost boala! Acest lucru ne interesa și era o informație corectă și mulțumitoare! În tara aceasta totul se ascunde și voaleaza prin Omisiune! Jumătăți de adevăruri și rostogolirea lui adevărului! Legile au gauri exact din același motiv! Toți șefii se scot și se scapă!!
   Avem mulți vaccinați, avem și infectați și vindecați Personalul medical vaccinat! Practic ar trebui sa se lucreze normal în sănătatecu protecția sa nu transmită ei boala!
   Formularul de vaccinare este o fițuică inutilă!
   Nici măcar parafa medicului nu e pusa pe formular! Corect! Clar ca la avion și la ieșit din țară ai nevoie de formular! Proștii de romani trebuie sa se mai înghesuie odată sa rimeasca formularul ca la minunata platformă!
   Fără supărare cine nu se vaccinează o face ca asa vrea dar nu poți sa pretinzi ca formularul discriminează! Sa facă ei teste și cozi și carantină! Dl Ghiorghită trebuie sa tranșeze porcul ca asa e corect! Aceasta discriminare pozitivă în favoarea celor care nu poartă mască nu respecta reguli devine distructiva! Ministerul Sănătății trebuie sa rezolve rapid aceasta problemă să dea certificate conforme sa nu umble lumea încă o data și după ele! E treaba ministerului sănătății! E treaba noastră a tuturor ca să punem capăt nebuniei!Sa mergem la muncă normal, la școală grădiniță! Cei care nu se vaccinează e alegerea lor cu consecințele care rezultă din asta!

 2. Tot nesimțiți ați ramas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.