G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță anunță că România a folosit doar puțin peste jumătate din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță anunță că România a folosit doar puțin peste jumătate din cele 32,4 milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-a primit

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că, până la data de 16 februarie, România a recepţionat peste 32.453.000 de doze de vaccin anti-COVID, dintre acestea fiind administrate peste 16.600.000, reprezentând 51,28%.

„Până la data de 16 februarie sunt peste 32.453.000 de doze recepţionate pe toate cele patru tipuri de vaccinuri, inclusiv vaccin pediatric de la compania Pfizer”, a precizat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a precizat că au fost administrate, până-n prezent, peste 16.600.000 de doze de vaccin din totalul celor recepţionate, ceea ce înseamnă 51,28%.

„Avem în stoc, în momentul de faţă, 7.810.000 de doze din toate cele patru tipuri de vaccinuri şi distribuite, respectiv doze donate sau vândute, 24.635.000 de doze”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat câte doze de vaccin ar mai urma să ajungă în România în acest an şi dacă există riscul ca acestea să rămână nefolosite, el a spus: „În mod evident, dacă rata de vaccinare scade foarte mult, vom rămâne cu un excedent de vaccinuri, aşa cum se întâmplă în toate ţările europene”.

„Însă, asta nu înseamnă că aceste doze nu-şi vor găsi utilitatea – fie, aşa cum a anunţat şi domnul ministru al Sănătăţii, vor intra într-un mecanism de donaţie, în sistemul COVAX, fie vor fi revândute acolo unde va exista această solicitare. În ceea ce priveşte calendarul de livrare, nu am la acest moment un calendar confirmat pentru că nici companiile nu ne transmit care va fi o eşalonare a livrărilor. Noi ne uităm întotdeauna şi la capacitatea de stocare şi în momentul în care atingem o capacitate de stocare pe cele trei tipuri de lanţ de frig, – 80 grade, -20 grade, 2 grade, amânăm, de obicei aceste tranşe şi dozele pot să fie donate sau revândute direct de la producător, fără să mai fie recepţionate în România”, a explicat Gheorghiţă.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Mai sunt doar 100 de milioane de folosit. De ce mai e liber Citu?

 2. Tovarasu’ Gheorghita, sa-ti spun un secret: tu esti seful campaniei de vaccinare si, implicit, esti responsabil pentru esec! Bineinteles, alaturi de „Superman” Citu si modelul de chiloti Andrei Baciu (PNL).
  Acum mai mult de un an ati vrut voi trei sa fiti sefi, ar trebui sa va asumati raspunderea ca ati dat cu vaccinarea in gard!

  • Stii ce o sa pateasca Gheorghita?

   Medalie de onoare de la Cotroceni + avansare in grad de tip racheta. Pentru merite deosebite si succese nebanuite.

   Punem pariu? 🙁

 3. Daca esti coordonatorul campaniei de vaccinare si recunosti ca doar jumatate din doze au fost folositew nu e cazul sa iti dai DEMISIA ca gest de onoare? Ai esut ba baiatule

 4. Pai mai vaccinatilor, bagati-le voi, nu trebuie sa va tot vaccinati? s-a terminat pandemia? hai 4, 5, smd

 5. Deci cate au fost donate si cate vandute? Si din cele vandute, la ce pret? Sau macar, la ce diferenta de pret, daca pretutile sunt „secrete”?

  Si cate mai avem de receptionat (adica sa scapam de ele cumva)?

  • A, si parca tocmai au fost casate cam 1 milion de doze AZ. Alea unde de incadreaza? A si uitat de ele Gheorghita?

  • Au crapat 30k de sosoci cu vaccinul la bot si tu stai sa numeri dozele! 😂😂😂

  • Vai, ce gluma buna…

   E vorba de miliarde de euro cu care se puteau face tot felul de lucruri. Cineva va trebui sa raspunda pentru risipa asta.

 6. Stiu io niştă frati cari li poati vinde la piață…

 7. N-ati facut vaccin? Stati cu restrictii cicoflenderilor, ce daca a trecut molima? Voi trebuie sa fiti pedepsiti. Pai ce, ne jucam? Trebuie sa ne vaccinam si gata.

 8. Primite, sau achiziționate în mod nechibzuit??
  In aceasta risipă sunt banii nedati la alocații, pensii, investiții, salariile profesorilor, etc.

 9. Nu-i problema, contează că sunt pa’ plus, deci le baga Câțu la creștere economică, bineînțeles.

 10. Asta înseamnă că toți cei care au condus această campanie de vaccinare au esuat. Eliberati biroul si mergeți acasa. Sau v-a făcut cineva o gluma si v-a pus lipici pe scaune?