G4Media.ro

Val de migranți ilegali la frontiera de vest: 85 de persoane depistate…

Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Val de migranți ilegali la frontiera de vest: 85 de persoane depistate în ultima zi / 59 se aflau într-un singur tir

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au prins, în ultimele 24 de ore, 85 de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport sau mergând pe jos pe câmp spre ţara vecină, anunță Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, poliţiştii de frontieră au observat cablul vamal rupt şi relipit la remorca unui TIR care se afla în terminalul de marfă. Vehiculul este înmatriculat în Turcia şi era condus de un şofer turc, care transporta piese metalice industriale pentru Germania.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 59 de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh şi Egipt”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Tot la Nădlac II, în timp ce era verificată o camionetă condusă de un român, au fost găsiţi ascunşi în compartimentul de marfă 20 de migranţi din Bangladesh, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka.

De asemenea, în Bihor, în localitatea Cheresig, au fost prinşi, la 500 metri faţă de linia de frontieră, şase migranţi din Pakistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai, dar înainte consiliul JAI când se discuta intrarea noastră in Schenghen nu existau migranții ăștia. Acuma ca nu suntem in Schenghen s-au găsit sa ia cu asalt granița de vest?