G4Media.ro

Val de înscrieri la Bacalaureat: 32.000 de elevi din seriile anterioare vor…

Val de înscrieri la Bacalaureat: 32.000 de elevi din seriile anterioare vor să susțină examenul acum, cu 12.000 mai mult decât anul trecut – anunță Monica Anisie

La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidați, cu aproximativ 20.000 de mai mulți decât anul trecut, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Paradoxul adus de BAC-ul organizat în pandemia COVID-19 și după presiuni fără precedent de anulare din partea unei mișcări de elevi – îl reprezintă numărul mare de înscriși din promoțiile anterioare, deci care au picat sau nu s-au prezentat la examenele de anii trecuți.

“Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscriși peste 32.000 de elevi, față, de exemplu, de anul trecut când au participat la probele examenului de bacalaureat elevi din seriile anterioare aproximativ 20.000. Deci iată că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat mai mulți elevi decât până acum”, a declarat Monica Anisie, într-un interviu la TVR 1.

Spre comparație, la Bacalaureatul 2019 se înscriseseră în prima sesiune un total de peste 135.000 de candidați, dintre care 19.771 din seriile anterioare.

Amintim că la Bacalaureatul 2020 nu se va da nimic din programa școlară prevăzută în semestrul al II-lea din clasa a XII-a. De această excepție beneficiază nu doar tinerii care au terminat acum liceul, ci și cei picați în sesiunile trecute și care au dreptul să susțină examenul acum.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cum sa nu se inscrie elevii picati in seriile trecute, cand stiu ca anul asta o sa fie niste subiecte de tot rasul? S-a vazut la evaluarea nationala ce subiecte au fost. La Bac o sa fie la fel.

  2. …pai E o ocazie unica. Dacă si la bac vor fi subiecte ca la evaluare, toți înscrișii promoveaza.

  3. Să le trimită diplomele în plic, scutește o cheltuială cu examenul. Suntem pe drumul bun: cum arată șscoala azi, așa va arăta societatea mâine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.