G4Media.ro

Val de îmbolnăviri de gripă şi zeci de decese în Europa de…

Val de îmbolnăviri de gripă şi zeci de decese în Europa de Sud-Est. Croația, puternic afectată. Ultimele date din România

În anumite zone ale Europei gripa s-a extins puternic, iar în Croaţia au murit deja 15 persoane, informează Der Standard, preluat de Rador, într-un articol publicat la sfârșitul săptămânii.  Mai multe ţări sud-est-europene se confruntă cu îmbolnăviri masive de gripă. Epidemia se manifestă cel mai puternic în Croaţia unde, potrivit datelor oficiale, s-au îmbolnăvit până acum peste 5.000 de persoane.

Clinicile din Grecia nu dispun de suficient personal pentru a-i putea trata pe toţi. În Serbia s-au înregistrat până acum două cazuri de deces, iar în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în decurs de doar o săptămână cu 43 de procente.

Sofia nu anunţat până acum cazuri de deces, dar se iau măsuri de prevenire. Nici in Ungaria nu s-au înregistrat oficial cazuri de deces, dar autorităţile au declarat prezenţa unei epidemii. O prezenţă crescută a virusului gripal a fost înregistrată şi în Austria, de asemenea şi Suedia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Portugalia, Franţa şi Italia au anunţat o prezenţă răspândită a virusului.(APA)

În România, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marţi la 27, potrivit unei informări date publicității marți de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Ultimele două persoane care au murit din această cauză sunt un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti. Amândoi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal.

Sursa Foto: Pexels.com

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.