G4Media.ro

Văduva lui Navalnîi și-a angajat un bodyguard după ce un vechi aliat…

Sursa foto: KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP

Văduva lui Navalnîi și-a angajat un bodyguard după ce un vechi aliat al soțului ei a fost atacat cu un ciocan

Iulia Navalnaia, văduva politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi a declarat într-un interviu acordat revistei Time că și-a angajat o gardă de corp în urma atacului cu ciocanul asupra unui aliat important al defunctului ei soț, scrie Reuters.

Un atacator înarmat cu un ciocan l-a atacat pe Leonid Volkov, un consilier al lui Navalnîi, în fața casei sale din Vilnius, Lituania, în luna martie, rupându-i un braț și lovindu-l la picior în mod repetat.

Serviciul de contraspionaj al Lituaniei a acuzat serviciile de informații ale Rusiei că s-ar afla în spatele atacului. Kremlinul a refuzat să comenteze, dar a declarat că oamenii ar trebui să-l respecte și să-l asculte pe președintele Vladimir Putin, mai degrabă decât să se teamă de el.

Iulia Navalnaia, care locuiește în afara Rusiei și care a declarat că va prelua lupta soțului ei împotriva lui Putin, a declarat că incidentul a determinat-o să își sporească măsurile de securitate personală.

„Ne-am gândit la niște noi protocoale de securitate. Ca să fiu sinceră, nu prea îmi place să mă plimb cu o gardă de corp”, a declarat pentru Time Navalnaia, care se afla la Vilnius.

„Alexei și cu mine nu am avut niciodată pază și cred că am moștenit o parte din acel curaj, acea atitudine cavaleristă de la Alexei. Dar când ești prea cavaler, poți face o mișcare greșită. Așa că, deocamdată, colegii mei m-au rugat să mă plimb cu o gardă de corp. Nu știm ce va urma, iar asumarea unor astfel de riscuri nu este cu siguranță o idee bună.”

Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al lui Putin, a murit în februarie într-o închisoare din Rusia. Autoritățile ruse, care au scos în afara legii mișcarea lui Navalnîi ca fiind extremistă, spun că acesta a murit din cauze naturale. Adepții săi cred că a fost ucis de autorități, ceea ce Kremlinul neagă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...