G4Media.ro

Vaccinarea antigripală la copii. Ce face o familie care vrea să se…

Vaccinarea antigripală la copii. Ce face o familie care vrea să se vaccineze? Pediatrul Mihai Craiu: Familiile care nu sunt dezavantajate social pot să-și cumpere vaccinul din farmacii

Primele doze de vaccin antigripal care vor fi folosite în campania gratuită de vaccinare au ajuns în România, iar din a doua parte a lunii octombrie începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății. Contactat de Edupedu.ro, medicul pediatru Mihai Craiu a declarat că familiile care nu sunt dezavantajate social pot să și-l cumpere din farmacii, unde o doză costă în jur de 50-60 de lei. Copiii între 6 luni și 5 ani fac parte din categoriile de persoane la risc, care trebuie vaccinate.

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat pentru Edupedu.ro ce trebuie să facă o familie care vrea să se vaccineze: “Să își anunțe doctorul de familie despre intenția de vaccinare. Campania a început, dar până la administrarea vaccinului trebuie să parcurgem niște pași legali: să ceară medicul de familie către Direcțiile de Sănătate Publică un număr estimativ de doze, în funcție de câți dintre pacienții lor au cerut să se vaccineze, și după aceea se respectă lanțul frigului, pentru că aceste doze trebuie aduse cu o mașina specială frigorifică. De acolo, medicii de familie vor veni cu gentuța specială să își ia vaccinurile. Cred că peste 2-3 săptămâni de aici încolo, așa cum este planificat să înceapă concret vaccinarea, este un termen rezonabil”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Ce căcat comunistoid medicul ăla, ” familiile care nu sunt dezavantajate social pot să și-l cumpere din farmacii, unde o doză costă în jur de 50-60 de lei „, să mai facă cei care muncesc un cadou asistaților social ai Psd-ului, alături de vaucere de vacanță și alte pomeni

 2. Ficare adult trebuie sa decida singur daca se vaccineaza sau nu .

  In ceea ce priveste minorii , infatuatii si imbecilii din institutiile de stat sa lase familiile acestor minori sa decida . E dreptul lor fundamental .

  Institutiile statului trebuie sa inceteze sa se comporte ca si cum minorii sint proprietatea lor . Daca vreti sa controlati tot si toate voi astia care aveti autoritate conferita de legi imbecile , luati copiii de linga parinti in momentul nasterii . Spuneti oamenilor ca ei aduc pe lume copii exclusiv pentru folosul institutiilor de stat si al bugetului public .

  Sau poate va ginditi ca , daca adultii nu mai vor sa conceapa copii pentru a contribui la bugete publice ( mai ales prin munca lor ) , sa ii creati voi in eprubete ….

  Sint pline institutiile statului roman ( si nu numai ) de imbecili care incalca libertati naturale ale cetateanului .

  Cind mor oameni ( adulti si minori ) din cauza unor decizii ale functionarilor bugetari poate ar fi bine ca acestia din urma sa fie impuscati in pietele publice . Functionarul bugetar cu aere de stapin trebuie impuscat in piata publica .