G4Media.ro

Vaccinarea antigripală, în curând și în farmacii. Ministerul Sănătății va iniția un…

Sursa foto: Pixabay

Vaccinarea antigripală, în curând și în farmacii. Ministerul Sănătății va iniția un proiect-pilot: costul vaccinului și al serviciului de administrare, suportat de persoanele care vor să fie imunizate

Vaccinarea antigripală s-ar putea realiza în curând și în farmacii. Ministerul Sănătății va iniția un proiect-pilot în acest sens, iar costul vaccinului și al serviciului de administrare va fi suportat de persoanele care vor să fie imunizate.

„Creșterea accesibilității la vaccinare este un element esențial. Există un astfel de model în alte țări europene. (…) Trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor, care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în famarcii”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că în farmacii nu se va putea face vaccinarea pentru orice tip de vaccin și că, deocamdată, va fi inițiat un proiect-pilot la vaccinul gripal, care este sezonier.

„Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru din acest sezon. Trebuie făcut astfel încât să ne asigurăm că există suficientă informare și pregătire a celor care practică această vaccinare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a publicat un proiect de ordin pentru inițierea acestui program, care prevede, între altele:

„Vaccinarea se va face exclusiv de către farmaciștii care au absolvit un program postuniversitar de pregătire în vaccinarea împotriva gripei sezoniere.”

„Efectuarea vaccinării se realizează în farmacie la solicitarea persoanei adulte, iar în cazul minorilor de reprezentanții legali, dacă persoana care se prezintă la vaccinare deține o recomandare medicală de a fi vaccinat împotriva gripei sezoniere, a mai efectuat cel puțin o vaccinare împotriva gripei în ani anteriori și numai după efectuarea unei anamneze minimale pentru identificarea unor eventuale contraindicații sau precauții la vaccinare și după obținerea consimțământului persoanei care se prezintă la vaccinare.”

„Vânzarea vaccinurilor în farmacii se face la prețul cu amănuntul aprobat de Ministerul Sănătății, iar prețul serviciul de vaccinare se stabilește la un preț maximal egal cu cel prevăzut în cadrul programului național de vaccinare; costul vaccinului și al serviciului de vaccinare vor fi suportate de persoana vaccinată.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Plătim asigurări de sănătate la PSDNL ca să aibă bani de pensii speciale. Asistența medicală o plătim de două ori.

 2. sa nu uitati, ca aproape fix de un an, incercau baietii sa bage acul in noi fortat ! anul trecut in octombrie incercau sa bage noaptea, legiile necesare,pentru a face obligatoriu un vaccin experimental.

 3. Nu-i nimic, dacă iau gripă, la toate protestele sunt prezent. Fără mască.

  • Vai vai răcește marele capsat și se duce sa le dea și la alții!!!
   Mor de ras. Vezi ca tot la tine se întoarce păcatul zic și eu, dacă iei du-te și tu la Ministerul Sănătății, in parlament una alta ce ai cu oamenii nevinovati
   Și ce dacă răcești, mai mai dar ce bărbați de kkkkkkk avem zilele astea. Mor de frica de o răceala și ce bărbați erau odată.
   Și fără nicio coloana vertebrală: mici, fricoși, lasi face și el se face ca e protestatar adică așa cu lașitate dar amenință anonim.
   Ba ce caracter de kkkkk ai mai frate. Ești un om de kkkk și kkk la fund de o gripa și las și urâcios in suflet sa te duci parșiv sa te răzbuni pe oameni nevinovati ca de smecheri nu te atingi ca ești prea cârnat și las pt asta
   Nu știu cine te suporta și cum!!!