G4Media.ro

Uzinele Ford din Europa vor fi oprite, cel puţin, până la data…

Uzinele Ford din Europa vor fi oprite, cel puţin, până la data de 4 mai/ La Craiova, cei mai mulți angajați rămân în șomaj tehnic până pe 30 aprilie

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunţat vineri că măsură de suspendare a producţiei de vehicule şi motoare la majoritatea facilităţilor sale din Europa a fost prelungită, cel puţin, până la data de 4 mai, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Luna trecută al doilea producător american de autovehicule a informat că suspendarea activităţilor de producţie în Europa va dura „câteva săptămâni”, în funcţie de intensitatea pandemiei de COVID-19.

De asemenea, majoritatea angajaţilor de la fabrica din Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, a informat compania într-un comunicat de presă. „Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte până cel puţin pe data de 4 mai.

În acest sens, menţionăm şi că majoritatea angajaţilor Ford Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este o sărbătoare naţională. Ford România lucrează îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgenţă”, precizează compania.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln şi oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă includem şi societăţile neconsolidate.

Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienţi Ford şi 19 unităţi de producţie (12 unităţi proprii şi şapte asocieri în participaţie neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost expediate în Europa în 1903 – în acelaşi an a fost fondată Ford Motor Company.

Producţia europeană a început în 1911.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter