G4Media.ro

USR vrea să elimine indemnizațiile ”a nouă moguli” din Banca Națională și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR vrea să elimine indemnizațiile ”a nouă moguli” din Banca Națională și Autoritatea pentru Supraveghere Financiară / Ce vor să facă cu banii

USR vrea să elimine indemnizațiile membrilor executivi din consiliile de administrație ale Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României (BNR). Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de parlamentarii USR Irineu Darău, Adrian Miftode și Claudiu Năsui.

Aceste indemnizații sunt echivalentul meselor calde pe care 500 de elevi le-ar putea avea într-un an și reprezintă o economie anuală de 2.232.252 de lei, se arată într-un comunicat transmis de parlamentarii USR.

„Dăm o mână de ajutor Guvernului Ciolacu să mai acopere din gaura bugetară. Trebuie doar să se uite în stânga și-n dreapta, de exemplu la specialii din conducerile ASF și BNR. Membrii executivi ai Consiliilor de Administrație sunt plătiți de două ori pentru aceeași muncă. Mai mult de 500 de copii ar putea fi hrăniți prin programul Masă Caldă dacă indemnizația celor nouă moguli ai finanțelor ar fi tăiată. Ce aleg PSD și PNL?”, declară senatorul Irineu Darău.

Potrivit sursei citate, ar putea fi economisiți anual peste 2,23 milioane de lei prin intermediul tăierii indemnizațiilor a nouă membri executivi din cele două entități.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, are salariul lunar de 52.447 de lei (net), iar indemnizația pentru calitatea de membru în consiliul de administrație al aceleiași instituții de 22.706 lei. Președintele Autorității pentru Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, câștigă lunar 43.178 de lei (net), și 19.665 de lei indemnizație pentru CA, se mai arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Turnatorul Manole de la BNR stie foarte multe despre averile ascunse de coruptii PNL-PSD transferate in paradise fiscale.

    • Oare cum au putut sa-si transfere averile Udrea Mazare Oprescu fara ca spalarea banilor de la BNR sa-i intrebe de sanatate?

  2. Cata dreptate are USR! Votez cu el dacă se ia la trântă pe bune cu BNR și ASF!

  3. Aplicarea punctului 8 din proclamația TIMIȘOAREI …caz rezolvat

  4. Dacă nu, SOS!