G4Media.ro

USR propune ca fondurile publice pentru culte să fie alocate după proceduri…

USR propune ca fondurile publice pentru culte să fie alocate după proceduri identice celor utilizate în acordarea de fonduri europene

Uniunea Salvaţi România propune, în programul de guvernare pe care îl va prezenta Parlamentului, ca fondurile publice distribuite cultelor religioase să fie alocate după proceduri identice cu cele utilizate în acordarea de fonduri europene iar procedurile de achiziţie care implică fonduri publice să fie unele transparente.

USR se angajează, în programul de guvernare pe care îl susţine guvernul propus de Dacian Cioloş, să aplice principiile „proporţionalităţii, subsidiarităţii, predictibilităţii şi transparenţei în sprijinirea financiară a cultelor religioase”.

„Procedurile de alocare de fonduri către proiectele cultelor religioase vor fi identice cu cele utilizate în acordarea de fonduri europene şi vor implica proceduri de achiziţii şi raportare publică transparentă a cheltuirii banului public”, prevede programul de guvernare al USR, care a fost publicat duminică şi care va fi prezentat Parlamentului.

USR se angajează, prin acest program, să acorde „contribuţii anuale predictibile de la bugetul de stat pentru sprijinirea activităţii culturale şi sociale a cultelor religioase din România, dar care să acopere atât nevoile de salarizare a personalului de cult, cât şi reabilitarea aproximativ 500 de lăcaşuri de cult – monumente istorice – pe an”.

Un alt obiectiv al programului este prevenirea radicalizării religioase, a extremismului religios şi antisemitismului.

USR doreşte ca Biserica şi cultele religioase să fie „parteneri activi în educarea necesară măsurilor de prevenţie pentru combaterea pandemiei” şi în asigurarea unor punţi în comunitate între clasele sociale şi între generaţii.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. e clar ca nu asta vrea si romanul de rand, analfabetul Europei, zic ca trebuie votat USL inca 30 de ani

 2. Cum !!? Să se impartă arginții, așa cum se impart euroii păcătoșilor de rând !!?
  Piei, Satană!

 3. Nicio șansă în Românistan, îi toacă popii.

 4. Ca să nu fie numai o „lovitură de imagine” ar trebui ca toate alocările de fonduri publice să fie condiționate de un set de măsuri de transparență, trasabilitate, urmărire, verificare și control.

  • Proiect cu fonduri europen inceput (semnat contractul ) la 4 (patru) ani de zile de la depunere. Nu exista evaluatori, asa ca orice depunere sta la coada pana cand cei care evaluaza ajung si la el. De ce nu exista evaluatori: pentru ca nu castigi nimic in cariera daca evaluezi ideile altora pirdute intr-o documentatie de 50-80 de pagini. Si atunci oameni care ar putea sa faca asta bine, prefera sa faca lucruri cu care pot creste.
   Cata relevanta mai are o idee gandita acum 4 ani? Cat de relavante mai sunt preturile de achizitii respectiv salariile ? Mai sunt disponibili oamenii avuti in minte la depunere?

   USR a facut un program politic pentru nucleul sau dur si se roaga sa nu fie investit. Cu programul asta daca guverneaza si 3 luni, dispare.

  • Si cine sa controleze? Adica cine sa aiba painea si cutitu? Adica cine o sa decida cand si cum stranuti? Cumva genul Clotilde si Barna? Adica alta categorie de privilegiati ai fondurilor publice?
   Am avut noroc ca experimentul habsburgic in Oltenia a esuat si asa nu am fost sub papucul unora supusi la viena sau roma.
   Noroc cu hotii astia de olteni, ca am mai avut zona libera sa formam o natiune de hoti dar libera.

 5. :))) In tara hoților si proștilor? Sigur va fi așa, după ce vine vreun Stalin sau Hitler si execută masiv in direct la TV din ei si evident, o bună parte probabil și fără să merite asta!