G4Media.ro

USR: Primarul din Mogoșoaia pregătește un tun imobiliar de un miliard de…

USR: Primarul din Mogoșoaia pregătește un tun imobiliar de un miliard de euro, a modificat regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea

USR îl acuză pe Paul Precup, primarul PNL al comunei Mogoșoaia de lângă București, că ar fi modificat marți regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie ca să exproprieze și să treacă în proprietatea Primăriei 1.200 de hectare de teren arabil.

”Cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro, urmeză să fie dat în Mogoșoaia, de către primarul PNL”, arată USR, care susține că ”sectorul Zero ascunde însă interese imobiliare și încălcări grave ale legislației”.

G4Media.ro a scris în premieră că mai mulți politicieni liberali dețin terenuri în Mogoșoaia și sunt de acord cu exproprierile controversate – Cedează primăriei 39% din terenul arabil, iar diferența de 61% o primesc în intravilan.

Potrivit ultimelor date transmise de Primăria Mogoșoaia, zona vizată de exproprierile prezente are în componență 626 de proprietari unici privati vizati din care 350 si-au exprimat acordul si au cedat 39%, iar 276 au refuzat sa isi dea acordul, fiind astfel proprietari expropriabili. Tuturor celor 626 de proprietari, Primăria le-a propus două variante: fie cedează 39% din teren și primesc 61% în altă parte, fie acceptă să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp. (Sursa Foto: Primăria Mogoșoaia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Aoleu, a comentat USR :))

 2. Lăsați să fure. Așa este învățat românul cu mentalitatea se evul mediu. Frică de progres înseamnă întoarcerea în peșteră.

 3. BRAVO alina, BRAVO daianu, BRAVO tuturor !
  becali ARE CONCURENTA.

 4. Acest primar nenorocit este un mare bandit. De ce nu se autosesiseaza Parchetul sau DNA fata de ilegalitatile acestui personaj?

  • Pentru că e primar Pnl și PNL e la butoane.
   N-ai citit că Alinut.za e printre beneficiari ?

 5. Este un tun imobiliar….asta e clar! Dar cand exagerezi cu suma de un 1 mld de euro te cam faci de ras! Nu mai esti credibil , o iei doar ca pe o declaratie politică, fara valoare ! Cu alte cuvinte, te faci ca iti faci treaba!
  Dar unde e Ciucu, colegul de partid cu primarul Mogosoaiei, presedinte pnl Bucuresti si,poate, viitor primar al Bucurestiului? El nu are nimic de comentat ? Nu, el e ocupat sa raspunda la comentarii pe fsb! Dezvoltarea unui oras-dormitor de 80.000 de locuitori, la marginea Bucurestiului, nu are asta repercusiuni si asupra capitalei?

  • Pai daca faceti un calcul sumar, pe acolo ajungeti: 1300 de hectare, 10000 mp la hectar si castig de cel putin 80 de euro a metrului patrat. De unde aceasta suma: pai a inceput procedura de expropriere 1,88 euro iar dupa trecerea in intravilan si cu coeficientii de urbanism pe care ii anunta deja, terenul va avea valoarea de cel putin 100, daca nu si mai mult. In Mogosoaia se tranzactioneaza si cu 150.