G4Media.ro

USR PLUS Agigea a strâns semnăturile pentru organizarea unui referendum local de…

Foto: Cristian Maricel Cîrjaliu / Facebook

USR PLUS Agigea a strâns semnăturile pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD, acuzat că nu a mai convocat consiliul local din luna ianuarie

Echipa locală USR PLUS Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Maricel Cristian Cîrjaliu, potrivit unui comunicat al partidului. Primarul social-democrat e acuzat că a blocat activitatea primăriei pentru că nu a mai convocat nici o ședință de consiliul local din ianuarie.

În localitate au fost strânse 2.000 de semnături, depășind astfel numărul de 1.850 de semnături necesare pentru declanșarea referendumului de demitere.

USR PLUS Agigea și USR PLUS Constanța au înregistrat vineri la Prefectura Constanța semnăturile strânse.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de 6 luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de instituția prefectului”, a declarat consilierul local USR PLUS Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

USR PLUS susține că primarul PSD Maricel Cristian Cîrjaliu n-a mai convocat Consiliul Local al comunei Agigea de la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună, fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR PLUS, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD.

În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Primarul refuză de asemenea să răspundă la solicitările transmise în baza Legii 544”, arată USR PLUS.

Primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat la conducerea comunei, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale de anul trecut, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR PLUS, Gabriel Ciobanu. (Foto: Cristian Maricel Cîrjaliu / Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Excelent :-))) Imi place cand USR+ foloseste tactica pesedista de demitere a lui Armand impotriva unor primari pesedisti, asa trebuie procedat oriunde exista primari pesedisti, sa nu aiba pesedistii impresia ca pot sa faca orice ca cica ar avea timp pana in 2024. Uite ca se poate scapa de pesedisti si fara asteptam votul boborului adormit

  2. Bravo lor! Insistenta câștiga!

  3. Nimeni nu poate contesta faptul că viitor pușcăriaș scrie pe fruntea lui carjaliu