G4Media.ro

USR Mangalia a strâns 2.000 de semnături pentru protejarea Pădurii Comorova prin…

sursa foto: Info Sud-Est

USR Mangalia a strâns 2.000 de semnături pentru protejarea Pădurii Comorova prin trecerea în domeniul public

USR Mangalia anunță într-un comunicat că a strâns 2.000 de semnături pentru a putea promova în Consiliul Local inițiativa cetățenească de scoatere a Pădurii Comorova din proprietatea privată a municipiului Mangalia și introducerea ei în domeniul public, precum și declararea acesteia ca fiind de uz și interes public local.

Pentru a putea promova în Consiliul Local proiectul de salvare a ce a mai rămas din Pădurea Comorova, ultima suprafață compactă de arbori de pe malul românesc al Mării Negre, era nevoie de un număr de semnături echivalent cu 5% din registrul electoral al Mangaliei.

USR Mangalia susține că, din cauza actualului statut juridic al pădurii, bucăți semnificative din suprafața sa au fost vândute la prețuri de nimic și defrișate de noii proprietari pentru proiecte imobiliare.

„Trebuie să punem presiune pe municipalitate să redea oamenilor ce a mai rămas din pădure, pentru că tot Primăria este cea care a înstrăinat ultimul petec forestier de pe litoralul românesc. Începând de azi, cu ajutorul semnăturilor cetățenilor din Mangalia, declanșăm procedura administrativă prin care vrem să obligăm municipalitatea să treacă Pădurea Comorova în proprietatea publică a Mangaliei”, a declarat președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, consilier județean USR.

Dezastrul pentru Pădurea Comorova a început din anul 2000, când ce mai rămăsese din suprafața de pădure a fost trecută din proprietate publică în proprietate privată a municipiului Mangalia, ca ulterior, în 2003, să se stabilească „folosirea definitivă sau temporară a terenurilor forestiere în suprafață de 431,70 ha în alte scopuri decât silvice (…) pentru extinderea intravilanului municipiului Mangalia”. Ambele decizii au fost luate prin hotărâri ale Consiliului Local Mangalia.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bravo, USR!

  2. Excelent! Unul dintre puținele lucruri bune care vin de la usr.

  3. Interese imobiliare mari, nu cred că javrele psd-pnl vor face nimic

  4. Initiativa pare a fi buna;nu cumva usr.istii , de la care nu astept nimic bun doar ura si dezbinare ,au pus ochii pe ceea ce a mai ramas din biata padure.Nu astept nimic bun doar e dovedit ca e un partid al lupilor tineri care s.au dedat la golanii si hotii ordinare ,vezi exemplele primaresei de la sect.1,ale fostului imparat sef al partidului Dan Barna,sle fostului ministru Voiculescu ,alo DNA,astia sunt hoti buni sau ati primit ordin ca ei fura spre binele societatii,nu i.ati agatat inca?
    In ceea ce privedte constiinta si educatia acesti copii crescuti pe strada nu au nimic cu tara si poporul ca de altfel toti politicienii.Vedeti cand impartiti padurea sa faceti patte cui ttrbuie!