G4Media.ro

USR lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune…

Foto: USR

USR lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe PSD şi PNL să elimine pensiile speciale

USR a anunţat joi că începe să strângă semnături pentru „a pune presiune” pe PSD şi PNL să desfiinţeze pensiile speciale.

„USR lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe PSD şi PNL să elimine pensiile speciale, pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/. Cu această ocazie, membrii USR vor merge din uşă în uşă şi vor fi din nou în stradă, în toată ţara, pentru a discuta cu oamenii şi pentru a strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale”, a transmis USR într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că România are nevoie de reforma pensiilor speciale pentru a nu pierde bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi pentru că „aşa este sănătos”.

„Ieşim din nou în stradă să vorbim cu oamenii, să-i ascultăm, să le aflăm nemulţumirile şi părerile şi să le aducem în Parlament. Am fost, suntem şi rămânem vocea cetăţenilor cinstiţi din ţara asta, care s-au săturat să fie minţiţi şi furaţi pe faţă de PNL şi PSD. Avem nevoie de această reformă a pensiilor speciale nu doar ca să nu pierdem bani din PNRR, ci pentru că aşa este sănătos pentru noi toţi. Nu suntem Republica Specialilor, nu este corect ca unii să primească şi de 10 ori mai mult decât 5 milioane de pensionari care au pensia medie de până în 1.800 de lei”, a spus Drulă, potrivit comunicatului.

Campania a fost lansată în contextul în care, miercuri, Senatul a adoptat un proiect de lege „care nu elimină nicio pensie specială şi pune în pericol banii din PNRR pentru această reformă”, se mai arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Hai nene ca aberezi. Nici macar trollaj de calitate, doar uatabautisme si chestii pe langa subiect.
  Jurnalisti, OMV, rezisti, mamaliga, OZN, reptilieni.

  Orice numai nu birul(pensiile) parlamentarilor, primarilor, Ciucilor si ciolacilor. Si sa fie liber la furt la serviciu dar sa se care pe bucati mai mici, de cate 50 de mii odata.

 2. Onute, nu e articol sa nu-ti arati pr0stia. Jurnalistii au pensii speciale ma? Pensiile europarlamentarilor pot fi desfiintate prin legi date in Romania? Asa „inteligent” esti din nastere sau ai facut vreo scoala ceva?

 3. Mă tot întreb cum se poate ca un partid ce se vrea ”social-democrat” poate susține pensii speciale nesimțite. Am avut noi democrație originală pe vremea lui ceaușescu dar se vede treaba că și social-democrația dâmbovițeană actuală e tot originală. Adică e sublimă dar lipsește cu desăvârșire. Nu că liberalismul ar fi altfel…

 4. Am semnat de necaz, să ia colonelul Ion Țiriac , ăla miliardarul cu autobaza de masini de epocă, pensie specială , este chiar ultima răutate făcută acestui popor cu pensii de 1300 lei…poate crăpați!!!

 5. Am semnat. Dar n-am gasit facute publice in site-ul USR-st, datele din februarie ale gradatilor (ca aia sunt mult, mult mai multi decat toti ce publicati pe site.)

 6. Text preluat – un gând amar. Cam toți am fost așa…
  ,,Cum am devenit un om deosebit de important pentru societate.
  Toată viața am fost un tip insignifiant, deh… militar. Toată lumea știe ce înseamnă: popotă, cafele, tăiat frunză la câini, normă de hrană și bani de uniforme. Mai erau și altele de neluat în seamă: tabere de instrucție, aplicații, trageri, marșuri de zeci de kilometrii, raniță și armament de 40-50 kilograme, dormit în zăpadă, dormit în apă, uscatul hainelor fără să le dezbraci, ploaie, soare, frig, vânt, foame, sete, epuizare, mărunțișuri… P’ormă mergeam la distracție: parașutări, scafandrerie, alpinism, ski, conducerea tehnicii, știți voi, sporturi d’astea mișto pe care mulți ar vrea să le facă. După distracție venea timpul să mai și muncim. Făceam vreo trei luni de pregătire în celălalt capăt al țării, după care plecam șase luni în misiune în TO. Pentru asta luam cam 970$ lunar.
  Între perioadele de muncă și distracție mai mergeam pe la cursuri, mai făceam instrucție, mai făceam servicii, muncă prin unitate, chestii d’astea, ca să nu te plictisești.
  Ce era mai nasol, era faptul că pentru toate aceste prostioare, făceai foarte multe ore suplimentare, pe care guvernanții noștri, nedorind să ne jignească, nu le plăteau precum civililor (dublu) și nici nu le compensau cu timp liber. E drept că armata nu beneficia de Codul Muncii pentru că avea propriile legi și regulamente (de pe atunci eram special, dar nu mi-am dat seama). Pe lângă acest mic inconvenient aș mai adăuga și acele mici restricții și interdicții, din care unele chiar constituționale și care erau pedepsite de legi specifice militarilor.
  După 35 de ani de frecangeală prin armată și un infarct micuț, cum îi șade bine voinicului, am ieșit și eu la pensie și odată cu asta am devenit un om foarte important și în același timp un dușman al poporului. Am fost deconspirat de către oamenii de bine, că, cu cei cei 4000 ron pe care-i am ca pensie, destabilizez bugetul de stat și las copiii și bătrânii acestei țări să moară de foame…
  Mă declar vinovat, cer clemență și promit să nu-mi las fiii să devină militari mârșavi ca mine.”