G4Media.ro

USR cere înființarea unei comisii de anchetă privind presupusa implicare ilegală a…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

USR cere înființarea unei comisii de anchetă privind presupusa implicare ilegală a serviciilor secrete în justiție și politică

Cătălin Drulă, președintele USR, solicită înființarea de urgență a unei comisii parlamentare de anchetă, care să probeze afirmațiile foștilor judecători CCR Daniel Morar și Petre Lăzăroiu privind implicarea ilegală a serviciilor secrete în Justiție, influențarea numirilor de judecători la Curtea Constituțională și ascultarea ilegală a telefoanelor acestora, potrivit unui comunicat de presă.

„Este incompatibil cu democrația ca politica și justiția să fie controlate de serviciile secrete și de aceea vom cere înființarea acestei comisii parlamentare. Îi cerem directorului SRI, Eduard Hellvig, să iasă urgent cu explicații și probabil de aici sunt de așteptat și demisii. E de văzut dacă a fost implicat doar nivelul cel mai de sus al SRI în aceste chestiuni sau și persoane din rândul celor care lucrează în instituție fără să fie numiți politic”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, precizând că e nevoie de o astfel de anchetă pentru a readuce încrederea românilor în democrație.

”Helvig sau ofițerii SRI trebuie să răspundă. Momentul de turnesol pentru PSD și PNL: sunt controlate de SRI sau nu?
Doi foști judecători ai CCR declară public că SRI s-a implicat în alegerea președintelui Curții Constituționale. Mai întâi, Daniel Morar în cartea sa. Conform Libertatea, Morar spune că a dorit să îl susțină pe judecătorul Petre Lăzăroiu pentru șefia CCR, concurenta sa fiind Livia Stanciu, care în dezbaterea privind implicarea tehnicii SRI în procesele anticorupție era de altă părere decât Morar. Lăzăroiu a refuzat să candideze. Așa a ajuns președinte CCR Valer Dorneanu. Peste o vreme, Lăzăroiu, enervat de ce susținea Stanciu, i-a spus lui Morar că nu a candidat pentru că a fost sunat de la vârful SRI. Aceasta este pe scurt mărturia lui Morar. Astăzi, Libertatea revine cu un articol unde Lăzăroiu susține că episodul este adevărat. ”Știam că nu eram susținut de SRI”; ”Eu le-am spus de atunci șefilor SRI că-și vor lua o plasă teribilă cu candidatura Liviei Stanciu”, spune Lăzăroiu pentru Libertatea” a scris și Cristian Ghinea, șeful departamentului pentru politici publice din USR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Bun. Sunt sătul de securiștii din PNL și de proiectele lor de lege care le-ar da superimunitate.

  2. O rezolva pe ma.ta 😂

  3. Unele din informațiile prezentate de acest penibil Daniel Morar în cartea sa nu intră la clasificate ? Judecătorii de la CCR nu semnează un acord de confidențialitate ? Un fost șef DNA și fost judecător CCR poate da publicității orice informație ? A scris cartea din motive personale numai de el știute (orgoliu, bani, frustrare, răzbunare) sau la comandă promițândui-se protecție ?

  4. Nu cred ca exista vre-un stat in care serviciile sa nu-si bage coada in toate sistemele ynei tari. Comisiile sunt de folos,altfel serviciile nu pot fi franate,potolite din exesul lor de putere.Peste tot e la fel,chiar mai mult,sunt alocate asa numitele „bugete negre” pentru armata si servicii.

  5. Nicăieri in lumea asta, intr-un stat democratic, serviciile nu au o asemenea putere ca in acest stat sec.uristic numit România.

  6. Pe bune ca #USR nu intelege ce e de interes public pentru cei educați.
    Voturi de la needucati, la 30% prezenta la vot, nu va obtine.
    Ce-as face eu? As demasca nepasarea