G4Media.ro

USR anunță că pseudo-institutele de cercetare înființate pentru foștii președinți Ion Iliescu…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

USR anunță că pseudo-institutele de cercetare înființate pentru foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu au primit bugete mărite de la Senat

Senatorii USR au votat împotriva proiectului de buget al Senatului pentru anul 2024, în condițiile în care sumele alocate Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (creat special pentru fostul președinte Emil Constantinescu), respectiv Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (fondat pentru apropiații fostului președinte Ion Iliescu) vor fi mai mari în 2024 față de 2023, potrivit unui comunicat al instituției.

USR a cerut luni Biroului Permanent să retrimită propunerea de buget al Senatului pentru 2024 pentru revizuire astfel încât bugetele celor două instituții să fie amendate și redimensionate în spiritul ”ordonanței austerității”.

Bugetele cumulate ale celor două institute de cercetare – caracterizate de USR drept ”simple fabrici de funcții și salarii pentru protejații sistemului de ”speciali” promovat și apărat de Guvernul PSD-PNL – au crescut de la 6,5 milioane de lei în 2023 la 7 milioane de lei, așa cum este propus în bugetul pentru 2024. Astfel, institutul-sinecură pentru fostul președinte Emil Constantinescu îi va costa pe români 3,8 milioane de lei, iar institutul-sinecură al fostului președinte Ion Iliescu, 3,2 milioane de lei.

Solicitarea USR în Biroul Permanent al Senatului a fost respinsă de reprezentanții coaliției PSD-PNL, astfel că propunerea de buget a ajuns în Plenul Senatului, pentru vot.

Radu Mihail, șeful senatorilor USR, a declarat că ”în timp ce taie bani de la investiții, PSD și PNL nu știu ce să mai facă pentru a salva regimul specialilor, protejații rețelelor de influență din partid, pentru care nu există reducerea cheltuielilor, ba din contră. Între timp, românii plătesc taxe și impozite mai mari și văd că au din ce în ce mai puțini bani în buzunare. PSD și PNL s-au transformat în structuri clientelare, în care banul public este cheltuit discreționar, în folosul celor care cotizează la partid.”

De asemenea, în bugetul Senatului este inclusă și suma de 19, 8 milioane de lei rezervată pentru plata pensiilor speciale ale celor care au dat în judecată statul și au câștigat definitiv în instanță.

Bugetul Senatului pe anul 2024 a fost adoptat cu 55 voturi PENTRU, 18 ÎMPOTRIVĂ iar 13 senatori s-au abținut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. asta nu mai e tara romanilor, e tara unei bande de hoti, care isi zic „speciali”.

 2. Voi aţi observat că toţi dictatorii se comportă cu naţiunile lor ca şi cu o casă de nebuni?
  Dacă v-aţi fi întrebat de ce se comportă aşa toţi dictatorii aţi fi aflat că îşi crează propria lume după asemănarea,logica şi experienţa personală.
  Astfel de oameni se cunosc la fel de bine pe ei cum vă cunoaşteţi şi voi pe voi şi cred la fel ca voi că toţi ceilalţi gândesc,simt şi înţeleg realitatea la fel ca ei pentru că ei cred că nu aveţi cum să fie altfel că trăiţi în aceeaşi lume ca ei, în aceeaşi societate ca ei şi aveţi aceleaşi limite ca ei.
  Deci dacă ei ştiu că sunt periculoşi logica lor le spune că şi voi aţi putea fi şi imediat vor lua măsuri care să vă ţină propria lor periculozitate sub control pentru propria lor siguranţă, motiv care vedeţi aceleaşi similitudini la toţi dictatorii.
  ————-
  1) Prima dată vă izolează că văd pericolul din ei în voi şi le e frică de ce aţi putea face dacă nu îi placeţi.
  2) Apoi iau măsuri preventive de constrângere în caz că aţi putea să o luaţi razna si vă dă medicamentaţie care în cazul ăsta e îndoctrinarea.
  3) Când văd că nu funcţionează cele două măsuri de dinainte fac ce fac oamenii cu câinii turbaţi care muşcă mâna stăpânului.

  În astfel de societăţi o să vedeţi că legile sunt făcute ca şi cum din start sunteţi toţi periculoşi sau infractori în loc ca legile să pedepsească doar pe cei care le încalcă şi tot în aceste societăţi nu o să vedeţi instituţii care să vă protejeze şi să vă ofere securitate preventivă şi o să vedeţi instituţii care se apăra de VOI fiindcă VOI sunteţi din start periculoşi şi infractori şi aţi putea să vreţi să le faceţi rău celor care vă conduc. Pricepeţi?

  Dilemă: De ce toate legile care se fac în ultima perioadă la noi vă consideră din start ca fiind infractori şi de ce mai nou toate instituţiile de securitate şi justiţie văd victima ca un pericol care a deranjat pe cel din vârful lanţului trofic al puterii?

  Concluzia: Nebunia este relativă şi depinde de cine e nebunul din vârful lanţului trofic a puterii şi singura constantă din toată povestea asta este că casele de nebuni nu îşi schimbă niciodată metodele de funcţionare indiferent de cine conduce. Depinde de societăţi, unele se transformă complet într-o casă de nebuni iar în alte societăţi nebunia e doar o mică problemă izolată într-o mică parte a societăţii. În momentul de faţă noi suntem încă în tranziţie că de aceea este bătălia asta atâta de cruntă între cele două tabere, dar nu va ţine mult tranziţia asta că următoarele alegeri va alege ce casă de nebuni vrem să avem.

 3. la fel de mandri cum ati fost cand ati votat psd sau pnl, ar trebui sa fiti si acum cand contribuiti din buzunarul dvs propriu pentru sustinerea acestor legende politice, creaturi mitice ale Romaniei contemporane