G4Media.ro

USR acuză PSD și PNL că au ratat posibilitatea de finanţare prin…

USR acuză PSD și PNL că au ratat posibilitatea de finanţare prin PNRR a unui nou spital în Arad

USR Arad trage un semnal de alarmă în privinţa ratării de către PNL şi PSD a finanţărilor din PNRR care puteau fi obţinute pentru construirea unui nou spital în Arad.

Spitalul Municipal Arad funcţionează în prezent într-o clădire veche de 200 de ani, improprie activităţii medicale.

„Anul trecut, în şedinţa Consiliului Local Arad dedicată aprobării bugetului local pe 2021, consilierii USR au atras atenţia asupra necesităţii construirii unui nou spital în oraş, arătând că există premise favorabile pentru finanţarea din bani naţionali şi/sau europeni a acestuia. Consilierii USR au condiţionat atunci votul pentru aprobarea bugetului de introducerea unui amendament prin care suma de 500.000 lei să fie alocată pentru realizarea studiului de fezabilitate. Întreaga sumă prevăzută în amendamentul USR a fost aprobată atunci, autorităţile trebuind să înceapă demersurile pentru întocmirea studiului de fezabilitate”, arată un comunicat de presă al partidului.

Conform sursei menţionate, deşi existau credite bugetare de angajament încă din 2020, şi în ciuda aprobării amendamentului USR în cadrul bugetului pe 2021, autorităţile nu au realizat anul trecut studiul de fezabilitate, suma rămânând neexecutată în buget. PNL şi PSD au ratat astfel posibilitatea de finanţare a noului spital municipal prin PNRR, deoarece selecţia pentru finanţare se face în funcţie de maturitatea proiectelor. Or, la un an după aprobarea bugetului, spitalul nu are nici măcar studiu de fezabilitate.

„Ocupaţi cu acoperirea găurilor financiare de la CET, căutarea de brazi, ori tăierea copacilor sănătoşi, administratorii PNL şi PSD ai Aradului au dovedit astfel încă o dată că sunt incapabili să gestioneze eficient proiecte, ratând posibilitatea de a aplica pentru finanţarea noului spital prin PNRR. În prezent, administratorii PNL şi PSD au alocat în bugetul pe 2022 suma de un milion de lei – dublul sumei alocate în bugetul pe 2021 – pentru realizarea studiului de fezabilitate al noului spital”, conchide sursa citată.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. NU E CLAR PENTRU TOATA LUMEA ? NU VOR PNRR !

 2. În marea masa de spam de stiri Media se aude doar cum e frig in Timisoara.
  Nu poți obliga pe cineva sa faca ceva mai ales cand e vorba despre multi bani!

 3. Usr da din gură, din cur a dat.

 4. Proiectele serioase, de anvergura nu sunt apanajul USL! Ei cu maruntisuri a la Firea! Pentru alegatorii lor, e destul.

  • Înca mai e iarba pe acoperisul statiilor de transport in comun. Zeci de mii de euro pentru iarba uscata

 5. PSD și PNL ratează absolut totul, fiindcă ei vor doar să fure. Nu contează, veți vota PSD și PNL din nou, fiindcă nu sunteți întregi la cap.

 6. Băieții și fetele psdnl sunt preocupați/preocupate să-și angajeze întreg clanul prin funcții călduțe la stat, dă-le naibii proiecte serioase, spitale, politici publice și investiții pentru cetățean. Cetățeanul … ghinion, descurce-se singur, așa cum poate. Dacă poate!

 7. Spital din BANII prin PNRR?!
  Nici o sansa!!!
  Romania NU va avea nici macar 1 singur Spital modern construit prin PNRR, desi zombiliticul s-a laudat in gura mare, MINTIND ca „Romania va construi spitale prin PNRR”!!!
  Nici unul macar, tineri minte, BANII din PNRR raman pe hartie!!!!