G4Media.ro

Ursula von der Leyen, privind decizia Curții Constituționale a Germaniei pe tema…

Ursula von der Leyen, privind decizia Curții Constituționale a Germaniei pe tema Băncii Centrale Europene: Ultimul cuvânt privind dreptul UE este întotdeauna rostit la Luxemburg, nicăieri altundeva

Curtea de Justiție a UE a emis deja un punct de vedere față de decizia Curții Constituționale a Germaniei, care ceruse Băncii Centrale Europene să-și justifice politica de cumpărare a datoriilor țărilor membre. În reacția sa, instanța supremă a Uniunii Europene arată că „pentru a asigura o aplicare uniformă a dreptului Uniunii, numai Curtea de Justiție, creată în acest scop de statele membre, este competentă să constate că un act al unei instituții a Uniunii este contrar dreptului Uniunii”.

Și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis duminică o declarație cu privire la Hotărârea Curții Constituționale a Germaniei:

 „Această Hotărâre aduce în centrul atenției două aspecte ale Uniunii Europene: sistemul euro și sistemul juridic european.  Comisia Europeană susține trei principii de bază: că politica monetară a Uniunii este o chestiune de competență exclusivă; că dreptul Uniunii are supremație asupra dreptului național și că hotărârile Curții de Justiție a Uniunii Europene sunt obligatorii pentru toate instanțele naționale”, a transmis Ursula von der Leyen.

Aceasta a adăugat că ultimul cuvânt privind dreptul UE este întotdeauna rostit la Luxemburg, nicăieri altundeva.

„Sarcina Comisiei Europene este de a proteja buna funcționare a sistemului euro și a sistemului juridic al Uniunii. Analizăm acum în detaliu hotărârea Curții Constituționale germane. Și vom analiza posibilele etape următoare, care pot include opțiunea procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Uniunea Europeană este o comunitate de valori și de drept, care trebuie susținută și apărată în orice moment. Asta ne ține împreună”, a mai transmis președintele Comisiei Europene.

 

Sursa Foto:  Facebook/Ursula von der Leyen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Germania trebuie sa inteleaga ca nu poate face nimic de una singura .

 2. Cu alte cuvinte, uitați de suveranitate. Dacă va doriți justiție o veți primi doar de la birocrații din Bruxelles prin crainicii de la Luxemburg. Și doar la ordinul Ursulei. Mai da-l dracu de drept. Constituțiile țărilor Europene? Un moft.

  • Nu te tine nimeni cu forta

  • Si de ce ar decide prosti ca Ursula si ca tine viata altora?

  • @Harley
   E de tot hazul sa vad un rus cu numele Harley criticand decizii ale UE. Ce are sula cu prefectura? Vezi-ti bai Harley de Siberia ta ca deja ati ajuns pe locul 5 in clasamentul contaminatilor si voi va aruncati medicii pe fereastra sau de pe cladiri, ca sa nu declare nici un mort. Aveti 210000mii de infectati, 2000 de morti si 175000 de cazuri active. Chiar asa? Practic toti infectatii depistati duc boala pe picioare, nimeni nu se vindeca, nimeni nu moare? Ce natie ciudata de mari mincinosi sunteti voi! Putin se lauda nu demult ca in Rusia nu este pericol de contaminare cu Covid19, pentru ca populatia este supravegeata non stop cu drone, camere video si pe telefon, adica doar metode de spionaj tip KGB si nimic de natura medicala. Ei, iata ca pe virusul asta il doare in cur de spionajul vostru si va decimeaza. Mare pacat de poporul vostru ca are asemmenea conducatori inumani la fel ca Stalin.

 3. Adica BCE ( girata de Germania, Olanda, Belgia, Austria) sa cumpere obligatiunile fara valoare emise in trecut si viitor de tarile cu economii problematice Italia, Spania si Franta. Jaf curat pentru nemti- cred ca ar prefera desfiintarea UE .

  • Care Belgia? De cand este Belgia o putere economică? N-o confunda cu Olanda sau Germania pentru ca nu e cazul. Cea mai îndatorată tara din Europa este Belgia, iar Bruxelles-ul fara functionarime, ar deveni un fel de Alexandria.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.