G4Media.ro

Ursula von der Leyen, dezamăgită de țintele convenite la summit-ul climatic COP26

Sursa foto: European Commission

Ursula von der Leyen, dezamăgită de țintele convenite la summit-ul climatic COP26

Ţintele convenite la conferinţa ONU privind schimbările climatice COP26 sunt „sub aşteptări”, a declarat luni la o conferinţă pe teme economice în Germania preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

În opinia şefei Comisiei Europene, acordurile convenite la această conferinţă reprezintă „doar un pas intermediar pentru a menţine comunitatea globală angajată faţă de ţinta de 1,5 grade Celsius”, adică obiectivul limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade Celsius faţă de era preindustrială stabilit în Acordul de la Paris din 2015.

Una dintre „dezamăgirile” Ursulei von der Leyen după COP26 este „diluarea” rezolvării problemei cărbunelui, acordul convenit la finalul conferinţei desfăşurate la Glasgow prevăzând doar diminuarea energiei obţinute din cărbune, în locul eliminării combustibililor fosili.

„Angajamentele, ţintele şi paşii” asupra cărora s-a convenit la conferinţă au mai puţină claritate, a criticat pe ansamblu Ursula von der Leyen. Ea a deplâns şi sprijinul financiar insuficient din partea ţărilor industrializate pentru ţările sărace.

Conferinţa de la Glasgow s-a încheiat în weekend după două săptămâni de discuţii care nu au condus la un angajament privind renunţarea la folosirea cărbunelui, în urma presiunilor din partea Chinei şi a Indiei.

Sursa foto: European Commission

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Inseamna ca ai la fel de putina minte ca si greta!
  Pr.oasta aia crede ca tot ce zboara se mananca si renuntarea la hidrocarburi se face asa…dandu te cu cooru de asfalt si tipand 3 lozinci inepte!
  Sunt industrii de zeci, sute de miliarde de $ si € care nu pot trece peste noapte
  Dureaza
  Zeci de ani si investitii serioase
  Dar ce sa inteleaga activistul de mediu?
  El bate din picior ca….”acum”!

 2. data viitoare sa vina fiecare „lider” cu de doua ori mai multe private jets la intalnirea, poate asa se schimba ceva :)))

  sunt penibili. prin astfel de actiuni descurajeaza oamenii de bune intenti

 3. data viitoare sa vina fiecare „lider” cu de doua ori mai multe private jets la intalnirea, poate asa se schimba ceva :)))

  sunt penibili. prin astfel de actiuni descurajeaza oamenii de bune intenti

 4. Ramolita asta nu se mai retrage sa isi cheltuie spaga de la Pfizer si pe noi sa ne lase?

 5. Panarama asta e râsul Europei. Mult mai penibilă decât Junker.

 6. sa îi zica cineva de sutele de patente pentru mobilitate alternativă blocate de companiile petroliere, familiile vechi mafiote corporatiste sugruma totul