G4Media.ro

Ursula von der Leyen cere Europei să investească mai mult în tehnologie

Sursa foto: Pixabay

Ursula von der Leyen cere Europei să investească mai mult în tehnologie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat marţi cu privire la pierderea de teren din partea Europei în cursa mondială pentru tehnologie şi a lansat un apel la creşterea cheltuielilor pentru a ”inversa această tendinţă”, transmite Agerpres.

”Trebuie să plasăm cercetarea şi inovarea în centrul economiei europene”, a declarat şefa executivului comunitar în timpul unei ceremonii pentru marcarea a 70 de ani de la crearea Organizaţiei europene pentru cercetare nucleară (CERN), de la Geneva.

”La fel ca acum 70 de ani, trăim o epocă a concurenţei geopolitice crescute”, a declarat ea.

Subliniind că partea mondială a cererilor de brevete emise de Europa a fost redusă cu jumătate în cursul ultimilor 20 de ani, ”trecând de la 30% la 15%”, Ursula von der Leyen a cerut ”inversarea acestei tendinţe”.

Ea a afirmat că doreşte sporirea cheltuielilor pentru cercetare în viitorul buget multianual al Uniunii Europene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Cum sa se investeasca mai mult in tehnologie cand tu fugaresti investitorii si sugrumi inovatia cu reglementari peste reglementari absurde? Suprareglementarea creaza costuri mari, suplimentare pentru companii.
    In UE ploua cu amenzi si anchete peste firmele mari de tehnologie care, normal, nu sunt din UE caci in UE nu avem firme gen Google, ChatGPT, calculatoare cuantice, etc. Ele sunt din SUA si China si nu stim daca UE mai poate recupera decalajele cu actualele politici sociale absurde (bani foarte multi luati de la nativii care muncesc si dati migrantilor care o freaca si se inmultesc, in loc sa fie invers 🙂 ), in defavoarea stimulentelor acordate domeniilor de varf si crerarea unei piete financiare unice capabile sa finanteze proiecte uriase. De exemplu, se estimeaza ca noile centre de date necesare pentru AGI vor avea nevoie de propriile lor centrale electrice, atat de multa energie vor consuma. Nu poti mobiliza atatia bani pe piata financiara UE foarte fragmentata.
    Dar, in afara de a da din gura, ea este mai mult preocupata sa sterga urmele contractului UE-Pfizer sau sa falimenteze industria auto UE in favoarea celei chinezesi.