G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Aștept cu nerăbdarea învestirea președintelui Joe Biden. După…

Ursula von der Leyen: Aștept cu nerăbdarea învestirea președintelui Joe Biden. După patru ani lungi, Europa are un prieten în Casa Albă/ Ce spune șefa Comisiei Europene despre platformele online

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, că așteaptă „cu nerăbdare” învestirea președintelui ales al SUA, Joe Biden, și că este „încântată” că SUA se vor alătura Acordului de la Paris „în prima zi a noii administrații”.

„Jurământul lui Joe Biden va fi un mesaj de vindecare pentru o națiune profund divizată (…) Această ceremonie onorată pe scările Capitoliului SUA va fi o demonstrație a rezistenței democrației americane. Și dovada răsunătoare că, încă o dată, după patru ani lungi, Europa are un prieten în Casa Albă”, a spus von der Leyen.

Președinta Comisiei Europeen a precizat că Europa este pregătită pentru un nou început „cu cel mai vechi și cel mai de încredere partener” și, în acest sens, Comisia a adoptat recent o nouă agendă transatlantică

„De la climă la sănătate, de la digitalizare la democrație – acestea sunt provocări globale care necesită o cooperare globală reînnoită și îmbunătățită”, a spus Ursula von der Leyen.

Șefa CE s-a declarat „încântată că, în prima zi a acestei noi administrații, SUA se vor alătura Acordului de la Paris”.

„Acesta este punctul de plecare pentru cooperarea noastră reînnoită”, a spus ea.

Ursula von der Leyen le-a spus europarlamentarilor că „ușurarea pe care mulți dintre noi” o simt la schimbarea de la Washington nu ar trebui să ascundă un lucru: peste 70 de milioane de americani au votat pentru Trump la alegeri.

„Câteva sute dintre aceștia au luat cu asalt Capitolul din Washington, inima democrației americane, în urmă cu doar câteva zile. Aceste imagini au fost un șoc pentru noi toți (…) Așa arată atunci când distribuția digitală rapidă a mesajelor de ură și a știrilor false devine un pericol pentru democrație. Ar trebui să înțelegem aceste imagini din SUA ca un avertisment”, a spus șefa Comisiei.

În acest context, von der Leyen a amintit de cele două proiecte ale Comisiei Europene, legea serviciilor digitale și legea pieței digitale, afirmând că scopul este ca platformele să creeze transparență cu privire la modul în care funcționează algoritmii lor.

„Pentru că nu se poate ca deciziile care au efecte de anvergură asupra democrației noastre să fie luate de programe de computer pe care nimeni nu le controlează”, a spus șefa Comisiei Europene, adăugând că este nevoie de măsuri clare care să oblige companiile de internet să își asume responsabilitatea pentru conținutul pe care îl distribuie.

”Pe cât de corect ar fi putut fi faptul că Twitter a închis contul lui Donald Trump (…) astfel de interferențe grave cu libertatea de exprimare ar trebui făcute pe baza legilor, și nu conform regulilor de joc ale companiilor. Pe baza deciziei politicienilor și parlamentelor, nu a managerilor din Silicon Valley”, a spus Ursula von der Leyen.

Sursa foto: Ursula von der Leyen/ Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ati avut viata grea cu Trump…
  Va demascat impostura, ipocrizia, minciuna si furtul …de aceea.

  • Exact! Progresismul stangist radical va reprezenta noul sistem din SUA dupa aceste alegeri. Acest sistem este precursorul unui sistem totalitar sau comunist, daca vreti, care va cuprinde intreaga lume. Europa a fost deja cuprinsa de febra totalitara a corectitudinii politice. Trump si republicanii nu au facut decat sa lupte impotriva acestui nou curent ideologic, iar pandemia este ocazia perfecta pentru a-l impune cat mai repede. Trump a deranjat „noua ordine” pe care doresc stangistii s-o impuna, iar acest lucru a dus la stigmatizarea sa inca din 2016. Noua administratie va trebui sa stabileasca ce fel de legaturi va avea cu Europa, acest continent condus de lideri progresisti (socialisti) care ar dori ca SUA sa preia responsabilitatea pentru criza in care se afunda lumea, dar in acelasi timp sa-i permita Europei sa incheie acorduri avantajoase cu China. Iata cata ipocrizie europeana poate sa existe la Bruxelles. Daca Biden va permite acest lucru si va canta in struna Europei, lumea va fi dominata de China, si deci de un regim comunist. O Europa „independenta”, asa cum doreste sa fie, este o Europa foarte periculoasa.

 2. Ipocrita asta are un „prieten” la Casa Alba dupa ce a semnat in cel mai mare secret un acord comercial cu China? Ma indoiesc. UE nu mai este demult prietena SUA; doar in visele ipocrite europene. Insa da, UE are anumiti prieteni in SUA, aceeasi progresisti de carton al caror vis totalitar se va sfarsi prost. Oamenii isi dau seama si nu mai pot fi mintiti cu baliverne stangisto-socialiste.

 3. In Romania au facut stat paralel. Cine stie cati bani au spalat cu Dragnea si Iohannis. Ati tacut cand Iohannis a mintit la Bruxelles ca statul de drept in Romania nu mai e o problema.

 4. Si eu.
  👍
  Bravo, Ursula von der Leyen!

 5. Negustoarea de sclavi are impresia că patrioții o vor lăsa pe ea și pe damblagia aia din Berlin ul de Est să facă ce vor ele

 6. Da, da, Biden e prietenul tuturor. Si Ursula mama fraierilor.

 7. Chiar dacă l-au faultat pe Trump, ideile lui au rămas. Spiritul Patriotic va infrînge neo-marxismul „cultural”, dar nu ușor. Sunt încă mulți „idioți utili” ai comuniștilor chinezi și Bideul tocmai a numit-o consilier pe Anita Dunn, o admiratoare a lui Mao Țedun. Similitudinile dintre Revoluția Culturală din China si albii care iși cereau iertare publică BeLeMneilor devin explicabile.
  Deocamdată, mă aștept ca Puiu Popoviciu sa recaștige fosta moșie a Prințesei Bibescu de la Băneasa. Hunter Biden știe de ce !