G4Media.ro

UPDATE VIDEO Incendii masive în sudul Turciei, la 75 de kilometri de…

sursa foto: Twitter/ Omer Kanburoğlu

UPDATE VIDEO Incendii masive în sudul Turciei, la 75 de kilometri de Antalya. Zeci de clădiri au fost evacuate/ Primarul localității în care au izbucnit flăcările: ”Nu am mai văzut așa ceva”

UPDATE Ora 20:49 O româncă stabilită în Antalya a explicat pentru G4Media cum s-au extins flăcările și cum turiștii din stațiuni au încercat să fugă din calea incendiului care s-a extins rapid din cauza vântului:

  • “Focul a izbucnit în zona forestieră limitrofă orașului Manavgat și din cauza vântului foarte puternic s-a extins rapid spre oraș. Autoritățile au evacuat trei cartiere ca măsură de precauție. Fumul puternic a fost cel care a speriat sau mai bine zis a panicat turiștii aflați în stațiuni, pentru că dintr-o dată s-a înnorat si din cauza umidității pe anumite zone aerul a devenit greu respirabil. Focul s-a extins spre Alanya, aflată la 60 km este de Manavgat, pe coastă”, a relatat pentru G4Media Raluca Aldoiu, o româncă stabilită în Antalya.
 

știrea inițială

Incendii masive au izbucnit în sudul Turciei, la aproximativ 75 kilometri de Antalya. Video, aici. și aici.

Vânturile puternice au răspândit flăcările în tot orașul Manavgat, potrivit primarului citat de Reuters. Înregistrările televiziunilor arată cum locuitorii fugeau din calea flăcărilor în timp ce străzile erau cuprinse de fum.

Zeci de clădiri au fost evacuate, conform primarului Sukru Sozen:

„Incendiul s-a răspândit în centrul orașului. Crește și mai mult odată cu vântul. Ne este imposibil să determinăm mărimea daunelor, există și daune în sate. Nu ammai văzut așa ceva”, a declarat Sozen.

Primarul din Antalya, Muhittin Bocek, a declarat că focul a început în patru puncte diferite. Și în Antalya au fost evacuate patru cartiere.

Yeniköy este epicentrul focului a cărui cauză nu este încă cunoscută. Pompierii locali sunt ajutați de echipamente și colegi de pompieri din orașele din apropiere, transmite dailysabah.com.

știre în curs de actualizare

sursa foto: Twitter/ Omer Kanburoğlu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...