G4Media.ro

UPDATE Șeful Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost reținut de DNA…

Foto: Facebook/ Dănuț Pop

UPDATE Șeful Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost reținut de DNA într-un dosar de trafic de influență/ Pop ar fi primit 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă un deputat ca să angajeze un consilier parlamentar

Liderul Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, e audiat, miercuri dimineață, la DNA într-un dosar de trafic de influență, conform surselor juridice consultate de G4Media. Pop ar fi intervenit pentru a angaja o persoană, susțin sursele citate.

UPDATE Ora 17:00 Deputatul PSD Radu Cristescu, pe care șeful PER l-ar fi rugat să angajeze un consilier parlamentar: ”Da, a venit o doamnă, Papadopulos, am angajat-o, dar nu s-a integrat și și-a dat demisia. Aseară am vorbit cu Pop ultima dată”/ Șeful PER a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. Detalii, aici. 

UPDATE Ora 15:47 Contactat de G4Media, deputatul PSD Radu Cristescu a transmis că acum a aflat de reținerea șefului PER și va reveni cu un telefon pentru a transmite un punct de vedere.

UPDATE Ora 15:46 Dănuț Pop ar fi lăsat impresia că poate interveni pe lângă deputatul PSD Radu Cristescu, conform surselor G4Media. Cristescu ar fi angajat-o pe soția persoanei care a apelat la șeful PER, Dănuț Pop, conform surselor G4Media.

UPDATE Ora 15:39 Șeful Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost reținut de DNA.

Procurorii susțin că în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, Pop ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022), lăsând impresia că va interveni pe lângă un deputat ca să angajeze o terță persoană în funcția de consilier parlamentar.

Comunicatul integral al DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2022, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 noiembrie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. „Nu e normal ca orice parinte sa isi ajute copilul?” – Petre Daea dupa ce si-a angajat fiica la bugetarime pe pozitie banoasa.

  • Pesedismul dăunează GRAV sănătății unei societăți normale!
   Acest slogan ar trebui să se regăsească în toate manualele de bună guvernare.

   Celor care se întreabă ce legătură are infractorul asta cu pesedeul Ciolacului, le reamintim că cele două „formațiuni” au contract de colaborare pe următorii zece ani.

 2. Îţi poţi da seama care activist morcovit urmează să ajungă la puşcărie după cât de des şi ce delirează pe la tembelizor.
  Vă amintiţi măi ăştia cu memoria scurtă ce vremuri erau la Antena3 înainte de a distruge justiţia şi cum defilau toţi puşcăriaşii pe la ei înainte de ai ridica şi încarcera de puteai umple o puşcărie întreagă după o zi de defilare.😏

 3. Borfașul ăsta e sluga Varanului, așa că ce așteptări poți avea de la un asemenea individ…

 4. Asta nu stie ca numai PSD are voie sa angajeze?