G4Media.ro

UPDATE Putin îi îndeamnă pe oligarhii ruși să investească și să ajute…

Sursa foto: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

UPDATE Putin îi îndeamnă pe oligarhii ruși să investească și să ajute Rusia să facă față „războiului sancțiunilor” cu Occidentul: Zvonurile privind moartea economiei rusești au fost „serios exagerate”

UPDATE Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat joi pe miliardari şi elita de bussines a Rusiei să investească în noi tehnologii, facilităţi de producţie şi companii, pentru a ajuta Rusia să depăşească ceea ce a numit încercările Occidentului de a-i distruge economia, transmite Reuters, citată de Agerpres.

De asemenea, Putin a subliniat că până acum Rusia a sfidat aceste încercări şi că firmele occidentale care au decis să rămână în ţară, în loc să se alăture exodului companiilor, au luat o decizie inteligentă.

Vladimir Putin a avut joi o reuniune cu cei mai mari miliardari ruşi, prima de la debutul invadării Ucrainei, în data de 24 februarie 2022, când liderul de la Kremlin a lansat ceea ce a numit drept „o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Putin le-a spus miliardarilor că nu a avut altă alegere decât să trimită forţele ruseşti în Ucraina, forţându-i practic pe miliardari să fie în mod public de acord cu decizia sa. Mulţi dintre miliardarii ruşi, denumiţi popular drept oligarhi, au fost vizaţi ulterior de sancţiunile impuse de Occident.

La un an de la debutul invaziei, Putin pune noi presiuni pe miliardari ruşi să îşi majoreze investiţiile acasă şi să sprijine economia în contextul unui baraj fără precedent de sancţiuni occidentale.

Miliardarii Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alexei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnichenko şi Dmitry Mazepin, ale căror interese variază de la matale şi până la bănci şi îngrăşăminte, se numără printre cei care au participat la reuniunea de joi, potrivit imaginilor difuzate de mass media rusească.

Putin le-a spus liderilor de business că Rusia se confruntă cu un „război al sancţiunilor” dar că a reuşit să îşi reorienteze rapid economia spre ţările care nu au impus sancţiuni şi de asemenea le-a mulţumit oamenilor de afaceri că lucrează pentru a ajuta statul rus.

Știrea inițială

Președintele rus poate că refuză să numească invazia sa în Ucraina un război – dar a declarat că se află într-un „război” al sancțiunilor cu Occidentul, relatează Sky News.

În primul său discurs important adresat elitei de afaceri din Rusia de la începutul războiului, Vladimir Putin a declarat că Moscova își reorientează economia către țările care nu au lovit Rusia cu sancțiuni.

Occidentul a impus o serie de sancțiuni Rusiei și celor care au susținut războiul din Ucraina.

În comentarii care nu diferă prea mult de un citat din Mark Twain, Putin a declarat că zvonurile privind moartea economiei rusești au fost „serios exagerate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Este ca atunci când Ciolacu spunea că nu vrea mărirea vârstei de pensionare când nimeni nu il intreba!
    Dacă Putin vorbește din senin de „moartea economiei rusești” când nimeni n-a spus asta, probabil stie el ce stie!

    • Pai stie el ce stie. Rusia vinde barilul de petrol cu 40$ dolari. Cu banii astia nu reusesc sa plateasca nici pensiile, salariile si soldele amaratilor care mor pe front dar sa mai aduca si altii si sa mai produca si armament nou.

  2. Da pentru ca multe companii occidentale inca sunt acolo. Asa mult le pasa de politica, doar banii sa iasa.