G4Media.ro

UPDATE Ionuț Moșteanu îl contrazice pe Octavian Berceanu care susține că Dan…

sursa foto: Facebook/ Dan Barna

UPDATE Ionuț Moșteanu îl contrazice pe Octavian Berceanu care susține că Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR: ”Este un fake news” / Alegerea noului președinte, ”o chestiune de zile”

Fostul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu anunţă, luni, că Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR, fiind vicepreşedintele care a obţinut cel mai mare număr de voturi după preşedintele formaţiunii, transmite News.ro: ”Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR. Conform Statutului USR, Drulă, preşedintele demisionar al USR, nu are voie să numească cine va prelua şefia interimară”, a scris, luni, Berceanu pe Facebook.

  • Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, l-a contrazis pe Octavian Berceanu privind interimatul partidului: „Este un fake news. In scurt timp, se vor organiza alegeri conform statutului, cu votul tuturor membrilor, online, pentru noul președinte. In momentul alegerii noului președinte (e o problemă de zile), Cătălin Drulă ii va preda acestuia mandatul, fără a se trece printr-un interimat”, a transmis Ionuț Moșteanu.

știrea inițială

Acesta postează şi articol din Statutul formaţiunii care prevede acest lucru: ”Articolul 54 din Status USR spune clar: «Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte»”.

Potrivit lui Berceanu, la Congres, s-au obţinut următoarele voturi: Cătălin Drulă 610, Dan Barna 592, Ionuţ Moşteanu 582.

Berceanu a cerut demisia conducerii USR încă de duminică seară, acuzând rezultatul catastrofal din alegeri.

”Cer demisia conducerii USR pentru incompetenţa politică! Europarlamentare:
2019: 22.3% 2024: *8.2% ”, a scris Berceanu pe Facebook.

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat luni că va renunţa la funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, afirmând că rezultatul alegerilor a fost sub aşteptări şi că şi-l asumă, urmând să convoace în USR alegeri pentru un nou preşedinte.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca il exclud pe Barna din partid, isi dubleaza instant USR procentele.

  2. Votam Elena Lasconi presedinta (a USR si a Romaniei).

  3. Dan Barna și lacheii lui au omorât USR. Partidul nu mai are credibilitate. Au fugărit oamenii buni din partid să-i facă pârtie lui Barna.

  4. Graba asta a lui Mosteanu nu imi pare ok , miroase a tentativa de conservare a puterii din partea actualilor looseri. Uitati-va ma bine la scor, aveti jumatate din procentele AUR, si mai putin de jumatate din AUR+SOS.

  5. Dacă e asa, din lac în put