G4Media.ro

UPDATE Incendiu la un spital suport COVID-19 din Ploiești: Spitalul nu avea…

UPDATE Incendiu la un spital suport COVID-19 din Ploiești: Spitalul nu avea autorizație ISU și a fost amendat în februarie pentru nereguli/ Ministerul Sănătății, precizări despre amenzile spitalului/ Doi morți în urma incendiului, o infirmieră are arsuri

Ora 09:49 Florin Cîțu a transmis pe pagina de Facebook a Guvernului României că ”a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul patru”:

 • ”Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a transmis Guvernul României joi dimineață, pe pagina de Facebook.

Ora 09:27 Ministerul Sănătății a făcut precizări referitor la incendiul din Ploiești: 

„Urmare a informațiilor primite din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cei 15 pacienți transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Menționăm că, în conformitate cu ultimele informații primite de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, unitatea sanitară nu are autorizație la incendiu”, a transmis Ministerul Sănătății, joi dimineață.

Ora 08:55 Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au deschis un dosar penal și fac cercetări cu privire la incendiul izbucnit. Anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite Ziarul Incomod.

Ora 07:39 Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a fost amendat în luna februarie după ce au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizație ISU, susțin surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru G4Media.

Ora 07:32 Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, a declarat joi dimineață, la Digi24, că spitalul nu avea autorizație ISU, era în curs de obținere, iar ISU nu a găsit nereguli în urma controalelor.

Managerul a mai declarat că incendiul a fost lichidat rapid, în 12 minute, iar acesta ar fi fost provocat de la defecțiunea unui aparat medical:

 • ”Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute. Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam. Secția a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici (…) O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme.
 • Salonul avea și ușă spre exterior, făceam exerciții regulat.
 • Am avut 387 de pacienți la un moment dat și nu s-a întâmplat absolut nimic. Tocmai de aceea sunt mirat, avem cel mai bun personal aici, se respectau toate regulile.
 • Niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că trebuie investiții foarte mari. De când am venit încerc să aduc lucrurile pe un făgaș normal. Instalația electrică e nouă, de doi ani de zile. Nu am avut niciun fel de problemă în ultimul an”, a declarat managerul Bogdan Nica, joi dimineață, la Digi24.

Ora 07:16 Serviciul de Ambulanță Prahova transmite că apelul la 112 a fost primit la 04:16, moment în care a fost anunțat un incediu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. La locul solicitării au intervenit: 1 echipaj C2 SAJ Prahova, 1 echipaj B1 SAJ Prahova, 12 echipaje B2 SAJ Prahova, 2 echipaje A2 SAJ Prahova, 1 echipaj C1TIM -SMURD, 9 echipaje PA/SMURD.

La locul solicitării au fost găsite 16 persoane (din care 6 femei și 10 bărbați) implicate:
1. Pacienta 70 de ani- intoxicata cu monoxid de carbon transportata de echipajul C1 la SJU Ploiesti
2. Infirmiera de 52 ani a Spitalulului Boli Infectioase cu arsura gr I si II pe 40% suprafata corporala –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti si ulterior la Spital Floreasca Bucuresti
3. Pacient 56 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
4. Pacient 75 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj C2 la SJU Ploiesti
5. Pacient 60 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
6. Pacient 58 ani–transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
7. Pacient 65 ani – –transportat de echipaj TIM la SJU Ploiesti
8. Pacienta 78 ani–transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
9. Pacient 60 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
10. Pacienta 66 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
11. Pacienta 86 ani -pacienta Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
12. Pacienta 69 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
13. Pacient 69 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj PA la SJU Ploiesti
14. Pacient 51 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj PA la SJU Ploiesti
15. Pacient 33 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
16. Pacient 66 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
17. Pacient 74 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat
18. Pacient 75 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat

Ora 07:04 Cseke Attila: „Eveniment nedorit care a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident ca o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată”, a declarat la Digi24 Ministrul Sănătății. „Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”, a adăugat Cseke Attila.

Ora 7.00: Fiica infirmierei care a suferit arsuri în incendiul de la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean a afirmat că aceasta lucra de 20 de ani în unitatea medicală. Tânăra a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit, mama sa are arsuri de gradele unu şi doi, relatează News.ro.

Există informaţii conform cărora halatul femeii a luat foc în momentul izbucnirii incendiului.

Femeia are 53 de ani, este conştientă, conform fiicei sale.Soţul femeii lucrează la Serviciul de Ambulanţă Prahova.

Ora 6.50: „Secţia era nouă – este secţia renovată, de pediatrie – instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica.

Acesta a menţionat că mai multe spitale s-au oferit să primească pacienţii evacuaţi, însă SJU Ploieşti are capacitatea de a primit aceşti pacienţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că în salonul în care a izbucnit focul incendiul se aflau doar cei doi pacienţi care au decedat.

UPDATE Ora 6.45: Ministerul Sănătății precizează că, din primele informații, în secția exterioară a Spitalului Județean Ploiești se aflau internați 20 de pacienți.

„Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești”, precizează ministerul.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU.

Ora 6.40: Prezent joi dimineaţă la Ploieşti, Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că infirmiera rănită are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la spitalul Floreasca”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că infirmiera ar fi încercat să mute un pat din salon pentru a băga un aparat în priză

Conform acestuia, echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.
Acesta a menţionat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească.

Au fost trimise la Ploieşti şapte ambulanţe pentru victime multiple de la Bucureşti, în ideea că întreg spaţiul ar fi trebuit evacuat.

Arafat a menţionat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate.

„Există o singură problemă, cu încălzirea, dar vor lucra acum instalatorii pentru a rezolva problema şi a reda drumul încălzirii”, a precizat Arafat.

Știrea inițială: Un incendiu a avut loc joi dimineață la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii și a fost stins în jurul orei

Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alți 20 de pacienți, din alte saloane, au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafață corpului.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

Sursa: ISU Prahova
Sursa: ISU Prahova
Sursa: ISU Prahova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

71 comentarii

 1. Mincinosul Arafat trebuia dat afara cu toata mafia MAI, Justitie si administratiei publica inca de la macelul din Colectiv. Pompierii romani si managerii opereaza mana in mana in falsificarea avizelor/autorizatilor de securitate la incendii.

  • Unde ai mai auzit asa ceva în lume ?
   Deja e tipic romanesc , nimic grav , ceva normal .
   Altfel ieșeam la vot mai mulți și votam cu cap. Cap serios .

  • Auzi la unguru, ca tot sistemul medical este solicitat, pai de ce na, ți adus din timp medicamente, nici chiar în acest moment nu se găsește tratament în farmacii, pai in condițiile astea cum sa nu fie solicitat sistemul

  • In vară frecau menta și acum sunt îngenunchiați. Săracii de ei!
   Nu au făcut nimic că erau toți în concediu, ministrul USR-ist al Sănătății era ocupat cu datul la gioalele PNL-ului. PNL-ul se străduia să miște banii cum trebuie. Și noi suntem de vină, cică.

  • Asa cum era de asteptat, prostacii PNL, PSD si UDMR au identificat imediat vinovatul: USR! 🙂
   De ce n-a facut USR in 8 luni 8 spitale regionale? De ce a demolat USR spitalele regionale facute de PSD si PNL in ultimii 32 de ani? De ce n-a pregatit valul 4, chiar si fara bani, ca n-a vrut Citu sa dea la un minister condus de USR?
   E clar, USR e de vina! 😀

 2. Groaznic!
  Oricum, vom auzi iar vorba mafiei …”Voiculescu e de vina!”

 3. Veti vota PSD si PNL din nou, fiindca inghititi orice.

  • Alianța mortală PNL-USR-UDMR a lovit din nou!!!

  • Demisia Werner, cătu și arafat dacă mai aveți un pic de demnitate

  • @Eugenie prosta, iar esti tica los? Vinovati sunt tica losii din PSD, pe care ii tot pupi in dos care de 30 de ani ne promit spitale noi!!

 4. Useliști,
  Nu aruncați vina la întâmplare pe Sistem, câtă vreme aveți la indemâna vinovații perfecți: Voiculescu și Mihăilă !

  • Instalatie noua, moderna, construita inaintea valui 3 si coruptii nu inteleg de ce senzorii, exhaustoarele, alarmele, etc, nu au functionat.

  • @Ion, specific spagarilor politici, costa cat nu face, dar nu functioneaza nimic. Votati PNLPSD-ul, ca fura, dar si face! Ce, a murit cineva daca au furat si ei ceva, au numit niste politruci incompetenti manageri in spitale?

 5. Demisia Cseke Attila! Demisia Florin Citu!

 6. Mergeti de va tratati la studiile de fezabilitate ale celor 8 spitale regionale, facute de PSD sa sifoneze bani publici

 7. Mori la ati cu oxigenul in nas. Altminteri dacă luați apa vie de la Pfizer erați nemuritori.

  • intr-o lume normala, nu are sens

   in lumea mastii de pepsiglas, asta va fi concluzia finala

 8. ardem în spitale pentru că niște politicieni nu sunt instare sa adopte certificatul verde astfel încât presiunea pe doctori și sistem să scada. O clasă politică mizera și un popor cu mintea întunecată de minciunile ultimilor 30 ani care refuza sa se vaccineze și preferă moartea. 0 empatie sociala. Din păcate am ajuns ca și cei care ne conduc.

  • Nu, mai, vito, presiunea pe spitale se reduce prin aducerea de medicamente in farmacii si posibilitatea medicilor de a familie de a le prescrie. Nu prin certificatul verde.

  • Ne lași ba? Baga-ne-am pla in mata de lemming. Vaccinul e apa de ploaie. Aia vaccinati zac ca prostii in case sau umbla cu mucii in nas prin mall ca au certificat. Fgm de lepra

  • @🤢🤮
   Conform studiilor facute la Academia FB AUR?

  • @😉 bai prostule, daca te infectezi cu covid si ajungi la ATI, numai dracu te mai salveaza. La formele grave medicamentele sun frectie la picior. Ce dracu ati ajuns asa de prosti unii?

  • @@radu
   Dar tu pe unde vrei sa umbli, curajosule, de nu te lasa astia ca nu ai certificat verde? Prin santuri?

  • @@radu, atat te duce capul?! Ce auzi la liderii tai supremi: Simion, Sosoaca, Sparanghelista, etc asta spui si tu, inclusiv limbajul. Hauristule, trageti un glont in cap ca salvezi lumea de o nulitate!!!

  • Fa, tu nu esti aia de la scara b care te ocupi cu mu ia ?

  • @Andreia, nu prostule , eu sunt Andrei A. Cel care iti da mu ie.

 9. Mai internăm mult timp bolnăviorii de covid nevaccinați???
  Nu putem face ca Singapore care ii obligă la plata tratamentului?
  Ai covid? Te rog trimite 40.000 lei in contul spitalului doar ca să incepem tratamentul!
  Nu ai bani? Esti dac mândru? Mergi la Becali+Bitman+Șoșoaca să-ti dea ivermectina!
  Nu mai ocupați spitalele!
  Adevărata victimă aici este infirmiera!

  • Având în vedere cum gândești, ai cel puțin una din următoarele metehne : fumezi, bei mult, ești obez, ești sedentar. Nu ar trebui să îți plătești și tu tratamentul pentru bolile care vor rezulta de pe urma acestor vicii ? Covidul măcar se ia accidental, viciile sunt cu intenție.

  • Nu se poate…
   Constituția iti garanteaza dreptul de a fi prost si a muri in ATI , dar ce dracu nu ai fost fraier si te-ai vaccinat.
   Trebuie sa crape ATI-urile, sa moara personalul in incendii si de epuizare pentru ca Dorel si Fifi au citit ei pe FB ca vaccinul e nasol si pute dar cand se infecteaza si ajung acolo zbiara ca nu sunt îngrijiți ca niste speciali ce „este”….🤓
   Nație de tîmpiți….

  • Nu, mai, vite vacciniste, presiunea pe spitale se reduce prin aducerea de medicamente in farmacii si posibilitatea medicilor de a familie de a le prescrie. Nu prin certificatul verde. In spitale o sa puteti arde si daca se elibereaza de vaccinisti. Dar, stai, voi va tratati la privat deci sunteti ipocriti.

  • @🤢🤮
   Auzi? Tu esti medic, sau farmacist? Sau doar postac antivaccinist cu diploma luata pe FB?

  • Im.B.cilule, nu există tratament pentru covid, n-are ce să se aducă în farmacii. Medicamentele pe care le cereți voi in farmacii abia se testează și omologhează în SUA. Arbidolul, suplimentele alimentare și dispozitivele medicale cu care vă aburesc Becali, Bitman și Oana videochatista nu tratează covidul. Sunt doar legende cu care șmecherii vă fac pe voi la buzunare.

  • Nu exista tratament pentru Covid in nici o farmacie din lumea asta. Medicii de familie si DSP tin deja sub observatie cazurile usoare, adica pe cei care se trateaza acasa cu prescriptie medicala.

  • Atunci, draga tortionar stalinist, indemn statul sa nu imi mai fure lunar 50% din salariu, pentru ca si asa nu beneficiez de nimic in tara asta.

  • @Freeza
   Nu se poate! Ne lasi cu pro.paganda?

 10. Romanii sunt acum complet anesteziati, suporta orice. Coruptie, spitele care ard, pandemie scapata de sub control, cresteri de preturi. Si-au pierdut orice urma de revolta, sunt ca mieii care merg la abator.
  Daca maine ar veni guvernul si ar spune: „1 milion de romanai merg la eutanasiere”, nimeni nu s-ar impotrivi, ar face coada cuminti la centrul de exterminare si si-ar lua bon de ordine.

 11. Vlad Voiculescu si Andreea Moldovan sunt de vina!!! A! Era sa uit! Si Ioana Mihalia! Cum se face ca acuma s-au gasit bani pentru ministrul sanatatii, bani refuzati Ioanei Mihalila de Cacitu???

  • Dane, poate ne explici și ce a făcut doamna Mihăilă cu banii pe care i-a avut, pentru că nu a cumpărat nici măcar un antiviral pentru valul 4, NIMIC!!! Deci, ce a facut această evazionistă cu banii? Aaa, i-a redirecționat spre spitalele private cu ajutorul lui Vlăduț Voiculescu, spitalele dânsei. OK!!! Votăm USR!!!

  • Eugene, a cerut bani de antivirale dar a fost refuzata la rectificare. Si nici dupa ce a plecat nu au fost alocati bani.
   Abia a reusit sa faca rost de fonduri pentru plata orelor cadrelor medicale din ati si centrele de vaccunare.
   Tot o tineti langa cu USR cand PSD PNL fura intr-una fara oprire de 31 de ani.
   Si bine fac, o tara plina de prosti merita furata.
   Deja sunt convins, daca voi ajunge vreodata angajat la stat voi fura de la prostime cat cuprinde. Tot ce se poate fura, ultimul ban.

  • @Nicu, rezonabila concluzie
   E fix ceea ce merita aceasta tara de analfabeti, sa fie batjocorita inca 30 de ani

   Legat de votantii USR, ei vor suporta cel mai putin aceasta batjocura pentru ca lucreaza in corporatii, castiga bani pe merit si au venituri peste medie, restu sa ramana la sapa de lemn daca asa le place

  • Nu cred ca ne-am obișnuit deja cu asta. Na, mai poarta o cămeașă si mândrește ca esti Român! USR este de vina, pentru că ei sustin știința in defavoarea credinței, si exploziile/reacțiile combuste fac parte din știință.

 12. Vlad Voiculescu si Andreea Moldovan sunt de vina!!! A! Era sa uit! Si Ioana Mihaila! Cum se face ca acum Cacitu a gasit bani pentru Ministrul Sanatatii, bani refuzati pe vremea lui Mihaila???

 13. important e să nu vă supărați votanții și să nu dați legea cu certificatul verde ce contează că mor oamenii arsi si 500 pe zi de covid

 14. V.V. Mihaila … si alti progresisti ce ati facut ca ministri , nimic.
  Oare epilatoarea Mihaila doarme bine?

  • La ce strat de nesimțire are pe ea, îți garantez că doarme foarte bine și la 1000 de morți pe zi. Acel strat de nesimțire nu se poate epila cu absolut niciun aparar.

  • @pache
   Vezi că nu comentezi la articolul care trebuie, ai rămas în urmă. Suntem în noiembrie, V.V și Mihăilă nu mai sunt miniștri de 6 și, respectiv 2 luni.
   @Eugen
   Eugene, im.B.cilule, doar 1000 morți pe zi ești în stare să zici? Mai pune, mă, că nu dai de la tine.

  • Nesimtitii ca voi PeSeDistii ar trebui trimisi sa se trateze doar in cele 8 spitale regionale facute de PSD. Luati si PeNeListii si mars si te trateaza in spitalul facut de Dragnea pesedist i m pu t i t.
   Sau mars in Rusia unde mor aia la fel ca in Romania cu Arbidolul lor cu tot.

  • Bai, vuvuzele useliste! Nu mai dati vina pe USR. Spitalul este in subordinea CJ Prahova adica a lui Iulian Dumitrescu. Asa cum si spitalul care a luat foc la Constanta e in subordinea lui Chitac.
   Bai peneleprelor, voi trebuie sa dispareti din funcii publice impreuna cu tatucii vostri din pesede, cu incompetenta, obraznicia, clientela de partid si hotiile voastre!
   Voi ii sustineti in continuare si ii votati! Sunteti la fel de vinovati ca ei! Voi ne-ati distrus viitorul! Nici un politician nu si-ar fi permis sa faca ce au facut astia 30 de ani fara acceptul vostru!

 15. Cine raspunde ?
  Vad ca directorul ne explica numai de bine
  Pai Lascar sau Beuran au patit ceva ?
  SE MUSAMALIZEAZA TOT

 16. Managerul spitalului, Bogdan Nica, este membru PNL!
  El detine si alte functii de conducere, uitati-va pe declaratia de avere la „Venituri”.

 17. Spitalele din Romania sunt lagare de exterminare sub regimul Iohannis si Arafat. La puscarie cu acesti tortionari care ne-au furat ultimii doi ani din viata si o sa vedeti cati vor mai urma !

 18. Usr-ul e de vina! De ce nu a reparat in 11 luni ce au stricat altii in 30 de ani! Probabil si in 2024 inainte de alegeri vom auzi asta, cat rau a facut usr-ul in cele 11 luni nu a putut reparala usl-ul in 3 ani.

 19. Iar ramane Arafat in functie,iar pleaca clovnul de la Cotroceni in excursie!

 20. Comunicatorii de serviciu Raed Arafat si Cseke Atilla ies, povestesc,a dicaa ne iNFORMEAZA si GATA!
  Sper sa iasa sa „comunice” si dl Haos, cel care dupa „tragedia” de la Spitalul din Constanta unde au murit ARSI de VII 9(NOUA!!) oameni nevinovati, in dimineata de 1 Octombrie 2021 cand pleca spre Aachen a declarat:
  „Astăzi, din păcate, Statul român a ESUAT în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, a declarat președintele Klaus Iohannis după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia au murit 9 persoane.
  „Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață”, a mai transmis Președintele.
  „Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia TOATE măsurile necesare și să FACA Absolut TOT ce este posibil pentru a PREVENI ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară. În același timp, pe termen mediu și lung, TREBUIE găsite urgent spații noi pentru a crea secții de terapie intensivă care să ofere condiții optime de siguranță cât mai curând posibil”, a mai transmis șeful statului.

  Seful Statului „ESUAT” e „ingrozit”, „cere masuri”, ne spune ca „trebuie gasite URGENT” …
  Intre timp, dupa mai multn de 1 LUNA de la incendiul de la Spitalul Constanta, uitarea s-a asternut peste cei 9 morti…
  Inca 2 MORTI arsi de vii aseara la Ploiesti…se adauga mortilor arsi de vii la Piatra Neamt, la Matei Bals, la Colectiv, celor 11(UNSPREZECE) bebelusi arsi de vii la Maternitatea Giulesti….
  NU s-a schimbat NIMIC in Sistemul medical PUBLIC din Romania…unde ajung Miliardele alocate Sanatatii, nu stie nimeni…sa te fereasca Doamne Doamne sa ai nevoie de Spital in Romania dlui Haos, prezident al Romaniei din 2014.
  NU l-am auzit cerand insistent „atat de necesara REFORMA in Sanatate”, promisa in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR-UDMR 2021-2024 la Pagina 163 /269:
  „Obiectivele noastre vizează situarea pacientului în centrul sistemului de sănătate și asigurarea accesului acestuia la servicii de sănătate la standarde europene. Astfel, Guvernul se angajează cu toată răspunderea să DEMAREZE și să FINALIZEZE atât de NECESARA Reformă a Sistemului de Sănătate, care să conducă la îmbunătățirea speranței de viață a românilor, la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea accesului pacienților la un sistem public de sănătate, modern și eficient.”

 21. Trebuie cumparat Mai mult armament.
  Sí mai mult soldati din America 😂😂😂😂😂😂

  • Bine zis, chiar acuma 2 zile am citit o stire ca romania s-a angajat sa mai investească 5 miliarde de $ in baza militara kogălniceanu pai cu aia 5 miliarde se pot face zeci de spitale.si scoli, dar nu le pasa oricine e la putere au ordine din spate daca nu le respecta ajung in pușcărie ca Dragnea, pana nu va vaccinati cu totii nu o sa aveti acces la tratament si DA exista tratament mai ales daca il iei in prima faza, în 2 zile ti-a trecut, stiu zeci de oameni care s-au tratat, pana si bunica mea de 75 de ani cu boli cronice s-a tratat cu arbidol, ivermectina si cateva suplimente, nu mai puneti botul la postacii propagandistic vaccinisti, ei sunt minoritari fata de noi restul!! Si nu au deloc aegumente logice si de bun simti, cu oricare din ei vorbesti in legatura cu asa zis ,,vaccin” experimental

 22. Ce s-a intamplat arata nivelul actual al spitalelor din România, degradarea lor și lipsa de investiții. Nimic altceva. Dacă de mâine TOATE spitalele care nu au autorizații la incendiu se inchid, nu știu câte o sa mai rămână. Dacă printr-o minune acest spital ar fi avut autorizație ISU ce am zis? Toate lumea se ascunde după hârtii ca sa doarmă bine. Și cam atât. În acest caz pare ca a fost mai degrabă un accident, decât ceva sistemic. În plus, după standardele ISU ar trebui Inchidem TOT ce s-a construit înainte de ’89 pentru nu mai corespund. Nu pot sa fie modificate, ci dărâmate și construite de la zero. Putem face acest lucru?

 23. DR. BOGDAN NICA E VECHI PNL-IST.
  A FOST DIRECTOR SI IN MINISTERUL SANATATII.
  NUMAI IN FUNCTII DE CONDUCERE.
  INSPECTIA SANITARA DE STAT DEGEABA DA AMENZI ( AJUTA DOAR LA CRESTERA VENITURILOR LA BUGETUL DE STAT). PANA NU VA FI CINEVA TRAS LA RASPUNDERE PENAL, LUCRURILE SE VOR PERPETUA LA NESFARSIT.
  PENAL.
  PENALI.
  INDIFERENT DE CULOARE POLITICA .
  JUDECATA RAPIDA, NU INTINSA IN NEAGRA VESNICIE PENTRU A FI UITATA.

 24. doar ce a mai ars un spital, nimic nou, ma asteptam de la ultimul incendiu din c-ta sa mai urmeze.
  oxigenul nu arde, oxigenul intretine arderea, de la oxigen se face si mai frig, urmeaza iarna, deci geamuri deschise in nici un caz, mai urmeaza alte incendii.
  sosoci ardeti fericiti!

 25. Acum 2 zile: șefa compartimentului Resurse Umane de la spitalul județean de urgență din Ploiești, a fost pusă sub control judiciar. Aceasta este cercetată pentru că ar fi încălcat legislația privind angajările și promovarea în diverse funcții și posturi a unor salariați contra unor foloase materiale necuvenite.

  https://www.observatorulph.ro/eveniment/2625928-sefa-de-la-resurse-umane-a-spitalului-judetean-de-urgenta-ploiesti-a-fost-pusa-sub-control-judiciar

 26. Să vin repede PSD-ul la guvernare să ne salveze
  USR-ul este de vină
  Au distrus țara
  Au distrus sistemul de sănătate
  Să vină repede să ne salveze
  Colacu vă rog
  Ciolanu
  Ciolacu pardon
  Ajutor
  Superman
  Unde este Superman
  Nenea Superman
  Ajutor

 27. USR e devina

 28. Cautati vinovati unde nu trebuie.
  Fiecare purtam cate o parte de vina, mai mica sau mai mare, vis-a-vis de ceea ce se intampla. Pe de o parte este sistemul putregait si acaparat de o caracatita preponderent PSD-ista, pe de alta parte este un popor neputincios si ignorant care nu se implica si nu merge la vot sau un popor analfabet functional care se uita in gura acelorasi de peste 30 de ani.

 29. Noul slogan Pfizer pt promovarea vaccinului pin România:”Vaccinati-va sau o sa ardeți de vii”

 30. Și de câte ori trebuie să se mai întâmple că să își dea Arafat demisia?

 31. Unde sunt ONG-urile care scoteau oamenii in strada?
  Ok, nu avem voie sa ne adunam in numar mare, dar nu le vad active nici pe retelele de socializare.

 32. Propun partid unic USR. Cine nu voteaza USR este rus , corupt, antivaccinist , sosoist, are un singur neuron .