G4Media.ro

UPDATE Cel puțin 10 morți după incendiul din Valencia, la o clădire…

Sursa foto: Captură video

UPDATE Cel puțin 10 morți după incendiul din Valencia, la o clădire de 14 etaje: „Oamenii sunt blocați” / Un spital de campanie a fost înființat în zonă

UPDATE 18:15 Primarul din Valencia a declarat că bilanțul morților în urma incendiului din clădire a crescut la 10, relatează BBC.

UPDATE Cel puţin patru persoane au fost ucise în incendiul puternic care a cuprins un bloc de apartamente înalt din oraşul spaniol Valencia, afirmă serviciile de urgenţă, citate de BBC, transmite News.ro.

știrea inițială

Un incendiu uriaș a cuprins o clădire de 14 etaje din Valencia, Spania: deocamdată nu sunt raportate victime, dar există încă persoane blocate. Cel puțin șapte persoane sunt rănite: trei sunt pompieri, anunță Corriere della Sera.

Flăcările, întețite de rafalele puternice de vânt, s-au extins de la etajul cinci – de unde se presupune că au pornit – la întreaga clădire, devastând-o. Blocul afectat are alături mai multe clădiri care sunt în pericol de a lua foc.

Cel puțin patru persoane (printre care un minor) au fost scoase din clădirea în flăcări cu simptome de intoxicație, în timp ce alte persoane ar fi încă blocate: un spital de campanie a fost înființat în zonă. În unele videoclipuri postate pe rețelele de socializare, doi locatari (se presupune că un tată și fiica sa adolescentă) pot fi văzuți încercând să atragă atenția pompierilor de la un balcon de la etajul șase: au fost salvați după mai bine de o oră.

Surse municipale au confirmat că au existat și trei pompieri răniți: doi au fost intoxicați cu fum, iar unul a suferit o fractură. „Se aud țipete și oameni disperați care își caută rudele sau prietenii” care se aflau în interiorul clădirii, a relatat presa.

Cetățenii au fost rugați să nu se apropie de locul incidentului, deoarece ar putea fi ‘periculos’, relatează El Mundo, deși sute de locuitori s-au adunat în apropierea proprietății.

Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a declarat „șocat”. Liderul a informat că a vorbit cu guvernatorul regiunii și cu primarul orașului pentru a se interesa de situație și pentru ‘a oferi tot ajutorul necesar’. Sanchez și-a exprimat ‘solidaritatea cu toți cei afectați’ și aprecierea pentru activitatea serviciilor de urgență.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...