G4Media.ro

UPDATE A treia zi de grevă în București / Conducerea STB anunță…

UPDATE A treia zi de grevă în București / Conducerea STB anunță că șoferii care vor ieși azi pe traseu nu vor fi cercetați disciplinar/ Dacă nu ies, riscă desfacerea contractului de muncă

Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) se prelungește în weekend, după ce discuțiile de vineri seară dintre primarul Nicușor Dan și sindicaliști au durat un minut. Primarul a spus că nu a avut ce să discute cu sindicaliștii, dat fiind că greva a fost declarată ilegală, iar Tribunalul București a dispus reluarea imediată a lucrului. La rândul său, șeful sindicatului, Vasile Petrariu (consilier general PSD) a spus că șoferii vor decide dacă reiau lucrul în absența oricărui acord cu primăria.

UPDATE Ora 21.14 Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

UPDATE Ora 19.37 Sindicatul Transportatorilor din București anunță, într-un comunicat, că ”majoritatea salariaților, în urma amenințărilor primarului general și al directorului general, au ales să rămână în continuare pe loc” și îl acuză pe Nicușor Dan că ”vrea să bage pumnul în gura salariaților”.

Sindicatul susține că nu a organizat greva declarată ilegală de Tribunalul București și că ar fi vorba de o încetare voluntară a lucrului de către salariații STB, nemulțumiți de nivelul de salarizare. (Citește integral aici)

UPDATE Ora 18.38 Potrivit unor surse G4Media.ro, depoul Colentina a iesit tot la munca. Call centerul anunțat de primarul Nicușor Dan ar fi început sa primeasca telefoane de la angajatii STB care reclamă sindicalistii care încearca să opreasca soferii sa iasă pe traseu.

UPDATE Ora 17.15 Directorul STB, Adrian Criț, a declarat după ședința Consiliului de Administrație de la STB că prejudiciul provocat de grevă se ridică la peste 20 de milioane de lei și a anuțat că banii vor fi recuperați în instanță de la ”cei care au provocat această grevă ilegală”. Criț a mai spus că șoferii riscă desfacerea contractului de muncă dacă nu ies astăzi pe traseu. El a mai spus că șoferii care ies azi pe traseu nu vor fi cercetați disciplinar, potrivit unei decizii adoptate duminică de Consiliul de Administrație al STB. (Citește integral aici)

UPDATE Ora 16.18 Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți că ”vremea sindicalismului mafiot în România” a trecut și că angajații STB care au refuzat să iasă pe traseu ieri și azi riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. Primarul Capitalei a mai anunțat că a înființat un număr unic de telefon pentru toți șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă dar sunt amenințați de sindicat. El a mai spus că că angajații care se tem de sindicat vor primi consiliere juridică și a salutat începerea cercetărilor de către parchet. Nicușor Dan a anunțat că STB încasează în jur de 4 milioane de lei pe zi. Ședința Consiliului de Administrație este încă în desfășurare. (Citește integral aici)

UPDATE Ora 14:50 Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, cataloghează greva de la STB drept „ilegală, imorală şi penală”, el susţinând că acest conflict este, de fapt, „o conspiraţie” care are caracter politic „La prima mişcare în care se încearcă oprirea risipei şi de creştere a eficienţei, oamenii sunt mobilizaţi fix împotriva echipei care îşi asumă stoparea furturilor”, susţine Ciucu, cerând PSD să se delimiteze de acţiunile liderului sindical, care este şi consilier general din partea PSD, transmite News.ro.

UPDATE Ora 14:47 USR Bucureşti condamnă „actele de vandalism, hărţuire şi violenţă” la adresa şoferilor STB care respectă hotărârile judecătoreşti, îşi respectă obligaţiile şi ies pe traseu în Bucureşti. Într-o postare pe Facebook, USR Bucureşti menţionează că este a doua zi în care un autobuz STB este atacat cu pietre, iar şoferii sunt hărţuiţi şi ameninţaţi, transmite Agerpres.ro,

UPDATE Ora 13:38 Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în momentul de faţă, în jur de 20 milioane lei şi avertizează că, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea, STB ar putea intra în insolvenţă, transmite Agerpres.ro.

 • „Aceste pierderi pot fi cuantificate, din punctul meu de vedere, doar urmare a unui amplu audit economic făcut de către o companie foarte mare. De ce? Pentru că nu îmi doresc ca angajaţi din cadrul instituţiei să facă această evaluare. Eu consider că, pentru transparenţă, şi faţă de publicul călător şi faţă de noi, şi pentru a nu diminua valoarea sau a avea diferenţe majore care să fie imputabile sau contestabile în instanţă, acest lucru făcut de o companie externă ar fi benefic. Ca şi valoare, eu consider că urmare a acestor trei zile de grevă ilegală probabil aceasta se va situa undeva în jur de 20 de milioane de lei. Asta în momentul de faţă. Gândiţi-vă şi la prejudiciile de imagine, la ce vor spune călătorii despre noi şi dacă nu cumva am pierdut suportul bucureştenilor, pentru că o companie finanţată de cetăţeni prin taxe, impozite, trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle faţă de ei în primul rând”, a spus Criţ la B1TV, întrebat fiind despre pagubele produse de grevă.

El a subliniat că, în ceea ce priveşte abonamentele călătorilor, ar trebui să fie prelungită perioada de valabilitate a acestora cu trei zile.

 • „Ca şi decizie managerială. aici ar trebui să intervenim şi să spunem Da, din păcate n-aţi putut utiliza abonamentul trei zile, o să aveţi încă trei zile la dispoziţie după expirarea lui. Asta pe de o parte. Dar ştim noi prejudiciul pe care l-am adus acelui utilizator prin faptul că el nu a putut să utilizeze transportul public în perioada respectivă? Nu îl cunoaştem, drept urmare s-ar putea să apară şi alte probleme pe care în momentul de faţă nu le putem identifica”, a subliniat Adrian Criţ.

Directorul STB a menţionat că sindicatul reprezentativ va deconta reducerea veniturilor, iar fondul de grevă pe care acesta îl are nu va acoperi valoarea daunelor.

 • „STB în momentul de faţă are nişte venituri mult diminuate, urmare a faptului că angajaţii nu şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu şi acest lucru îl va deconta sindicatul reprezentativ. Sunt costurile pe care le avem noi prin contractul de delegare cu Asociaţia Metropolitană Bucureşti-Ilfov, sunt costurile de prestaţie neefectuată, sunt costurile cu utilităţile consumate conform contractului şi neutilizate, care nu aduc niciun beneficiu. Liderii sindicali trebuie să ştie următorul lucru, şi angajaţii trebuie să cunoască: fondul de grevă de care se vorbeşte şi cu care îi amăgeşte sindicatul pe angajaţi nu va acoperi valoarea daunelor”, a punctat Criţ.

UPDATE Ora 13:26 Primarul Capitalei, Nicușor Dan, participă la ora 13.00 la Adunarea Generală a Acționarilor STB în calitate de invitat, potrivit surselor G4Media. La ședință vor fi discutate și decizii privind reluarea activității, conform deciziei Tribunalului.

UPDATE Ora 13:00 Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti va avea sâmbătă, începând cu ora 13:00, o şedinţă pentru a estima pagubele provocate de greva angajaţilor, a declarat, pentru AGERPRES, directorului general al STB, Adrian Criţ,.

 • „Să vedem ce se întâmplă. La ora 13:00 avem o şedinţă, la sediu. O să estimăm tot ceea ce înseamnă pierderi, ce identificăm în momentul de faţă, pentru că or să apară şi după 2 luni. E o şedinţă a conducerii”, a spus Criţ.

Potrivit acestuia, singura cerinţă a sindicaliştilor, în momentul de faţă, este demiterea sa.

 • „Ne-am întâlnit cu aseară la Primăria Capitalei. Sincer, e complicat să discuţi cu aceste persoane, în condiţiile în care ei manipulează în continuare şi nu mai vor nimic pentru angajaţi, ei vor doar demiterea mea, fără nimic altceva. Nu mai vor, doar demiterea mea, pentru că sunt conştienţi de faptul că au greşit şi urmează să se aplice ceea ce e în contractul colectiv de muncă, în regulamentul intern. Nu poţi să privezi bucureşteanul de transportul public”, a explicat directorul general al STB.

UPDATE Ora 12:53 Sindicaliștii greviști care au rămas pe traseu le-au scris numele acestora pe o tablă, într-unul dintre depourile din Capitală. ”Rușine”, au marcat aceștia în dreptul numelor angajaților STB care au decis să întrerupă greva în a treia zi de la debutul ei. Tot sâmbătă geamul unui autobuz de pe linia 447 a fost spart în apropiere de capătul cursei, în localitatea Moara Micșunești, conform informațiilor G4Media (sursa foto: G4Media).

UPDATE Ora 11:45 Aproximativ 20 de șoferi au spart greva sâmbătă dimineață și s-au întors pe traseul. Un șofer de autobuz s-a întors la muncă având unul dintre geamuri sparte, au declarat surse pentru G4Media.

UPDATE Ora 09:00 Directorul general al STB, Adrian Criț, a anunțat că la ora 08:00 erau 15 vehicule pe traseu cu 2 mai mult decât în ora precedentă:

“La ora 8: 00 sunt 15 vehicule în traseu: – 2 vagoane de la Depoul Dudeşti, respectiv 401, 415, de pe linia 1; 5 vagoane de la Depoul Colentina, trei de pe linia 21 (-056, 016, 027), unul de pe linia 14 (123) şi unul de pe linia 36 (vagonul cu numărul 104); trei autobuze de la Giurgiului ( 6626 de pe linia 104; 6510 de pe linia 610; 4789 de pe linia 420); un autobuz de la Floreasca (6273, linia 442); două autobuze de la Obregia (4628 de pe linia 465 şi 6329 de pe linia 241) şi două autobuze de la Titan (4977 de pe linia 408 şi 4851 de pe linia 472)”, a declarat Adrian Criț pentru Agerpres.ro.

știrea inițială

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a declarat pentru Agerpres că sâmbătă dimineață pe traseu erau doar trei tramvaie și 10 autobuze:

 • “Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă. Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicala, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor. Au avut întotdeauna doar interese proprii, în urma cărora societatea a ajuns în situaţia economică din momentul de faţă. Fără veniturile realizate urmare a prestării serviciului de transport public local de călători, societatea nu va mai putea funcţiona, prejudiciind în continuare locuitorii oraşului. Siguranţa locului de muncă pentru angajaţii societăţii, care îşi îndeplinesc îndatoririle faţă de bucureşteni este grav afectată. Fac apel la conştiinţa acestora să iasă pe traseu cu gândul la familiile lor, la nevoia de mobilitate a populaţiei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri seara Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu”, a declarat sâmbătă dimineaţa pentru AGERPRES Adrian Criţ.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

153 comentarii

 1. Halal justiție si coruptie…La CFR au rezolvat rapid. Aici vrea Nicușor Dan s-o declare ilegala.

  • Tribunalul București a declarat greva ilegală. Oricum, ca PSDist ignori legea, ai răutatea și ticăloșia în sânge.

  • Ion …ce p lm sa mai zici? Ion și atât. Sa-i zici lu seftu, ciolacucaca, sa vina la depou , e așteptat de toti călătorii cu o surpriza de autobaza.

  • Instantele sunt aservite mafiei.

  • @Ion: si sindicatele corupte nu? 🙁

  • Clotilde e de vină ! Bucureștiul s-a umplut de șobolani roșii !

  • Ioane, acum pe bune… atat ai inteles tu din asta?

  • Sindicalistu’ asta e baiatu’ de casă al cuplului Firea&Pandele . Țăranca asta nu suportă Bucureștiul și bucureștenii. Cu ăsta a fost făcută afacerea Otokar. E un lider sindical multi-milionar. Să se sesizeze miliția!! La 22 22 22 .
   Sper cata viitoare sârma să fie ghimpată nu de la Moet. Sărăcie ce esti !!😈

  • Daca nu mai sunt mineri buni sunt și șoferii.
   Asta e modul de acțiune al bolșevicilor împotriva adversarilor politici.

 2. Ori sunteți golani ori nu mai sunteți? Nu ieșiti nici unul până nu vă sunt revendicate toate cerințele. Nu se poate trăi in țara astă cu aceste salarii mizerabile. Facturile la utilități au luat o razna, prețurile hranei la fel, viața este foarte scumpă si trebuie salarii bune. Nu cedați fiți eroiii noștri.

  • Salariile pentru șoferi și vatmani în decembrie au fost între 4500 și 6000 de lei, plus zeci de sporuri, bestie PSDistă ce ești.

  • Și cam cât ai vrea tu, Gigele, la cartea pe care o ai și numele ce-l porți, chiar de pseudo ar fi?!
   Eroi din ăștia mânați vreme de peste 30 de ani de slugile PSD ne-au adus unde suntem azi.
   Rușine tuturor postacilor care susțin acest act de sabotaj la adresa bucureștenilor și de dispreț la adresa justiției!Este foarte grav!

  • Mizerabile?!
   Ba voi castigati mai mult ca unu cu studii superioare..

   Furati moyorina si nu respectati deciziile judecatoresti.

   Locu vostru e la puscarie, nu la volan.

  • Care salarii mizerabile, un sofer si un vatman la stb castiga mai bine decat foarte muti dintre noi care s-au chinuit prin scoli si facultati. Sa va fie rusine, sunteti doar niste trantori obositi care asteptati pomeni, sporuri si mariri fara sa faceti nimic. Sper sa fiti dati afara cat mai repede.

  • Poate bombardieri, cum eroi?! Eroii susțin mafioții?

  • Oare de ce nu sunt porniți contra găștii de banditi USL, că doar ei sunt la putere ?

 3. se impune sclavia prin lege?
  e obligatorie munca?
  n-am auzit la judecatori sa fie ilegale grevele lor cand au protestat cu pensiile, salariile !

 4. Șantajul PSDist comis de Petrariu în propriul interes intră în ziua a treia, fiindcă Criț nu e hoț, iar Petrariu nu îl poate folosi la furt.

  • Dați mai repede afară vreo 50-100 din ei și să vedeți ce își bagă sula-n Petrariu. Poate le convine mai mult să stea șomeri și să umble prin instanțe decât cu 4000-6000 lei net/lunar.

  • Așa pseudonim așa caracter de curvă occidentală ordinară ca și măta vaccinată cu căcat.

 5. De ce nu se aplica legea??Daca greva a fost declarata ilegala, sindicalistii, soferii trebuie sa revina la munca.Daca nu se intampla asta, singura masura care ar trebui aplicata este desfacerea contractului de munca.Sa mearga sa se angajeze la liderul de sindicat.

 6. Ok. Dați afară măcar câteva sute dintre ei, băgați șoferi din MAI si MAPN, restructurare totală pe termen mediu. Altfel, Nicușoare, n-ai ce căuta în postul ăsta.

  • Nu trebuie dati afara sute.
   Incepi cu liderii de sindicat, si continui cu cativa soferi cu ceva pete, accidente, bautura, intarzieri la plecare sau mai stiu eu ce.
   Iar dupa ce dai afara 20 de patati de-astia si se raspandeste vestea, o sa fie bataie pe cine pleaca in cursa.

 7. Fac pariu ca Drula îl rezeolva și pe liderul de sindicat

  • „Petrariu, s-a terminat” parcă nu sună la fel de melodios ca la Rădoi, dar sigur îl făcea Drulă să sune bine.

  • Cine este Drulă? Cumva un șomer de lucs?

  • Da, la fel ca toți deputații PSD și PNL.

  • Drula e ala care ti-o da in gura bolsevicule

  • Barbule, ăia nu sunt șomeri, ăia sunt hoți, de lucs.

  • Eugene, deci din cauza faptului că sunt hoți nu au pus in aplicare legile enumerate de tine ieri? Alea cu pensiile , alocațiile, etc. Doar au 70% din parlament. Ar trebui să zboare legile prin parlament și anul ăsta să avem creștere record a economiei, alocațiile să fie ca în Austria, pensiile că în Germania. Sute de km de autostradă pe an, zeci de spitale și școli. În 2024 ar câștiga cu 150%.

 8. Pentru un PSD-ist Legea e opțională.
  Probabil primește de la Partid indicații prețioase când și cum să respecte Legea .
  Practic acum se dovedește că Poporul e in Sclavie la PSD.
  Acum se dovedește că Carnețelul cu 🌹🌹🌹-firașii e mai puternic că Legea .
  Acum se vede că un Consilier Local e mai puternic că Justiția .

 9. Ma da doar prostii mai respecta legea?! E respectarea legii facultativa si nu stiu eu?!
  Guvernul ar trebui sa si dea demisia dupa o qstfel de isprava!

  Da stiu psd, pentru ei nerespectarea legii e o mandrie

 10. Sa vedem ce sange are ND in instalatie. Azi sindicalisti au indeplinit conditiile sa li se poata desface contractul de munca legal…. 🤔

  • Mai degrabă sa vedem cat de uniți sunt transportatorii in fața mafiei si crimei organizate din justiția romana.

 11. Trebuie desființat Statul Paralel PSD.

 12. Iata cum stie sa rezolve primarul ales de bucuresteni problema prin discutii care dureaza un minut.
  Plangerile lui penale nu duc bucurestenii la destinatie, dar mersul pe jos face piciorul frumos.

  • Unde sunt cei 250 de angajati pregatiti oricand sa-i inlocuiasca pe grevisti, dupa zicala „numeni nu este de neinlocuit”, despre care ne vorbea domnul globalistul „negociatorul”?
   Oare era doar o vrajeala de intimidare? 🤔

  • Cu santajistii nu vei ajunge niciodata la un rezultat.
   Nici eu nu as discuta cu ei, au o treaba de facut sunt platiti sa o faca, nu le convine sa plece.
   Nu as mai subventiona nimic de la primarie, sa faca calatoria cat vor sa se gestioneze singuri.
   Sa vedem ce salarii isi dau ei atunci din profit.

  • Daca se pune sa ii dea afara pe grevisti.. crede-ma ca in mai putin de 1 an ii inlocuiesti pe toti. Dar si cei care pleaca de la STB , sper ca au loc caldut in alta parte. La privat e de 2 ori mai multa munca pe un salar de 50-75% decat cel de la STB (asa in medie)

  • Intr-un an, poate sa gaseasca niste inlocuitori, dar domnul anuntase ca gasise intr-o zi.
   Oricum decat sa muncesti pentru un salariu de mizerie non-stop, mai bine muncesti pentru un salariu decent in alta parte.

  • Eu nu cred ca in cazul lor se pune problema ca la privat e de 2 ori mai mult de munca. Oricine a lucrat la privat stie ca sunt si insi care-si iau lefurile degeaba, lefuri chiar foarte bune.
   Nu cred ca i-ar deranja sa le ia ei locurile in loc sa faca ture de noapte sa asigure transportul calatorilor.

  • Mai sunteți mulți comuniști în țara asta?!? In mod evident că da, totuși încet în încet dispăreți, vai steaua voastră!

  • Sau angajati la privat care-si castiga lefurile dand din gura degeaba, diversi formatori de opinie care iti explica tie cum sa gandesti. E util, nu?

  • @Gigi Duru
   Eu nu sunt comunista.
   Comunist esti tu ca vii aci si ataci pe linie de partid. Eu sunt fost calator bucurestean cu STB si eu nu i-am vazut pe oamenii aia decat facandu-si treaba bine.
   Prin urmare, dupa parerea mea, merita salarii decente. Daca progresistul de tine nu-si permite sa plateasca salarii decente dupa ce te-ai inghesuit la tot felul de scumpiri din buzunarul oamenilor(parcarile!!!), inclusiv din buzunarul lor, sa o iei la pas prin Bucuresti pana la munca si inapoi.

  • OK, nu esti comunista, inseamna ca e chiar mai grav, are legatura cu nivelul de inteligenta. Deci tu asta ai inteles din greva asta, ca e vorba despre muncitori?!? Naspa, inseamna ca n-ai inteles absolut nimic. Nu mami, e vorba de Mafie, in adevaratul sens al cuvantului! Iar tu esti fix genul de om pe care se bazeaza mafia in a-si extinde influenta: no brain, no pain.

  • Daca tu crezi ca e asa usor de „castigat lefurile dand din gura degeaba, diversi formatori de opinie care iti explica tie cum sa gandesti”, de ce nu se reorienteaza lumea ?

   Nu is impotriva protestului… dar STB nu e profitabil. In principal primesc salariile din biletele vandute / abonamente… veniturile produse de ei + subventie de la stat. Normal ar fi sa se ajunga pe profitabilitate, indiferent de ce decizii se vor lua.

  • Care mafie, progresista, sau socialista?

  • @Gigi Duru
   Are progresistul ceva de castigat din asta? Ca am vazut ca si el a castigat niscai contracte cu statul, el tinand partea privatului.(Romsilva)

   @nuconteaza
   Asta nu e o chestiune pe care sa o discut eu, ce e profitabil si ce nu si nu e nici treaba soferului care isi face bine treaba, pentru ca nu e treaba noastra, e treaba altora. Simplu.
   Treaba soferului este sa conduca autobuzul/tramavaiul si sa ma duca pe mine la destinatie in siguranta, treaba mea este sa platesc si eventual sa las un feedback.
   Restul este treaba altora.

  • Prin urmare corect ar fi sa plece cei care nu-si fac treaba, nu soferii.

  • OK, acum e 100% clar, esti si comunista si…. Asta e exact definitia comunismului (si apropos, progresistii sunt de stanga, dar e clar ca nu intelegi nimic din lumea in care traiesti): muncitorul sa munceasca si sa fie platit bine, nu conteaza ca el munceste eficient sau nu, frate, lui sa i se dea. Altcineva tb sa rezolve problemele, pe noi, pe comunisti, nu ne intereseaza decat sa ni se dea. Eu mai mult nu mai insist, ca e clar ca insist degeaba.

  • De eficienta nu se ocupa muncitorul, se ocupa altii din companie. Daca tu nu stii care e ierarhia intr-o companie, zic sa nu te aventurezi sa abordezi subiecte care te depasesc.

  • Pai cu ce s-au intors pe traseu cei 20 de soferi, nu au venit cei 250 de inlocuitori sa le ia masinile?

  • Tribunalul București a declarat ilegală greva, dar pentru că sindicatul e al PSD, ei nu respectă legea, fiindcă PSD e grup infracțional organizat.

  • Ce greva e legala? Ce nerespectare a contractului de munca e legala? Facand greva automat nu-ti respecti contractul de munca, automat intri in ilegalitate, deci practic nu ai dreptul la greva legal.

  • Minți ca un sociopat PSD ce ești. STB poate face grevă doar cu asigurarea unei treimi din minloacele de transport. Dar Petrariu n-a lăsat șoferii să iasă pe traseu și i-a amenințat pe puținii care respectă legea.

   Pe cine crezi că păcălești?

  • E clar, ce spuneam. Tu nu ai avut niciodata un contract de munca. Esti total paralel.

  • Cu dr.aku sa-i intelegi pe oamenii astia daca tu nu ai muncit o zi in viata ta?

  • Muicoană, iar te bagi la gang-bang?

  • @travestitul progresist Gh.
   Ii faci un deserviciu partidului pe care-l slugaresti.

  • Fă, mergi și fă centura că Grindeanu nu are de gând!

  • Ai coborat nivelul discutiei, progresistule? Nu te ajuta inteligenta sa servesti la fileu?

  • Muicoană, cu tine trebuie scăzut nivelul discuției până la genunchiul broaștei, doar așa pricepi ceva.

  • Asta ca sa nu recunosti ca esti pr.ost ca noaptea.

  • Cu o mână pe tastatură și cu una pe su.ă.
   Ești expertă. Mai nasol cu menopauza.

 13. Cum și ce să negociezi daca Greva e Ilegală .
  Daca Greva e Ilegală atunci și negocierile sunt ilegale .

 14. L ao greva asemanatoare a controlorilor de trafic in Sua GUVERNUL I-A DAT AFARA SI A ADUS DIN ARMATA

  • Armata isi da foc la autobuze daca munceste 12 ore pe zi pentru 600 de euro pe luna.

  • Șoferii și vatmanii STB au primit între 4500 și 6000 de lei în decembrie, Ion minte ca o otreapă PSDistă ce e.

  • cine?!
   pzd care e la guvernare si a orhiestrat greva asta?! sa fim seriosi…

  • Ăia au făcut o pe bani și nu era diferit de ce făceau înainte.Dar de aia vă permiteți să jigniți credeți că este pentru oricine.Dacă a ți munci nu a ți fi comentat aiurea.

 15. Ne întoarcem în comunism dictatura este la ea acasă. Se creează un precedent periculos, oricine în tara asta isi cere drepturile , sa trăiască mai bine , dreptul la o viata mai buna la un salariu decent etc va fi băgat în pușcărie. Salariul minim pe economie trebuie sa fie măcar 4 000 lei net pe luna sa poți duce o viata decentă. Dar ăștia te vor sluga pe 1400 de lei în mână sa muncești minim 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă .

  • Comunist ești fix tu, băi băiatule. Tipic pt voi, vreți să vi se dea… Niște cerșetori grețoși. Îți pui problema că ce ți se dă tb sa fie proporțional cu ce produci? Și cam ce produci tu, oare? Cam cât un cersator obișnuit sau nici măcar atât?

  • Si aduci tu bani de acasa bai taticule?
   STB trebuie desfintata, scoase la licitatie rutele si punct.
   Toti pesedacii vor salarii ca in occident.
   Cine produce banii astia?

  • Nu co aie hai sa muncim pe cât ni se oferă în orice condiții , câte ore vor stăpânii iar dacă vrem ceva sa fim băgați la pârnaie.

  • Nu rege Luis, tot n-ai inteles. Primesti dupa cat prestezi, tati. Despre asta e vorba. Daca tu produci de 100 de lei, o sa primesti maxim 30, pentru ca alti 20 merg in taxe, alti 20 merg in cheltuieli auxiliare pe care le are societatea cu tine si restul, evident, tb sa ajunga la actionari, pt ca pe ei ii duce capul sa mentina firma aia de la care iti castigi si tu o paine. La cat pare sa te duca pe tine capul, tu mai mult de 1400 RON pe luna sigur nu ai cum sa produci!

  • Banii merg la taxe, impozite, spagi la politie, scoala si spitale, basca salariile si pensiile specialilor care s-au inmultit ca plosnitele.

  • @gigi duru care spala kuru atunci cum explici tu ca circula pe străzi bolizi de sute de mii de euro, apar vile ca ciupercile după ploaie, miliardarii se fac peste noapte ???? Nu cumva pe spatele muncitorilor adevărați iar când aceștia vor și ei ceva sunt bagati la pandaimos. Te vor saraci sa te umilească în timp ce stăpânii de sclavi sa aibă miliarde în buzunar. Acum nu se fac greve sau manifestări dar ar trebui blocat tot pana nu se dau salarii decente .

  • Da Luis, ai dreptate. Ce bine era pe vreamea lui Ceausescu, nu? Hai mai ia o gura de vodca si injura in continuare la burghezie, maica!

  • Si, apropos, mulți dintre aia cu bolizi la care salivezi tu sunt fix cei care-i exploatează pe amărâții de muncitori si plâng cu lacrimi de crocodil de mila lor. Dar când esti comunist cu IQ mic nu înțelegi mai nimic, csfncsf.

  • Nu e grevă legală, e șantaj instrumentat de PSD, fiindcă de la STB fură PSDiștii motorină și vor să continue așa. Ce a cerut sindicatul PSD? Plecarea lui Criț, fiindcă e om cinstit și nu ajută PSD să fure.

  • Ăștia șantajează nu- și cer drepturile. Au dreptul la grevă cu asigurarea a 1/3 din mijloacele de transport public.

 16. Dați-i afara. Sunt la ordinele PSD-ului. Cam asta face PSD-ul dacă nu este lăsat sa fure. “Nu vreau sa muncesc pentru ca nu e taticu’ directorul meu”. Ignora și hotărârile judecătorești, mafioti adevărați. Tăticu’ își umfla buzunarele și pune de răzmerița dacă nu poate face ce vrea sau dacă aude de vreo măsura prin care s-ar mai stopa furtul. Nu sunt autobuzele lor, aduceți alți șoferi!

 17. Petrariu STB = Radoi Metrorex. Susținuți de toți cei care disprețuiesc legea.

  • Dacă mafioții și guvernele disprețuiesc legile, cetățenii obișnuiți de ce nu le-ar disprețui?!!

 18. Nu toti am fost scoliti la Langley si BBC, sa stim ce este un update.

 19. Sunteti doar im.be.cili sau si oli.go.fr.eni? Daca il iubiti atata pa mopul de la primarie de ce nu il luati acasa? Va matura prin curte, va raneste, va si mulge la cerere, da’ puneti-voi opincile si legati-i voi nojitele, ca la cat este de tamp nu are habar cum s-o faca!

 20. Mulți IMBE.CILI comentează pe acest site! Și ne mai mirăm (unii) de ce a ajuns USR-ul la 10%. Unde mai pui că aceste loaze USeRiste care comentează pe acest site, îi acuză pe cei de la AUR că sunt extremiști. Pai vedem extremismul în forma lui pură, aici pe site, în comentariile plUSeRiștilor zi de zi. AUR sunt mici copii pe lângă talibanii USR-ului.

  • Intr-adevar, trogloditii ca voi nu inteleg decat de bata, ne-am lamurit definitiv in ultimii ani. Si asta o sa primiti, daca chiar asta vreti.

  • Zise Gigi Duru care spală curu. După ce că ați rămas puțini, mai sunteți si proști, agresivi, oligofreni.

  • Sansa noastra e ca v-ati inmultit voi, intelectualii :))))

 21. Oameni buni, treaba sta in felul urmator. Directorul a reclamat niste furturi de motorina ale sindicatului si astia acum fac scandal, poate scapa de director ca sa si rezolve problemele cu DNA-ul.

 22. Daca astia nu vin la munca pana in august de ce li se mai platesc salariile mai ales ca incalca legea si contractele de munca pe care le-au semnat? Nu-i tine nimeni cu forta acolo sa fie dati afara URGENT! Pentru smekerii astia nu se aplica legea?

 23. Auzi la vaicareala la unii soferi, ca lucreaza in weekend, de sarbatori, noaptea…pai te tine cineva cu forța bă, stai pt bani si pt ca asta e natura jobului, ca la multi altii in tara asta. Greva e fasaita si incep sa o simta si ei, cel mai bun bonus pt va fi simplul fapt ca mai au un loc de munca bine platit. Luati de guler cativa si vitejia celorlalti se duce la canal. Este vitejia aroganta a nesimtitului din turma de monopol, stiind ca nu exista o alta alternativa puternica la ce ofera ei. Nu mai vb de furturile la care sunt părtași toti ca se stiu intre ei.

 24. Mi-aș dori ca muncitorii de la STB să nu înceteze protestul . Niște hyperîmbuibați au hotărât că protestul este ilegal , dar la fel de bine v-aș întreba dacă în Decembrie 1989 ,când muncitorii de pe marile platforme industriale din București s-au revoltat , a fost legal sau nu . Dacă aceștia nu ieșeau , revolta de la Timișoara era pistol cu apă . Numai cine nu a participat le acele evenimente ,nu știe ce s-a petrecut .

  • Asta chiar e nesimtire, sa-i compari pe oamenii din ’89 cu trogloditii astia care apara cu disperare privilegiile mafiei create pe spatele mortilor din ’89.

  • Timișoara putea nici sa nu fie, soferii din Bucuresti au făcut revoluția! Ieri pentru libertate, azi pentru Petrariu! Ura, ura! 😂😂

  • Nu e protest legal, e șantaj marca PSD, fiindcă PSD fură prin intermediul STB și nu vrea să se oprească.

  • Băi voi care vă dați cu părerea despre Decembrie 1989 , habar nu aveți de ce oamenii s-au revoltat , nu s-au revoltat cică pentru libertate , ei s-au revoltat pentru condițiile de trai , lipsurile produselor alimentare și frigul din locuințe . Cei care nu ați participat direct la acele evenimente , nu vă ma dați cu presupusul .

 25. In SUA ia dat afară și au băgat armata.
  Avem și noi șoferi la armată la jandarmerie, sa ia masuri politicienii că de aia îi plătim așa gras, și pe ei și pe stb-isti.

  • Așa crede și măta,că volanul de autobuz e rotund cum e cratița ei și că se pricepe și ea.Au plecat destui la mi,mai dar invers niciodată,oare dece?Că încă nu s a inventat ca munca să fie un hobi.

 26. Încă un serviciu public finanţat şi subvenţionat din taxele şi impozitele noastre nu este prestat deoarece nişte politicieni şmecheri s-au gândit cum să ia la mişto respectarea legilor şi a contractelor de muncă, această mişcare spontană fiind iniţiată, organizată şi promovată doar în scopuri electorale. Deci, povestea este tot despre angajaţii de la stat care în acest mod ne-au dispreţuit tot timpul şi nu şi-au pus niciodată problema că salariile lor sunt plătite datorită nouă, a celor care muncim în zona privată şi care de multe ori avem salarii mai mici şi condiţii mai stresante decât ei, asta chiar dacă avem nişte diplome obţinute onest şi producem altceva decât nimic. Pardon, produc şi ei ceva: corupţie şi miştocăreală politică.

  • Te-au pus soferii sa stai pe salariu mic la privat? De ce nu ai negociat? De ce nu ai plecat unde esti remunerat la adevarata ta valoare? De las. Acu’ nu te mai plange si le mai da altora lectii, clientule care esti, mare platitor de taxe. Ca daca ai salar mic nu platesti cine stie ce taxe nici tu.

  • Nu toți lucram la stat la buget pe muncă f puțină pe bani f mulți de luni pana joi 8 ore iar vineri 4 ore ca este zi scurtă. Da de ce nu spune nimeni ce salariu are un șofer de ambulanta care lucrează 24 ore la munca cu 72 ore acasa deci 8 servicii pe lună ???????

  • Dar nu sunt vinovati soferii care-si fac treaba ca nu lucrezi tu la stat si ca soferul de pe ambulanta nu este platit corect, ca nu sunt ei cei care stabilesc salariile oamenilor care lucreaza la stat. Voi nu va cunoasteti atributiile nici la job-urile voastre?

  • Eu am venituri suficiente, oricum mai mari decît ale unui şofer care stă la mâna statului falimentar, nu trebuie să fii stresat de asta, nu m-am comparat cu un şofer pentru care am tot respectul deoarece munceşte. Era vorba despre mentalitatea angajatului la stat vs privat, cu precădere a celor care ocupă funcţii publice, mentalitate pe care au avut mare grijă s-o implementeze şi subordonaţilor. Acest protest „spontan” este un exemplu. Dacă te uiţi pe salariile din zona privată, nu doar la cele câteva vîrfuri, la numărul angajaţilor din această zonă, şi în special la categorii profesionale care au relevanţă economică, şi compari cu numărul de posturi de la stat şi le raportezi la studii şi irelevanţa acestora din punct de vedere profesional/economic o să înţelegi una din anomaliile economiei româneşti. Desigur, cu câteva excepţii prin educaţie şi sănătate.

  • Șoferii și vatmanii STB au avut 4500-6000 de lei net în decembrie, plus zeci de sporuri. Minți ca un psihopat PSDist că aveți 600 de euro.

  • Am inteles, Ovidiu, vorbeai in general. Ok.

   Mister Vladimir, inceteaza sa-mi spui tu cat castig eu. Stiu eu mai bine decat tine. Cand vreau sa vad cat castig, ma uit pe fluturasul de la serviciu pe care il primesc de la contabilitate, nu ma uit in pre.sa. Sa ne intelegem, da? Ca daca ma uit in pre.sa, se scrie de un salariu mediu si eu s-ar putea sa am de vreo 5 ori mai putin de fapt. Mi s-a intamplat, sa stii.

  • OK coana emoticana, deci stim acum si ca esti o bugetara. Cu siguranta membra de sindicat. CU siguranta parte a mafiei. E perfect, procuratura se apropie de voi, mai devreme sau mai tarziu o sa ajungeti unde va e locul.

  • Nu. Stii pr.ost. Acum stiu eu ce mincinosi sunt trolii hashtagisti si ce mari dezinformatori sunt si ei, tot cei care tipau ca auristii dezinformau. Rusine!

  • Datele de salariu le am de la ONRC, nu din minciunile tale patologice. STBiștii câștigă nemeritat de bine și mulți sunt slugi PSD.

  • În trei zile s au pierdut 20 milioane lei eventual profi ,după spusele directorului.Adunăm pe o lună și se strîng peate 180 de mlioane,condiție în care tot el a spus că se cheltuiau lunar 100 de milioane pîna să vină el și 75 de cînd a venit el.Deci a redus ,,subvenția” redirecționînd banii către camarila politică,din buzunarul muncitorilor.Așadar mitul cu subvenția și gaura neagră există întradevăr în capul slugilor corporatiste soroșiste.

 27. Petrariu la inchisoare

 28. Ciuma roșie sabotează și șantajează de la putere !!!! CIUMATII STIAU ca Bucureștiul a fost lăsat in epoca de gheață de către hantenista lui Voiculescu, CIUMATII STIAU ca facturile au crescut la energie si atunci ce sau gandit, cu BUNA STIINTA, să faca viata si mai grea bucureștenilor pregătindu-le ”drumeții” în plină iarnă . HAHALERELE ROȘII au uitat de ”PĂRINȚII ȘI BUNICII NOȘTRII” care indiferent că sunt sănătoși sau nu acum trebuie să riște sănătatea puși pe drumuri de CIUMA ROȘIE !!!
  Cred cu tărie că cei care-și fac singuri dreptate vor trebui să plătească pagubele iar acestea nu cred ca sunt mici, MARE ESTE URA CIUMEI ROȘII PE BUCUREȘTENI !!!

  • Moromete, este că stai în București și acum delirezi de la frigul din casă? Mai pune o pătură pe tine, poate-ți revi.

  • pesedacii trebuie exterminati pana la ultimul!

  • @EUGEN(OV ) Nu stau să cerșesc de la pensionari bani mai mulți pe biletul de autobuz ca creasca salariul liderului de sinikkat al PESEDE . Nu stau in București ..a avut milă Dumnezeu de mine sa nu stau la mila CIUMEI ROȘII care umilește bucureștenii. Înțeleg că nici tu nu stai în București și că ai halucinații de la cădură , probabil vezi autobuzele circulând prin București.

 29. Acum că PSD a omorât STB, hai să înființăm o nouă companie de transport în București, unde să angajăm doar oameni cinstiți, care vor să lucreze.

  • Nu-l angajati la noua firma pe Vladimir ca nu are experienta! Nu a lucrat o zi la viata lui. Si oricum este un dezinformator si un mincinos, departe de el cuvantul cinste.

  • Si mai arunca si cu ra.hat in oameni. Hai ca ti-am scris si recomandarea pentru noul tau job. Stiu ca nu mai dai randament la partidul progresistilor si posibil sa nu-ti mai iei leafa de la ei, asa sa te ajut pe masura stradaniilor tale. Cam atat meriti dupa colaborarea cu mine, postac fraier ce esti. Soferii STB sunt cu mult peste nivelul tau, fraiere.

  • Mamaie, ai invatat si tu si restul AUR-olacilor tai un nou cuvant, „progresist”, bravo! Acum te joci cu el si-l folosesti non-stop, chiar daca nu intelegi nimic din ce scrii si citesti! :))) Vai steaua voastra de looseri!

  • Și eu te iubesc, PSDistule, de fiecare dată când postezi îți dai arama pe față, ești de o răutate și o ticăloșie fără limite.

  • @Vladimir
   Te-ai autocaracterizat.

  • Păi angajeazăte tu,e loc și pentru tine.Vai de capu tău dacă ai fi muncit nu ți ai fi permis să vorbești.Toate leprele,putorile ordinare slugile #….(rezist î și permit să și dea cu părerea dar n au muncit o zi.

  • @Razvan
   Pai el vrea angajati cinstiti, nu vezi ce ifose are?
   El nu are cum sa ia interviul in aceste conditii.
   Sau nu dati concursuri, faceti angajari pe linie de partid?

 30. Așa trebuie sa arate toate grevele din țară, sa nu intrăm la lucru pana nu obținem ce vrem. Unitate si determinare , nu renunțăm.

  • stai sa vezi ce flegme va dau cand va prind pe traseu dupa ce terminati cu pacaleala asta de 2 bani!

  • Asta nu e grevă, a hotărât Tribunalul București.

  • Bine, Gigele!
   La câtă carte și minte aveți, vreți cam mult.
   Puneți mâna la treabă, nu vă mai saturați de furat, slugi de ciumați ce sunteți?!
   Știți voi ce e aia progresist, socialist,globalist, etc ..?
   Știți doar sa dați din gura și să cerșiți.

 31. Sa declare insolventa încetarea contractelor de munca sa noi angjari

 32. Trebuie dati afara, sa ramana fara loc de munca. Nesimtirea e prea mare.

 33. parca ieri erau 250 de soferi care asteptau la usa sa fie angajati

 34. PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, și PSD-IM vă fu…em și vă furăm de vă nenorocim.
  Nu contează ce spune Justiția ,contează ce vrea un PSD-ist.
  Scriam foarte bine ,CORUPEM și Hoțim pentru că doar așa știm să trăim.
  Eterni suntem , nimic nu pățim, Justiția o jumulim.
  Și Justiția e batjocorita de un Consilier Local PSD.

 35. Băi voi care vă dați cu părerea despre Decembrie 1989 , habar nu aveți de ce oamenii s-au revoltat , nu s-au revoltat cică pentru libertate , ei s-au revoltat pentru condițiile de trai , lipsurile produselor alimentare și frigul din locuințe . Cei care nu ați participat direct la acele evenimente , nu vă ma dați cu presupusul .

 36. numai in republica bananiera romanica unul care respecta legea este considerat tradator

  • In republicile bananiere protestatarii erau bombardati de navele americane. masacrati si siliti sa munceasca. stii tu ce e aia tara bananiera si cum sunt tratati muncitorii intro tara bananiera

 37. Codul Muncii:
  Art. 192. –
  (1) Angajaţii care nu participă la grevă îşi vor continua activitatea.

  (2) Angajaţii aflaţi în grevă trebuie să se abţină de la orice acţiune de natură să împiedice continuarea activităţii de către cei care nu participă la grevă.

  Art. 193. –
  (1) Organizatorii grevei au obligaţia ca pe durata acesteia să protejeze bunurile unităţii şi, împreună cu conducerea unităţii, să asigure funcţionarea continuă a utilajelor şi a instalaţiilor a căror oprire ar putea constitui un pericol pentru viaţa sau pentru sănătatea oamenilor.

  (2) Pentru pagubele materiale provocate de către participanţii la grevă, angajatorul se poate adresa instanţei competente pentru despăgubiri.

  Art. 190.
  (1) Greva poate fi declarată numai pentru interese cu caracter profesional, economic şi social ale angajaţilor.

  (2)1 Greva nu poate urmări realizarea unor scopuri politice

  Art. 191.
  (1)1 Participarea la grevă este liberă. Nimeni nu poate fi constrâns să participe la grevă sau să refuze să participe.

  Cazul este simplu. Puscaria ii mananca

  • si sclavia era legala, si rasismult. pentru o tara mai buna ar trebui toti sa mictionam pe actualul cod al muncii

 38. astia cauta sa discrediteze toti primarii USR-ului 🙂 se pregatesc de alegeri 🙂

 39. Astea trebuiau blocati la depouri nu sa mearga seara acasa sa manance ca porci si sa rada de nio. daca vor greva sa stea acolo

 40. Ce mai asteptati ? ,Aveti hotarare judecatoreasca -toti afara ,contracte munca desfacute azi azi azi , ati stiut sa ne scumpiti biletul la 3 lei, afara toti ,mai mergem pe jos o luna pina ii supliniti pe toti

 41. Dați-i afara. Un PSD-ist paralizează Bucureștiul! Suntem la mâna PSD-ului! Le e teama ca nu mai pot fura.

 42. Am scris de mai multe ori .
  Că să putem trăi în această Țară trebuie să dispară Statul Paralel PSD.
  Trebuie scoasa Națiunea Română din Sclavia față de PSD.

 43. Jos Ciuma Roșie! Jos și PNL-ul care i-a adus la guvernare!