G4Media.ro

Unul din 3 locuitori din municipiul Sibiu s-a născut în alt județ…

sursa: Primăria Sibiu/Facebook

Unul din 3 locuitori din municipiul Sibiu s-a născut în alt județ / În Șelimbăr, localitate de lângă municipiu, sunt majoritari locuitorii veniți din alte zone ale țării

34,92% din populația municipiului Sibiu s-a născut într-un alt județ al țării, arată datele Institutului Național de Statistică, preluate de Turnul Sfatului. 51,52% din locuitorii orașului s-au și născut aici.

Peste 20 de mii de persoane, 33,91%, din populația județului, sunt cetățeni născuți în alt județ care s-au stabilit ulterior doar în Sibiu și Șelimbăr, localitate aflată chiar lângă municipiu.

Aici, cei mai mulți din actualii locuitori s-au născut în alt județ. Doar 5.797 de persoane din totalul de 17.492 s-au născut aici. Iar cei născuți aici au devenit minoritari. 33,16% din populația localității s-a născut aici, în timp ce 37,49% dintre cetățeni s-au născut într-un alt județ.

”Sunt niște date foarte interesante, iar asta arată că la Șelimbăr s-a creat un climat care încurajează oamenii să vină și să se așeze aici. Mă bucur că se simt aici acasă, important pentru noi este să dezvoltăm în permanență localitatea și să fim atenți la nevoile lor”, explică primarul Marius Grecu.

Analiza poate fi citită în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...