G4Media.ro

Universitatea Transilvania din Brașov păstrează cursurile cu prezență fizică, chiar dacă facturile…

Sursa foto: Pixabay

Universitatea Transilvania din Brașov păstrează cursurile cu prezență fizică, chiar dacă facturile la curent au crescut foarte mult: „Avem o situație financiară bună și ne permitem acoperirea acestor costuri”

Universitatea Transilvania păstrează formatul cursurilor și seminariilor cu prezență fizică, în ciuda creșterilor facturilor la utilități. Cel puțin așa a precizat rectorul instituției de învățământ superior din Brașov, prof. dr. ing. Ioan-Vasile Abrudan. Asta în condițiile în care universități din țară au anunțat trecerea în online a cursurilor pentru a face economie la energie, transmite Agenția de presă Rador.

„Universitatea Transilvania din Brașov este o instituție serioasă, care pune pe primul loc calitatea procesului didactic, iar anii de pandemie ne-au arătat dezavantajele învățământului online. În niciun caz, Universitatea nu va trece în online, iar în ceea ce privește creșterea costurilor, într-adevăr acestea au crescut semnificativ. Însă a crescut și subvenția acordată de minister pentru cămine-cantine, iar probabil, Universitatea Transilvania este într-o situație financiară bună și ne permitem acoperirea acestor costuri, ținând cont inclusiv de prețurile care au fost anunțate de către Guvern, prețurile maxime atât la energie electrică, dar și la gaz. Deci, Universitatea Transilvania, în concluzie, își va desfășura activitatea în mod normal”, a spus prof. dr. ing. Ioan-Vasile Abrudan.

Universitatea Transilvania a fost prima instituție de învățământ din țară în care, în anul universitar anterior, activitățile cu studenții au fost față în față, cu monitorizarea zilnică a cazurilor nou înregistrate de Covid, dat fiind că atunci încă era în plină pandemie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...