G4Media.ro

Uniunea Europeană alocă alte câteva zeci de milioane de euro pentru Afganistan

Sursa foto: Pexels / Lara Jameson

Uniunea Europeană alocă alte câteva zeci de milioane de euro pentru Afganistan

Uniunea Europeană a alocat alte câteva zeci de milioane de euro pentru Afganistan, în condiţiile în care situaţia umanitară din această ţară se degradează, informează marţi dpa, transmite Agerpres.

Circa 125 de milioane de euro vor fi alocaţi organizaţiilor de ajutorare din Afganistan pentru a preveni riscul de foamete, a anunţat luni Comisia Europeană, la Bruxelles.

Ajutorul urmează să fie folosit în primul rând pentru hrană, locuinţe, îngrijiri medicale şi acces la apă şi facilităţi sanitare.

Potrivit Comisiei Europene, alte 11 milioane de euro vor ajunge în Pakistan, pentru refugiaţii afgani şi pentru pregătire în faţa dezastrelor.

Circa 10 milioane de euro vor fi alocate organizaţiilor umanitare din Iran, tot pentru primirea de refugiaţi afgani.

Comisia Europeană acordă ajutor umanitar pentru Afganistan din 1994, totalizând până acum 1,8 miliarde. Anul trecut, ajutorul a însumat puţin sub 160 de milioane de euro.

Situaţia din Afganistan este considerată una dintre cele mai mari crize umanitare din lume. Potrivit Comisiei Europene, aproape 24 de milioane de afgani sunt dependenţi de ajutoare şi peste 15 milioane sunt afectaţi de insecuritate alimentară acută.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...