G4Media.ro

Uniunea Europeană a exclus Statele Unite de pe „lista sigură” de 14…

Uniunea Europeană a exclus Statele Unite de pe „lista sigură” de 14 ţări pentru care blocul comunitar va permite călătoriile de plăcere începând de miercuri. Între ţările excluse se mai află Rusia, Brazilia şi Turcia

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat marţi călătoriile de plăcere pentru 14 state din afara graniţelor lor, a anunţat Consiliul UE, într-un comunicat de presă.

Ţările prevăzute în listă sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zealandă, Ruanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

China a fost aprobată la rândul ei, provizoriu, dar călătoriile vor putea avea loc numai dacă şi autorităţile chineze vor accepta vizitatorii din UE. Reciprocitatea este o condiţie pentru a figura pe această listă a UE.

Rusia, Brazilia şi Turcia, alături de Statele Unite, se numără printre ţările despre care UE consideră că epidemia de coronavirus nu este încă sub un control suficient de bun. UE va face evaluări o dată la două săptămâni ale situaţiei.

Lista UE are rolul să susţină industria europeană a călătoriilor şi destinaţiile turistice, în special pentru ţările din sudul Europei. Care sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Lista a avut nevoie de „o majoritate calificată” de ţări UE pentru a fi aprobată, ceea ce înseamnă 15 state, reprezentând 65% din populaţie, relatează news.ro

De asemenea, lista reprezintă o recomandare pentru statele UE, ceea ce înseamnă că acestea pot impune restricţii pentru călătorii care vin din cele 14 ţări şi mai mult ca sigur nu vor permite accesul călătorilor din alte ţări.

Cu câteva ore înainte de anunţul UE, Italia, unde numărul deceselor provocate de Covid-19 este printre cele mai mari din lume, a anunţat că va menţine carantina pentru toate ţările care nu fac parte din zona  Schengen.

 

Sursa Foto: harta-europa-coronavirus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Sutele de mii de calcatori pe Teo Peter stau cuminti la intrare si asteapta sa fie termometrizati de coana Merkeloaia.

  2. M&M strikes again. Merkel&Macron nu se dezmint. Le e frica de Trump ca le da peste bot si le arata ce slabi sunt.

  3. China!!!Daca acorda reciprocitate?Oamenii astia de la Bruxelles mai au decență?Deci,imbolnavesc mapamondul,nu prezinta informatii,China pe lista verde(daca vrea !!!)…România, mai are de asteptat!Bravo lui klauss si „guvernului meu”!!!!

  4. Exceptional! SarsCov2 are prillejul de-a se-nmulti din nou.
    Iar daca adaugi la acesta lista si China se poate adauga si H1N1, tocmai au anuntat un nou virus de gripa porcina dar pe care „il tin in friu”. Mai tineau ei chinezii in friu si SarsCov2.
    Nu am invatat inca sa convietuim cu SarsCov2 si acum chinezii ne aduc si un nou H1N1, sa nu ne plictisim.

  5. Bine ca vin din Maroc, China, Tunisia, Algeria, iar romanii inca mai au de asteptat! Oare cum gandeste guvernul asta???? Dati drumul la zboruri spre toata Europa! Bizonul roman oricum nu respecta regulile. mergeti oriunde sa vedeti cati poarta masca pe figura, mergeti oriunde sa vedeti cum se inghesuie. Asa nici la anul n-o sa se poata pleca din tara asta de balada.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.