G4Media.ro

UNICEF: Cel puțin 120.000 de copii au fost uciși sau mutilați din…

sursa foto: Turnul Sfatului

UNICEF: Cel puțin 120.000 de copii au fost uciși sau mutilați din 2005, în zonele de conflict

Între 2005 și 2022, ONU a constatat 315.000 de abuzuri grave împotriva copiilor în conflicte, dovadă a impactului devastator al conflictelor asupra minorilor. Potrivit UNICEF, încălcările comise de părțile aflate în război în peste 30 de situații din Africa, Asia, Orientul Mijlociu și America Latină includ: peste 120.000 de copii uciși sau mutilați (în medie de 20 pe zi), cel puțin 105.000 de copii recrutați sau folosiți de către forțe armate sau grupuri armate, peste 32.500 de copii răpiți, peste 16.000 de copii deveniți victime ale violenței sexuale, transmite agenția de presă Ansa, citată de Rador.

ONU a înregistrat, de asemenea, peste 16.000 de atacuri asupra școlilor și spitalelor și peste 22.000 de cazuri de acces umanitar refuzat copiilor.

„Deoarece acestea sunt doar cazurile confirmate – explică UNICEF –, bilanțul real este probabil mult mai mare. Totodată, multe milioane de copii au fost strămuți din casele și comunitățile lor, și-au pierdut prieteni sau rude sau au fost despărțiți de părinți sau de îngrijitori”. „Orice război este, în cele din urmă, un război împotriva copiilor”, a spus directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell.

„Expunerea la conflicte are efecte catastrofale, care schimbă viața copiilor. Deși știm cum trebuie să acționăm pentru a proteja copiii de război, lumea nu face suficient”. „An de an, Organizația Națiunilor Unite documentează modurile sângeroase, tragice și prea previzibile, în care viețile copiilor sunt smulse. Ţine de noi toți să garantăm că copiii nu plătesc prețul pentru războaiele adulților și să întreprindem acțiunile îndrăznețe și concrete necesare pentru a îmbunătăți protecția unora dintre cei mai vulnerabili copii din lume”, a concluzionat Russell.

sursa: Ansa (traducere: Rador/ Oana Avram)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...