G4Media.ro

Ungaria: Școlile secundare rămân închise, cursurile vor continua online și după 11…

Ungaria: Școlile secundare rămân închise, cursurile vor continua online și după 11 ianuarie

Ungaria propune prelungirea învăţământului secundar la distanţă începând de lunea viitoare, pe fondul numărului mare de infecţii cu coronavirus şi incertitudinii cu privire la o nouă variantă a virusului apărută pentru prima dată în Marea Britanie, a declarat joi un secretar de stat, citat de Reuters și preluată de Agerpres.

Zoltan Maruzsa a precizat, într-un briefing online, că guvernul prim-ministrului Viktor Orban va lua o decizie despre extindere vineri, adăugând totuşi că educaţia la distanţă în învăţământul secundar este puţin probabil să se reia săptămâna viitoare.

„Am decis să fim precauţi, siguranţa vieţilor umane este cel mai important lucru acum”, a spus Maruzsa.

„Guvernul va decide mâine, dar eu cer şcolilor să se pregătească pentru predarea online, ca să nu începem din nou la 11 ianuarie”, a mai declarat el.

Începând cu 11 noiembrie, toate şcolile secundare au fost închise, precum şi hotelurile şi restaurantele care servesc acum numai mâncare la pachet, o restricţie de circulaţie de la 19.00 GMT este în vigoare şi toate adunările au fost interzise, aminteşte Reuters.

Aceste măsuri urmează să expire luni. Guvernul va decide vineri dacă le va prelungi.

Până joi, Ungaria a raportat 334.836 de cazuri de COVID-19 şi 10.325 de decese. Peste 5.000 de persoane sunt spitalizate, mai puţine faţă de vârfurile anterioare, dar date recente arată că noile infecţii sunt din nou în creştere.

Ungaria nu a detectat încă varianta coronavirusului găsită în Marea Britanie, a declarat medicul şef Cecilia Muller în cursul briefingului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.