G4Media.ro

Ungaria respinge acordul UE privind migrația în „termenii cei mai puternici posibil”

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ungaria respinge acordul UE privind migrația în „termenii cei mai puternici posibil”

Ungaria respinge „în termenii cei mai puternici” un acord la care au ajuns țările UE și legislatorii privind o revizuire a legilor blocului privind gestionarea solicitanților de azil și a migranților, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, citat de AFP.

„Respingem acest pact privind migrația în cei mai puternici termeni posibili… Nu vom lăsa pe nimeni să intre (în Ungaria) împotriva voinței noastre, nimeni de la Bruxelles sau de oriunde altundeva nu ne poate spune pe cine putem lăsa să intre și refuzăm în cei mai puternici termeni posibili să fim pedepsiți pentru această poziție”, a declarat Szijjarto reporterilor.

După ani de discuții și o noapte întreagă de negocieri finale, eurodeputații și reprezentanții statelor membre au ajuns miercuri dimineață la un acord, denunțat de militanții pentru drepturile omului, privind spinoasa reformă a sistemului european de migrație.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. România nu poate accepta migranți din statele membre Schengen atât timp cât ea nu face parte din Schengen. Ne limităm la Regulamentul Dublin, la fel ca până în prezent!