G4Media.ro

Ungaria nu acceptă să sprijine candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de…

Sursa foto: Facebook

Ungaria nu acceptă să sprijine candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO, dar salută candidatura președintelui României, Klaus Iohannis

Guvernul Ungariei respinge în continuare candidatura olandezului Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO, pe motiv că „încrederea este 100% esențială în alianța nord-atlantică”, încredere trădată de premierul olandez care anterior s-a exprimat referitor la Ungaria cum că „trebuie adusă în genunchi”, relatează 24.hu.

La o conferință de presă organizată împreună cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria, Péter Szijjártó, a salutat faptul că acum există un candidat estic pentru funcția de secretar general al NATO în persoana președintelui României Klaus Iohannis .

Szijjártó a mai spus că în zilele noastre toată lumea vorbește despre întărirea aripii de est a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, însă cumva nimeni nu vede că dacă amenințarea vine din est, atunci secretarul general ar trebui să fie tot din est.

În ceea ce privește candidatura prim-ministrului olandez în exercițiu Mark Rutte, acesta a subliniat că guvernul ungar este încă în imposibilitatea de a o susține, întrucât persoana în cauză a afirmat anterior că „Ungaria trebuie pusă în genunchi”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. asa candidat, asa sustinatori

  2. Care va sa zica aici ne-a adus Iohanis: Romania brat la brat cu Ungaria lui Orban blocand bunul mers si consensul NATO.

  3. Nu’i nimic. Kk wc iohahanis accepta sa fie jucaria pro putinistilor unguri. Orice pt interesele sale