G4Media.ro

Ungaria introduce cardul de vaccinat / Avantajul deținătorului de card: În cazul…

Ungaria introduce cardul de vaccinat / Avantajul deținătorului de card: În cazul acelora care se bucură de imunitate, interdicția de ieșire după ora 20.00 nu se mai justifică

Șeful cancelariei premierului Ungariei, Gulyás Gergely, cu rang de ministru, a declarat, la briefingul de presă de joi,  că în curând se va introduce un card care să probeze protecția împotriva COVID-19, transmite publicația HVG.

Cardul de plastic va fi introdus în câteva săptămâni, la mijlocul lunii februarie. Cardul va fi acordat nu doar acelor persoane care s-au vaccinat, ci și acelora care au trecut prin infecție și sunt protejați de anticorpi.

Se pare că guvernul nu are o reținere nici de la acorda anumite avantaje deținătorilor de card: ”În cazul acelora care se bucură de protecție, interdicția de ieșire după ora 20.00 nu se mai justifică”, a declarat ministrul, adăugând că diferențierile vor fi întotdeauna justificat și rezonabile dar că în acest moment guvernul nu a luat o decizie privind subiectul.

Ministrul nu a putut să răspundă la întrebarea dacă cardul va fi și un pașaport de vaccin și dacă va fi necesar un astfel de act pentru călătorii, dar acesta nu a exclus ca să se adopte o reglementare comună la nivelul UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pfua ce puscarie in Ungaria, auzi dupa ora 20. In rest e foarte neconstitutional acel card sau ar trebui sa fie oriunde in Europa. Ah , daca nu vrei sa te vaccinezi desi puteai da . Sau daca nu vrei sa te vaccinezi cu Sputnik kkmaka

 2. Cine se vaccineaza sa aiba reducere la supermarket – 50% la drojdie, orez si faina.

 3. Deja am un asemena pasaport. Cand am calatorit in Uganda am avut nevoie de nite vaccinuri. Simplu

 4. Daca trebuie card, card sa fie. In loc de bomboane cubaneze, la noile alimentare socialiste o sa se vanda carduri si pasapoarte. Dar, prin spate , dupa vechile obiceiuri.

 5. Dacă existența imunității reprezintă condiția de libertate atunci este necesar un test serologic pentru determinarea imunității acesta fiind cel care atestă cu adevărat imunitatea fie ea indusă prin vaccin fie dobândită pe cale naturală. Carnet/card/pașaport de vaccinare au numai necuvântătoarele, fie ele animale de companie sau nu.

  • Corect, in plus discrimineaza grav pe cei care au facut Covid si au imunitate naturala, mult mai buna decat cea generata de vaccin, orice ar spune propaganda !
   Cei care au anticorpi naturali nu sunt vrednici de noua oranduire ? Santajul vaccinarii imi provoaca sila.

   Voi contesta in instanta orice decizie care ia in considerare doar imunitatea prin vaccin , care nu e garantata, 94% nu e 100%. Imunitatea obtinuta prin boala e similara 95%, dar e completa , cei care au avut virusul au si anticorpi la poarta de intrare (IgA), adica in nas si gat, si virusul nu se poate replica acolo. Doar cei care au facut boala si s-au imunizat nu pot transmite virusul, cei vaccinati pot transmite virusul, se pare. A spus-o si Rafila, citand OMS

  • Mario, citește articolul în întregime și o sa afli ca și cei care au avut covid întra în aceeași categorie.

 6. Sa semneze ca refuza vaccinul și asa sa se procedeze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.